興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

见到网上话有贵妇狗领养, 想领养一只, 之前某照顾狗狗经验, 家里有只7歲英國短毛貓, 唔知合唔合適, 希望大家比D意見, 又驚網上D領養系厑人, 如果領養佐唔健康的狗狗, 又怕影響BB, 但系有想養! 唔知有某人有經驗~?

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

回覆:BB8个月,想领养贵妇狗,合适吗?

又Bb又貓,你仲有時間咩?如果無時間就唔好養了,d竉物會好慘的

---生命無價,請支持領養---

珍珠宮

少一事

近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

複式洋房

回覆 meko~ 的帖子

恩, 我認真想過, 我某養狗經驗, 認為養狗應該跟養貓差不多, 其實唔同, 貓貓比較容易養, 狗狗需要更加多的關愛, 如果俾唔到關愛狗狗, 還是不養先, 等BB大幾年, 再睇情況決定~
多謝你意見, 哈哈~

複式洋房

回覆 mvshop8888 的帖子

多一事,不如少一事~ 哈哈

子爵府

畀面勳章

我勸你考慮清楚,現實同想像係兩回事,你初初可能覺得好得意好想養,但你無養狗經驗可能唔識教隻狗,導致隻狗可能有行為問題…例如:周圍大小便`咬爛野`亂吠等,你仲有個八個月bb,真係有咁多時間理狗狗陪狗狗嗎?又要帶狗狗去散步,貴婦狗要經常去修剪毛髮,因為鬈毛一定要日日梳毛,仲有一星期起碼一次洗耳抹眼,希望你停一停,諗一諗如果都決定領養的話,希望你愛狗狗一生一世,不棄不殺!

複式洋房

回覆 cherrycwy 的帖子

恩恩。 都系等BB大幾歲再養, 希望可以培養巨愛護動物。
哩只狗狗, 15個月大, 主人唔得閑照顧, 希望可以幫巨穩個愛護巨的主人, 我一見都只狗狗, 就好中意巨, 所以至想領養巨, 但系自己又驚照顧唔到, 所以希望幫巨穩個好主人!

複式洋房

回覆 i5miss2you0 的帖子

複式洋房

回覆 i5miss2you0 的帖子

子爵府

好可愛

複式洋房

回覆 TONG423 的帖子

系啊, 我一見到就好中意!

首頁

尾頁

跳至