興趣嗜好

跳至

首頁
45678...39

尾頁

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

長毛免 發表於 13-1-2 17:45
我都唔係好清楚
可能係上一胎掛

生得咁密? 盡可能比BB我啦!我中2由BB養起!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

畀面勳章

我問左家人啦, 要一仔一女
每逢佳節倍思親確確切切說中我心炊

男爵府

畀面勳章

miriam 發表於 13-1-1 13:48
閘住你

到時將個籠擺遠 d,等佢地無得溝通,學埋肥懵 d 衰野
比你快噤多講添, 我仲想話小心肥慒偷偷地教壞佢地呀
因為佢地真係會有樣學樣的

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

影月紅 發表於 13-1-3 11:49
我問左家人啦, 要一仔一女

你會好快做99個喎!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

畀面勳章

mclam 發表於 13-1-3 12:47
你會好快做99個喎!
我會一籠分隔開兩邊, 有得睇無得摸 XD

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

影月紅 發表於 13-1-3 12:49
我會一籠分隔開兩邊, 有得睇無得摸 XD

咁慘呀!?

我想問下點樣可以一籠分兩邊?

男爵府

畀面勳章

mclam 發表於 13-1-3 12:55
咁慘呀!?

我想問下點樣可以一籠分兩邊?
買個雀仔籠, 四四方方的, 噤中間就搵個燒烤鐵絲網打雙噤分隔中間, 原來度出入門就鎖死, 噤用本來放水同食物的門比佢地出入, 而間隔就手工製造

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

影月紅 發表於 13-1-3 13:01
買個雀仔籠, 四四方方的, 噤中間就搵個燒烤鐵絲網打雙噤分隔中間, 原來度出入門就鎖死, 噤用本來 ...

哦,明白!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

KAHOI 發表於 12-12-31 15:07
我有一狗一鼠一兔一龜一江魚

我有三貓一鼠七龜一刺一缸魚

子爵府

長毛免 發表於 12-12-31 10:39
今次一胎13隻,非同小可,圖為長大了的熊仔鼠。熊仔鼠比一般倉鼠大隻,性格馴善,活潑好動,十分可愛:ilove ...

鼠媽媽好好生養呀, 一胎13隻.
我都想要一隻, 已PM你. THANKS!

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:KAHOI+發表於+12-12-31+15:07+我有

原帖由 carolyan882 於 13-01-03 發表
好勁動物園

子爵府

KAHOI 發表於 13-1-3 15:55
好勁動物園

呢個係我比呀女既探索閣, 所以她從少就好鍾意動物.

民房

有意
請問依加仲有冇?

伯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

BlueStly 發表於 13-1-3 20:31
有意
請問依加仲有冇?

暫時末有
如有pm你
Thanks

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

聽晚可以接鼠鼠返屋企啦~~~

有邊幾位係荃灣架~~
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

carolyan882 發表於 13-1-3 15:47
我有三貓一鼠七龜一刺一缸魚
我見到咁多小動物剩係諗到清潔呢樣有排做.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

子爵府

miriam 發表於 13-1-3 22:27
我見到咁多小動物剩係諗到清潔呢樣有排做.

其實都OK架, 分開時間日子清理, 咁就唔覺得麻煩.

王國長老

carolyan882 發表於 13-1-3 22:39
其實都OK架, 分開時間日子清理, 咁就唔覺得麻煩.
貓貓日日清, 鼠同刺仔一星期兩次, 龜係咪都係要日日清, 魚就簡單 d.

另一樣就係唔使諗放長假去旅行.

子爵府

miriam 發表於 13-1-3 22:43
貓貓日日清, 鼠同刺仔一星期兩次, 龜係咪都係要日日清, 魚就簡單 d.

另一樣就係唔使諗放長假去旅行.

貓係要日日清,鼠+刺我一星期一次, 龜唔使架, 而家凍, 唔可以成日手換水, 大約一星期換一次水.
魚魚, 有濾水器, 一個月一次都得.

如果去旅行都有得托養, 但而家有個女, 更加無得去旅行.

我都好想去旅行, 自從蜜月去完之後, 就無時間再去囉

王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+13-1-3+22:43+貓貓日

原帖由 carolyan882 於 13-01-03 發表
貓係要日日清,鼠+刺我一星期一次, 龜唔使架, 而家凍, 唔可以成日手換水, 大約一星期換一次水.
魚魚, 有濾 ...
我就係唔放心兩隻鼠鼠,加上鼠鼠難搵寄養,所以聖誕節假無陪媽咪返鄉下.

首頁
45678...39

尾頁

跳至