跳至

首頁
45678...18

尾頁

侯爵府

回覆:元朗珈琳友請進~

Hi,我囡囡讀緊K2下午班,之前K1喺天水圍讀,後來轉來珈琳插班。囡囡好鐘意珈琳,Miss好用心教,係真正小朋友。

男爵府

回覆 bobo_kafung 的帖子

我有朋友2月b .好似話可以照交表夠歲數先面試。詳情都係問返學校。我怕唔啱比錯料你。

大宅

引用:Quote:maggiechanchan+發表於+13-2-12+02:1

原帖由 bobo_kafung 於 13-06-13 發表
HI, 我想問下,阿仔係1月b, 佢今年可以讀到n班, 但到出年k1時仲未夠2歲8個月,係咪耍等多年?? ...
N班....7月2日報名,報名時要满歲半!收生少...睇怕我個細B应該冇緣同哥哥一齐返学lu..大B轉唔到上午班..

大宅

引用:Quote:原帖由+bobo_kafung+於+13-06-13+發

原帖由 carrie928 於 13-06-14 發表
N班....7月2日報名,報名時要满歲半!收生少...睇怕我個細B应該冇緣同哥哥一齐返学lu..大B轉唔到上午班..:p ...
你地打去問問!!

大宅

我好記得我帶仔仔k1面試時,個主任會先教一次先問仔仔問題.唔似得肖珍.一入去就面試.無解釋過個遊戲比小朋友聽.所以我仔仔去珈琳面試主任比100分.肖珍就0分.乜都唔答.連自己叫咩名都唔答.我自己本人以面試計都已經like珈琳多d.至少佢真係教完先叫你做.我仔仔第二日就已經話要返學了.反而面試完肖珍佢話唔返學囉.至少我仔仔like .希望真正返學時仔仔都係咁鐘意返到屋企叫住要返學啦

8W6D:1.43CM(見到心跳)12W:7.5CM(OSCAR)手舞足蹈.起飛腳.打拳.無停17w1:係度翻根斗-,-(疑似咕咕)

民房

回覆:greengrace 的帖子

聽講珈琳會系元朗雞地開分校唔知系咪呢?有冇聽過呀!

子爵府

珈琳我覺得好好呀 仔仔讀緊n1今年升k1 老師好愛心 都觀過課 仔仔好開心 最鐘意英文堂不過唔明其實家長始終放佢係後備
佢地功課算中上 唔太深唔太淺

別墅

我都覺得部份家長係對珈琳有偏見。
住得元朗屯門天水圍,其實都走唔甩撞到雙非呀跨境呀咁。除非考慮搵香港九龍果D,係少好多。但咪一樣會有機會遇見d你唔鍾意佢做阿囝阿囡同學嘅小朋友。
N班到K3,我自己感覺就只希望阿囡玩得開心,老師有愛心,輕輕鬆鬆渡過。
所以我選擇了珈琳比阿囡讀今年N班,大家舒舒服服。
唔知有冇其他媽咪又係今年八月返珈琳N班呢。

別墅

引用:我都覺得部份家長係對珈琳有偏見。住得元朗

原帖由 蘇蝦媽咪 於 13-06-17 發表
我都覺得部份家長係對珈琳有偏見。
住得元朗屯門天水圍,其實都走唔甩撞到雙非呀跨境呀咁。除非考慮搵香港 ...
我細女今年8月都返n班,大家係同學

複式洋房

我細女都係今年8月返n班,真好終於找到同學仔啦

別墅

引用:我細女都係今年8月返n班,真好終於找到同學

原帖由 maggiechanchan 於 13-06-18 發表
我細女都係今年8月返n班,真好終於找到同學仔啦
哈哈!我諗因為珈琳N班小人嘛!又冇人開個舉手區,我哋咪冇得相認囉!
駛唔駛開番個先,

禁止訪問

畀面勳章

大宅

引用:Quote:原帖由+蘇蝦媽咪+於+13-06-17+發表我

原帖由 小希1119 於 13-06-17 發表
我細女今年8月都返n班,大家係同學
請問你地細女係咪大B???

別墅

引用:Quote:原帖由 小希1119 於 13-06-17 發表我

原帖由 carrie928 於 13-06-18 發表
請問你地細女係咪大B???
我細女係3月B

複式洋房

回覆:carrie928 的帖子

Yes, 2月大b

大宅

太好!可以大細B一齐返学!我細B 8月B...应該冇机会lu..到歲半都full lu.大失預算!

大宅

回覆 ghost412 的帖子

我仔仔都係今年K1下午班.你好啊..

8W6D:1.43CM(見到心跳)12W:7.5CM(OSCAR)手舞足蹈.起飛腳.打拳.無停17w1:係度翻根斗-,-(疑似咕咕)

大宅

想問你地知珈琳元朗有咩校內興趣班嗎?謝謝

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

大家好,我囡囡會係13/14年度,讀珈琳K1既上午班,請大家多多指教! 之前冇讀N班

首頁
45678...18

尾頁

跳至