跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 天富苑媽咪入「黎」chat

咁有冇媽媽有咩提義攪D BB活動出嚟玩吓呀?

伯爵府

好媽媽勳章

billman,
你囝囝有無返pg啊?過左1歲我可能俾bb返英藝pg啊.....

billman 寫道:
雲妮彭
係呀!囝囝係雞仔o黎ga!佢3月2日出世!

男爵府

雲妮彭,
Samuel係番英藝pg架.

伯爵府

好媽媽勳章

moondream3003,

甘返得好唔好啊?Samuel幾大開始返啊?甘返完pg,會唔會繼續讀nursery呀?其實我想pg,n1,kindergarten都係英藝.不過佢地既全日制學費太貴喇.......我要返工架,所以想返全日制........全日制有無得申請減費既呢?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

講下你地係天水圍有無睇開邊個醫生, 係邊度食野好呀, 有乜地方啱小朋友去等等...不如大家一齊報下料呀~~你地有無得去過濕地公園玩?
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

男爵府

雲妮彭,

我都係會pg,n1,kindergarten都係英藝, 因為佢地課程較深, N1教K1, K3教P1課程, 較適合Samuel.

Samuel大約13個月大開始番pg. 佢玩得好開心呀! 也肯排隊.

N1全日有得申請減費, 但要計一計條數先, 你可以去以下政府網頁看一看, <<Click>>記住佢所謂的半價等等是用非私校的學費計中位數.

雲妮彭 寫道:

甘返得好唔好啊?Samuel幾大開始返啊?甘返完pg,會唔會繼續讀nursery呀?其實我想pg,n1,kindergarten都係英藝.不過佢地既全日制學費太貴喇.......我要返工架,所以想返全日制........全日制有無得申請減費既呢?

禁止發言

伯爵府

好媽媽勳章

下.........我見個表51,xxx都可以減半bor.........唔係咩?3人家庭,bb無收入個bor...............兩公婆都做野,甘實過18萬啦.........甘架........

Christie23429 寫道:
但係如果合家年薪過18萬(3人家庭)就唔夠資格 :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

伯爵府

好媽媽勳章

唔該晒你呀..........原來d課程深d架?甘係咪用英文,普通話,中文教架.........

大宅

veroshea 寫道:
講下你地係天水圍有無睇開邊個醫生, 係邊度食野好呀, 有乜地方啱小朋友去等等...不如大家一齊報下料呀~~你地有無得去過濕地公園玩?

囝囝去開百佳隔離間盈健醫務中心,睇開下畫個李醫生,佢都好好人,好細心有問必答,濕地公園有去過呀!我重買o左全年家庭入場證,得閒就同囝囝去玩,都幾多野睇同玩,我地住得咁近,咪當多一個公園同囝囝玩囉!係呢度行去大約兩三個字,好方便!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你係咪指李彩x醫生呀, 因為佢地上下畫既都係姓李, 濕地公園我都申請咗全年家庭入場證, 不過仲未去到, 個個星期如果唔落雨就係太晒 天水圍好似無乜英文既summer course俾幼稚園既小朋友學, 而家週圍搵, 好煩
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

大宅

係呀!李醫生!我都同囝囝搵緊d course比佢返,唔洗佢成日都係屋企,有無好介紹呀?

男爵府

雲妮彭,
每天都有外國人的英語堂40mins及普通話0吾記得多少時間.

雲妮彭 寫道:

唔該晒你呀..........原來d課程深d架?甘係咪用英文,普通話,中文教架.........

別墅

your baby is only 1 year and 3 months old, he goes to those class that small?
moondream3003 寫道:
雲妮彭,
每天都有外國人的英語堂40mins及普通話0吾記得多少時間.

[quote]
雲妮彭 寫道:

[/quote]

別墅

is there any mommy interest to go to church?

男爵府

sarah121512,
你誤會左啦. 是N1-k3, 現在Samuel上的是play group呀.

sarah121512 寫道:
your baby is only 1 year and 3 months old, he goes to those class that small?
[quote]
雲妮彭,

[quote]
雲妮彭 寫道:

[/quote][/quote]

別墅

ic...
你哋有冇媽媽會帶BB去參加今個月嘅BB爬行大賽呀?我有諗住帶BB去玩吓呀!
係呢,大家有冇興趣攪D媽咪聚會呀?例如游水呀,去濕地公園呀咁?
sarah121512,
你誤會左啦. 是N1-k3, 現在Samuel上的是play group呀.

[quote]
sarah121512 寫道:
[quote]
雲妮彭,

[quote]
雲妮彭 寫道:

[/quote][/quote][/quote]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

每天都有幾十分鍾外國人的英語堂, 你地都可以consider下佳寶佢地都係每天都有幾十分鍾外藉老師, 雖然地方無英藝咁大同靚, 學生比例相對空間都唔會小, 但平好多, 不過就只得半日班, 但真係值得去參觀一下, 唔錯架.

伯爵府

好媽媽勳章

veroshea,

佳寶同英藝,其實邊間好d呢?有無識得bb係佳寶讀啊?

其他mami,
甘熱去濕地公園唔怕晒親bb咩?好似要行好耐bor.......我仲未帶bb去過呀.......有咩值得推介架?成日放假都唔知去邊樹玩好......

診所:
盈健李醫生好好架?好,等我mark低先......

大宅

hi!各位媽媽
我上星期六先同囝囝去完濕地公園,嘩o個日曬到我地c c下,好辛苦,我建議大家都係等秋天先好去啦!雖然o個度都幾多野玩,但係係室內都無問題,一行到出面曬到你c。

首頁

尾頁

跳至