懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

鄧醫生真系唔錯,終於見識到距溫柔的聲線了

20week的BB身長得15.1cm,會唔會細粒佐D呀?而且又先得350克,
同樣有個好細個肚的媽咪,大家都20week,人地BB有成500克重,唉,,,,,,,,好傷心呀

今日磅過共肥佐3kg,正常嗎?

覺得自己對BB唔住呀

大宅

畀面勳章

回覆 gabbymak 的帖子

15cm差唔多...醫生都冇話細就OK啦....
我都係15CM左右....唔洗太緊張...
你重有成20W先至生得

大宅

引用:回覆+gabbymak+的帖子 15cm差唔多...醫生

原帖由 mei1985331 於 12-12-21 發表

15cm差唔多...醫生都冇話細就OK啦....
一齊努力呀,食肥個BB

大宅

畀面勳章

之前真係食好少野,
依家食多左好多野,
食極都好似唔飽!

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:今日去佐照結構

你又係20號做?? 我都係呀! 唔知見唔見到你呢? 我阿b都係得14.xcm, 3xx g咋! 一齊努力啦

大宅

我都係20week ar, 今日去鄧e生到照左, 阿囡16.2cm, 重2.xxg, e生話結構全面部正常, bb size & weights 全部正常, 好合乎標準, 同埋我唔洗刻意食咁多, 暫時都係重左7lbs, 聽左e生話bb一齊正常全部pass我地都開心囇

大宅

引用:你又係20號做??+我都係呀!+唔知見唔見到你

原帖由 puilam714 於 12-12-22 發表
你又係20號做?? 我都係呀! 唔知見唔見到你呢? 我阿b都係得14.xcm, 3xx g咋! 一齊努力啦

...
我下午四點幾時做噶,你幾點做呀?

大宅

引用:我都係20week+ar,+今日去鄧e生到照左,+阿囡

原帖由 iamchanmoon 於 12-12-22 發表
我都係20week ar, 今日去鄧e生到照左, 阿囡16.2cm, 重2.xxg, e生話結構全面部正常, bb size & weights 全部 ...
係呀,聽完醫生一句說話,我地都放下心頭大石呀

大宅

唔洗咁緊張,孕期剛剛先過一伴,最後個三個月先黎料呀,個肚越黎越大而且一星期比一星期重!放鬆d啦媽媽,有左bb只係比平時吸收多300個卡路里咋!

公爵府

gabbymak 發表於 12-12-23 17:56
我下午四點幾時做噶,你幾點做呀?
我5點8到上到去囉.. 等到成6點半先入房... 好多人

公爵府

iamchanmoon 發表於 12-12-22 23:21
我都係20week ar, 今日去鄧e生到照左, 阿囡16.2cm, 重2.xxg, e生話結構全面部正常, bb size & weights 全部 ...
2.XX g?? 係咪打多左個小數點咋?

大宅

引用:Quote:iamchanmoon+發表於+12-12-22+23:21+

原帖由 puilam714 於 12-12-23 發表
2.XX g?? 係咪打多左個小數點咋?
Sorry, 更正340gram

大宅

回覆:puilam714 的帖子

我果日六點幾先走,應該見到妳啦 我著住件黑色羽絨嘎,成個人好臃腫下,我見到有個媽咪填入媽媽會資料先走去問姑娘摞野填,不過填完無下文

男爵府

我都係去咗鄧醫生果度照, 我照果時19+3週,
BB都係得277gram, HC=16cm, AC=14cm,
我上網CHECK過, HC= head circumference,
AC=abdominal circumference, 咁BB高度如何得知?
當時鄧醫生講野太溫柔, 我都聽唔係好清楚......
不過佢話BB一切正常, 又係我最期待既B女,
所以我得意忘形, 都冇問清楚 , 以為睇報告可以得知, 點知...
神是信實的!

公爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

差不多喇.....唔駛太緊張..

大宅

引用:我都係去咗鄧醫生果度照,+我照果時19+3週,+

原帖由 lwoman 於 12-12-24 發表
我都係去咗鄧醫生果度照, 我照果時19+3週,
BB都係得277gram, HC=16cm, AC=14cm,
我上網CHECK過, HC= head ...
距有量BB頭部到patpat位置有幾長咯,我唸應該係指高度啦。而且有量BB大髀骨長度,不過距就咁講佐句,正常長度就無喇

男爵府

thx ! :)
神是信實的!

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

鄧E生都冇話太細,唔使擔心。我BB都系六七個月生長速度增快。

大宅

回覆:gabbymak 的帖子

請問鄧醫生全名係?

大宅

回覆 pockybaby 的帖子

鄧X翹 唔知道可唔可以系論壇咁post出黎

首頁

尾頁

跳至