跳至

首頁

尾頁

大宅

delete

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+hikiko999+於+13-1-7+20:39+編

原帖由 hikiko999 於 13-01-07 發表

一月二日晚比一個黑人成個手袋搶左,因為事情黎得太突然, ...
你無事丫嘛?? 錫番、錫番!

公爵府

hikiko999 發表於 13-1-7 20:37
一月二日晚比一個黑人成個手袋搶左,因為事情黎得太突然,所以當時左手死握住包包唔放,跟住個黑人一拳打落 ...
嘩,好得人驚... 你係日頭還是夜晚比人搶嘢?

男爵府

呀~你點呀, 面有無瘀呀~聽到都驚呀~我以前有個鄰居佢都試過俾賊入舖頭打劫, 仲要揸槍添呀~

大宅

引用:+本帖最後由+hikiko999+於+13-1-7+20:39+編

原帖由 hikiko999 於 13-01-07 發表

一月二日晚比一個黑人成個手袋搶左,因為事情黎得太突然, ...
你有冇事啊? 而家經濟5好,又早左天黑,出入要小心D!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

年近歲晚小心D呀,上兩年連出名治安好同St. Francis Wood都俾人連環洗劫,
我老公朋友屋企俾人爆格,同一區有唔知7定9家人都俾人搬清晒,
50吋大電視、電腦、DVD、珠寶、$$$都冇晒,咁多家人要有架大貨車至得,
偏偏冇人發現,報紙都賣晒,警方都好震驚,果個係有錢人區,
出名治安好。好多人都知華人喺新年前會封利是,即係有現金喺屋企,
經濟唔好,打劫同搶嘢都會多咗,警察話有D係來自SF以外人士。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

謝謝大家關心,我冇事喇,不過因為唔見左條鎖匙,攪到要換埋把鎖,今次呢件事係真係有陰影,而家唔會放好多錢係銀包,帶卡算喇!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 hikiko999 的帖子

呀我岩岩先入黎見倒呢度...
好驚呀......你無事嘛.......陰公個黑人甘Q衰打人!!!!!

真係好大好大陰影....要小心D呀.......唔好同佢搶呀.....

錫返

別墅

回覆:前幾日係三藩市比人搶劫,大家出入小心啊!

吾一定係黑人!見到d墨西哥佬都要小心d!我之前試過被人帶哂手套掩住個口 。隔離屋俾人日光日白打劫,個人俾佢打到成地血

別墅

回覆 Flower1015 的帖子

SF 治安愈來愈差,以前就話Oakland恐怖。希望快d economic recovery, more jobs,改善冶安。

首頁

尾頁

跳至