興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

玩具勳章 冬日勳章 畀面勳章

S3新手, 好多問題好苦惱, 有冇高手可以指教下:

1. 我DOWNLOAD 左D 日文輸入法apps, 不過每次要打日文, 就要入番SETTING做切換, 有冇 D方便D的方法?

2. 點解GOOGLE 出黎的野全部都係簡體字, 仲要係大陸網. 可以點SET 繁體字同唔好只係局限只係SEARCH大陸網?

3. 除左D SHORT CUT KEY **XX, ##XX之外, 點可以SET 飛線?

please help

子爵府

回覆:S3新手, 請指教...HELP

Can anyone help, please?

子爵府

原來係ACCESSIBILITY 入面的CALL ANSWERING/ENDING 有得做CALL FORWARD.

侯爵府

畀面勳章

Luv-em 發表於 13-1-23 12:51
S3新手, 好多問題好苦惱, 有冇高手可以指教下:

1. 我DOWNLOAD 左D 日文輸入法apps, 不過每次要打日文, 就 ...

1. 打字時無論出咩輸入法,拖上面條訊息欄落黎,撳 選擇輸入法

2. 手機個地區會唔會揀錯左?

子爵府

A346 發表於 13-1-24 11:44
1. 打字時無論出咩輸入法,拖上面條訊息欄落黎,撳 選擇輸入法

2. 手機個地區會唔會揀錯左?

Thanks A346...
1. 可能我用慣IPHONE, 咁樣切換輸入法好似好煩. 不過我都要學習去改善.

2. 我手機設定不管揀中文(香港, 台灣) OR 英文, 結果都係咁. 不過我後來發現只係GOOGLE 先會咁, 同樣的KEYWORD我係YAHOO SEARCH 係出繁體字同有香港及其他地區的網頁..

真係唔該晒你.

侯爵府

畀面勳章

Luv-em 發表於 13-1-24 12:07
Thanks A346...
1. 可能我用慣IPHONE, 咁樣切換輸入法好似好煩. 不過我都要學習去改善.

如果用跟機個幾個輸入法的話其實可以係輸入鍵盤下面左右掃就轉到,
不過你係用 DL o既輸入法咁呢個方便招數就唔 work...

可能係 browser 問題,
你試下用海豚或 Chrome 睇下有冇相同問題...

子爵府

A346 發表於 13-1-25 14:39
如果用跟機個幾個輸入法的話其實可以係輸入鍵盤下面左右掃就轉到,
不過你係用 DL o既輸入法咁呢個方便招 ...

THANKS AGAIN.
第一個問題我打算放棄啦, 轉左機就唔好成日以IPHONE 的用法去諗, 我估習慣左可能會OK.

至於GOOGLE 出大陸網的問題, 我開頭係以為部電話有問題, 如果用YAHOO 就得, 就用YAHOO, 唔洗煩咁多野.

其實E幾個問題我EMAIL左比SAMSUNG, 不過佢冇覆我.

侯爵府

畀面勳章

Luv-em 發表於 13-1-25 14:49
THANKS AGAIN.
第一個問題我打算放棄啦, 轉左機就唔好成日以IPHONE 的用法去諗, 我估習慣左可能會OK.

係咪用跟機個 網際網路?
www.google.com.hk 得唔得?

子爵府

A346 發表於 13-1-25 15:43

係呀, 我用跟機的GOOGLE 的, 等我試下 dot hk 睇下先.

麻煩晒你呀.

子爵府

A346 發表於 13-1-25 15:43

試左啦, 結果一開始係1-2個香港的網, 其餘都係大陸網&簡體字...

不過我又有問題, 點解睇完相插USB 落電腦, 冇PREVIEW, 一定要COPY 左相落電腦先睇到?
(駁左電話, 不管係2M 一張的相定係200K 一張相都係睇唔到PREVIEW)

侯爵府

畀面勳章

Luv-em 發表於 13-1-28 12:33
試左啦, 結果一開始係1-2個香港的網, 其餘都係大陸網&簡體字...

不過我又有問題, 點解睇完相插USB 落電腦 ...

因為由 S3 駁電腦時唔係成為一個 Drive,
而係一個 Device,所以係唔可以 Preview的...

男爵府

試吓呢度得唔得

子爵府

A346 發表於 13-1-28 14:04
因為由 S3 駁電腦時唔係成為一個 Drive,
而係一個 Device,所以係唔可以 Preview的...
...

哦....唔該晒.

子爵府

xopinkpink 發表於 13-1-28 14:44
試吓呢度得唔得

唔該你.
不過呢....點出到E版.....唔好意思, 新手用SAMSUNG 機, 好多問題.....

男爵府

唔關機款事,係google網頁問題

首頁

尾頁

跳至