母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+lmfg+於+13-01-22+發表本帖最

原帖由 kyobi 於 13-01-23 發表
最多人犯既錯誤係猛長期BB喪啜,食極都唔夠一離口就喊,就以為自己唔夠奶走去補粉,越補就越少,錯失猛長期 ...
我BB,依家滿月多4日,情況同你講一樣,咁係唔係你所講猛長期?依家只可以俾佢啜同勁飲水,我都好驚冇奶要補粉呀

別墅

樓主, 我同你情況一樣。都係本著有就俾,冇就俾奶粉的心情。我相信太大壓力,都會影響奶量的。

返佐工後, 奶量急跌一半。除佐日日飲魚湯外,我見D人話黑豆漿,三文魚及蠔都可以增奶量。所以,我上星期都試佐2,3餐三文魚同蠔(蠔豉);又日日飲黑豆漿 (2杯/日)。好似奶量多返少少。雖然未達高峰期,但都有好大鼓舞!一齊努力啦!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+ljessie18+於+13-01-23+發表

原帖由 kyobi 於 13-01-23 發表
我都痛咗兩個月個仔先啜得好,而家右邊都係痛架,忍住痛俾佢食架咋
停咗一排之後我有想過埋返身,不過c6話又轉過奶咀,成日要佢用唔同嘅咀形飲奶,怕比之前更唔識埋身,返正之後要返工,就勸我繼續全泵。

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

回覆 PPAFN 的帖子

thx .. 一齊加油

我想問你飲邊隻黑豆漿 ? 係邊買 ? thx

我阿b 佢餐餐啜成個鐘, 我都知自然離口指佢飽, 但佢成日自然離口後我一放低佢, 佢就, 又要食...

別墅

回覆 s'we 的帖子

我乜牌子的豆漿都飲!飲過: 山x, 東x堂, 美x, 有d豆品舖自家制的。總之,每日都有約2杯到肚。

你都好呀! 我阿B多數5分鐘就瞓,點攪都唔醒。係試過幾次心情好D,就啜8-10分鐘,瞓佐!唔瞓就發脾4要轉食樽。所以,我多數以泵奶為主!

s'we  thx 試下先
我指佢啜幾分鐘就訓左, 醒左又要食, 食成個鐘都唔飽  發表於 13-1-23 23:31

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊