跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

11月份第一胎的準媽媽,我想知你哋感到胎動未?

唔知係點 ????

大宅

Re: 11月份第一胎的準媽媽,我想知你哋感到胎動未?

未呀, 我成日都同阿b講
你得閒就伸我兩腳啦. 佢都唔理我
醫生話有d人要20weeks先開始感到
我呢家先18weeks, 仲要等多兩星期呀

伯爵府

我又係未呀, 我個醫生話第一胎通常要20-22 weeks才feel到胎動, 我哋比心機等吓啦, 雖然都好想知個感覺如何, 所以都有同bb講叫佢郁比媽咪睇啦

伯爵府

Re: 11月份第一胎的準媽媽,我想知你

我都未呀!

別墅

我現在是20W6D, 已經感覺到BB踢我啦, 早在大約18W已感覺到, 不過那時的感覺無咁強烈, 只是間唔中覺肚皮下有D野彈下彈下, 但這兩天的感覺就強好多, 有次在家露出個肚子, 在肚臍對落個位見到BB踢我, 直頭係個肚皮突出來. 不過每次覺得BB踢我時, 我都覺得好緊張.

大宅

我今天 20wk 1d, 但都未有feel, 很失望, 16/17wk嗰時都會時時刻刻留意住, 依家無心機lu!

複式洋房

我現時17WK, 呢2日肚臍對下成日會"跳跳下",我同老公都試過用手輕輕按住個位, 我哋兩個都感覺到會"跳跳下" . 唔知係唔係肚動呢??

子爵府

我都係feel到跳跳下咁,呢D就係BB郁啦,有時大力D,有時細力D.
未經本人許可, 不得轉載

子爵府

swisslady 寫道:
我今天 20wk 1d, 但都未有feel, 很失望, 16/17wk嗰時都會時時刻刻留意住, 依家無心機lu!

我同你一樣 不過醫生話第一胎有可能20-22w先feel到都唔出奇,叫我唔好咁緊張喎
不過有時會覺個肚好多風...好似震咁~~

lulu皇后:
你幾多週feel到佢彈架?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Re: 11月份第一胎的準媽媽,我想知你

我19w4d,晚晚去feel都feel唔到,心急!! :lol:

伯爵府

好媽媽勳章

我有一晚 (wk 16)
訓訓下
覺得他調轉左個身

不過我不肯定係真實的
還是我做夢 :lol:

別墅

i dont feel baby's movement....dont know when le...

複式洋房

我重發現如果訓平個身,可以見到小腹一邊高一邊低,同埋一邊硬一邊軟,唔知硬個邊係晤係頭仔呢

別墅

我這兩天開始feel到bb郁啦, 但個感覺唔係太舒服. 好似成日有嘢係個肚入面"look"黎"look"去噤!

別墅

咁搞笑

別墅

SK-2,

係呀
但係唔知郁得太多係咪唔好呢?

子爵府

mlkk,

我19week先feel到佢郁,就係上次照完結構性U/S個晚開始,可能佢唔鍾意照US所以踢我.
未經本人許可, 不得轉載

別墅

Dear cspc7

no problem ge, 郁好過唔郁吖!!

cspc7 寫道:
SK-2,

係呀
但係唔知郁得太多係咪唔好呢?

子爵府

CSPC7:
係呀~~遲d佢大d可能郁得仲勁呀

Lulu皇后:
咁搞笑~~又可能bb佢同你講佢好叻咁乖俾醫生照呢

大宅

通常BB都係我食完野個陣郁,但係前晚我訓個陣係咁踢我,令我成晚都訓得唔好。

首頁

尾頁

跳至