論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問大家既工人會否正到咁?短短三個月時間,個印姐可以正成甘,好似野獸甘,仲有其他不能盡錄,扣錢又試過鬧又鬧過,正到甘又唔諗方法正番,等我,我地僱主應份??唔知可以再用咩方法...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

佢哋d文化水準比較低, 亦唔會同你鍚住d嘢, 總之完成任務便算, 我個印姐都打爛過我唔少嘢, 又唔識坐車; 試過整到隻發泡膠氹溶咗(一角)都照炒, 唔食死我哋都幾難(好彩比我見到) , 有時, 整爛咗d嘢, 佢都冇出聲, 直到我發現比我丙佢......

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

回覆:請問大家既工人會否咁

佢嚟拆樓?粗手粗腳得咁厲害?

主 賜 平 安

大宅

引用:佢嚟拆樓?粗手粗腳得咁厲害? +

原帖由 ecling 於 13-01-22 發表
佢嚟拆樓?粗手粗腳得咁厲害?
樓主,小心佢大力過頭整親小朋友呀!

大宅

回覆:請問大家既工人會否咁

因為d嘢唔係佢哋,所以佢哋就話之你,根本就不負責任。

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

係咁嫁喇, 佢地一嚟, 好多嘢都會好快爛, 因為唔洗佢$買, 哎我都睇化咗.

poonsun  係,係...  發表於 13-1-22 14:31

別墅

睛靈勳章

回覆:請問大家既工人會否咁?

整爛門。。已經係小事喇!

我之前個賤印,每個月整爛我一樣不論大小既家電先大鑊吖!佢做左兩年,我差唔多全屋大大小小家電都換哂!

仲未計啲煲吖,鑊吖,玻璃水樽等等!

manmantang17    發表於 13-1-22 14:57

男爵府

好媽媽勳章

佢地好大力架~ 呢都係用佢既牛力. 比如開野呀. 收野呀. 好格硬. 用佢既既力整好就當無事. 唔會諗會唔會整爛野.

唔係貴既野. 唉~ 對我黎講. 我都睇化晒.

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

可以想像到, 佢係拗開度門, 開咗門之後用腳踢住度門入黎先閂門, 你地有冇比佢用買餸車? 如果有, 好可能個門邊係架買餸車整壞.

珍珠宮

20022009 發表於 13-1-22 14:12
佢地好大力架~ 呢都係用佢既牛力. 比如開野呀. 收野呀. 好格硬. 用佢既既力整好就當無事. 唔會諗會唔會整爛 ...
係!但求就手話知O的O野之後死無全屍!我把搪瓷刀我件O黎O左 1 month 已經無o左個刀尖,仲要賴陪月,之後仲想拎把刀去開菠蘿,死未??好彩我仲坐o係飯抬望入去即刻喝止 。我老公話我使唔使咁惡(把刀我媽買俾我千幾蚊o架 )。點知有次佢o係廳 FUNG 緊 HI-FI 都聽到廚房好大聲,入去睇下見佢用把孖人牌菜刀鑿緊個吉奶粉罐(無錯,個動詞係 ’鑿’!),俾阿 sir 剷到佢飛街而家先好o的
但我已經唔會買任何易潔煲鑊,貴價杯碟。我而家飲紅酒連酒杯都唔敢拎出o黎用,求其搵個 mug。一 set 6 個酒杯已經得番 2 隻 ’死剩種’,仲要個花我配唔番,激死我 !!

電視成日賣咩 ’太太,你而家可以好好享受生活啦!’,度o個條友都唔知有無用過工人!我話生活大倒退差唔多!!!

manmantang17    發表於 13-1-22 14:59

子爵府

D孖人牌剪刀, 都可以比佢整爛… 諗都諗唔到佢地大力成咁.
係個HANDLE位爛左, 因為佢用力過度, 唔知佢剪咩鬼野, 可以用爛把剪刀. 佢死口唔肯, 你都吹佢唔脹.
仲有把淘磁刀, 都比佢用爛左個刀尖.

複式洋房

回覆:noproblemom 的帖子

嗰間係我仔間房,比我追问下係用梯正既,我剛先裝修完,就比隻野獸正爛,好心痛!

子爵府

K.M. 發表於 13-1-22 13:55
係咁嫁喇, 佢地一嚟, 好多嘢都會好快爛, 因為唔洗佢$買, 哎我都睇化咗. ...

子爵府

回覆:B-PAUL 的帖子

是啊!我以前請的印姐姐也是這樣的!我地衣櫃d衫永遠只放最出,又乱!她自己個櫃直情乱到爆,門都關唔埋!用新買有輪的磨刀器,已教過示範過比佢睇点用,比埋说明書,佢可以粗魯到用刀劈開左個輪屋企野成日爛,真係人都癫

子爵府

有無扣佢人工當賠償?

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

我之前炒果件衰賓破壞力都好強勁,廁所渠蓋都可以撬壞,新造的木家具撞到崩晒,好多廚房用品比佢整壞,門鎖都開到斷

男爵府

我屋企件印印又係天生神力, 已經整爛屋企好多o野lu~~~

所以我決定唔會買貴o野用, 我會去2蚊店買d至cheap嘅o野俾佢用 mouth:

首頁

尾頁

跳至