論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

工人嚟咗一日,不論買送, 放狗, 出村口倒垃圾, 都係著對拖鞋(我比佢), 如果遲d我要佢同我去遠d,就要叫佢著好d? 定係佢搏我會比佢???

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆:拖鞋

我諗佢都要出咗糧先有錢買對靚啲嘅鞋。我姐姐初到埗,我買咗兩對拖鞋比佢,一對比佢出街著,一對喺屋入面著,我唔鐘意去完街對拖鞋又喺屋企行來行去,好污穢!

小寶丁  我都覺得應該一對FOR出街著,一對FOR係屋企著, 咁樣分開會乾浄D  發表於 13-1-24 12:32

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

引用:工人嚟咗一日,不論買送,+放狗,+出村口倒垃

原帖由 natalie_wong062 於 13-01-23 發表
工人嚟咗一日,不論買送, 放狗, 出村口倒垃圾, 都係著對拖鞋(我比佢), 如果遲d我要佢同我去遠d,就要叫佢著 ...
佢自己帶左一對人字拖嚟,我買左一對 converse 等佢同我出街穿 ,另一對人字拖在屋內穿,而佢帶來果對就出屋企門口就穿。我感覺乾淨d

男爵府

2016畫展勳章

俾了兩拖鞋工人, 一對係屋企穿, 一對出門口倒垃圾, 但佢唔會理, 照著係屋企嗰對倒垃圾.

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

可以買對平平的的俾佢出街著.

伯爵府

佢地鍾意著拖鞋架
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

珍珠宮

我講明出街,特別去街市,唔可以著拖鞋,覺得好 dirty。佢堅持要著o既話就要一入門口即刻洗腳 & 洗拖鞋(對拖鞋濕住聽日咪又係無得著去街市 )。我工人 so far 都聽~

男爵府

回覆 回覆:natalie_wong062的帖子

我姐姐十度以下都係著拖鞋,我己提供波鞋、涼鞋、拖鞋各一

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我都有比兩對拖鞋一對鞋比佢, 不過佢地係咁嫁, 覺得返緊工, 去邊都係著拖鞋, 比佢D鞋佢地會放假先著, 所以你比佢時要同佢講明同太太出街要著鞋, 好彩我果件都肯聽.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我就俾咗室內拖鞋工人, 佢哋出去會着佢自己的人字拖, 入屋就要換室內拖鞋, 但我見佢哋放假出街有靚鞋的, 只係開工唔着罷了.

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

拖鞋

我都買左2對拖鞋比工人,若果去得遠,我要工人换去街鞋……即係工人自己對鞋!

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

別墅

姐姐來到第二日我就帶佢去買左1對涼鞋1對波鞋,我講到明:為了佢既安全,只要去街,無論去接送返學/街市/邊度都好就吾可以穿拖鞋。

伯爵府

畀面勳章

引用:工人嚟咗一日,不論買送,+放狗,+出村口倒垃

原帖由 natalie_wong062 於 13-01-23 發表
工人嚟咗一日,不論買送, 放狗, 出村口倒垃圾, 都係著對拖鞋(我比佢), 如果遲d我要佢同我去遠d,就要叫佢著 ...
我果個都係,有次做節叫埋出尖沙咀食又係咁,跟住同佢講下次要著波鞋,咁樣好冇禮貌。

大宅

FennieMan 發表於 13-1-23 12:02
我諗佢都要出咗糧先有錢買對靚啲嘅鞋。我姐姐初到埗,我買咗兩對拖鞋比佢,一對比佢出街著,一對喺屋入面著 ...

me too!

洋房

回覆:拖鞋

死啦,我個姐姐去街巿買餸著涼鞋架,跟住返到嚟屋企又踩我個囡張play mat

大宅

引用:死啦,我個姐姐去街巿買餸著涼鞋架,跟住返

原帖由 wyp 於 13-01-24 發表
死啦,我個姐姐去街巿買餸著涼鞋架,跟住返到嚟屋企又踩我個囡張play mat

...
我姐姐N咁多鞋,仲放到門口周圍都係…但佢超喜歡箸住對鞋去街市,去完街市又通屋走…又時講完又講叫佢吾好著住對去街鞋入屋,最後我喺頂佢吾住既情況下,貼左張超大隻字既notice去提佢…哈我仲要喺貼門口,等佢未入屋已經要轉鞋

小寶丁  , HAHA 大字NOTICE , 好正  發表於 13-1-24 12:37

首頁

尾頁

跳至