美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:Happy Gmarket揮手區Part 2

支持支持! 我都係起part 1度學識g, g左2次

大宅

分享吓最近g到嘅好物先~~就係whoo嘅gold program,我係見佢個名好似好勁,貪得意買嘅。之前有幾日暖啲,我就偷懶揸少咗嘢,點知就現眼報,兩邊面豬又紅又乾,仲有少少痛,即刻敷水份mask都唔掂,兩日都唔好。收到貨見到有呢個,諗住試吓拎嚟急救,佢個質地比秘貼潤,但唔立好好推,拎嚟輕輕按面,第二朝塊面冇晒事,仲好滑,正!缺點係貴,6700won得三粒,而家仲加咗價,同埋佢個包裝,好難分兩次用,早知買多set當看門口

公爵府

畀面勳章

CyanCyan777 發表於 13-1-26 11:38
分享吓最近g到嘅好物先~~就係whoo嘅gold program,我係見佢個名好似好勁,貪得意買嘅。之前有幾日暖啲,我 ...
一粒一次

大宅

引用:Quote:CyanCyan777+發表於+13-1-26+11:38+

原帖由 Debbie媽 於 13-01-26 發表
一粒一次
其實一粒一次用唔晒,但佢成粒波波咁,剪開咗好易流出嚟,所以我豪用嚟按埋頸或者下次試吓開細啲個口,不過我唔敢太密用,怕太補

大宅

好媽媽勳章

回覆:倫倫個媽咪 的帖子

我未g過....都support!!!!
呢度d jm好有heart呀!

男爵府

Debbie媽 發表於 13-1-26 09:29
人參味勁唔勁? gmarket 有個seller送咗啡色俾我,都有小小参味
我同事個外甥,超重7kg, 佢有執過d行李,但都超 ...
同m巾比的話m巾陣人參味勁好多....
旅行依d當散散心啦,你都辛苦一排了!人生好多突發事好難預計呢~

男爵府

倫倫個媽咪 發表於 13-1-26 10:26
咦?之前睇到有人話"呂"啡色係防脫髮嘅?
佢好多隻色都話有防脫髮/保水滋潤個d字眼...我都係睇返髮質屬性多。

公爵府

畀面勳章

misseleve 發表於 13-1-26 20:55
同m巾比的話m巾陣人參味勁好多....
旅行依d當散散心啦,你都辛苦一排了!人生好多突發事好難預計呢~
...
髮尾油用咗未?好用嗎?

男爵府

CyanCyan777 發表於 13-1-26 11:38
分享吓最近g到嘅好物先~~就係whoo嘅gold program,我係見佢個名好似好勁,貪得意買嘅。之前有幾日暖啲,我 ...
我問過佢地專櫃個sales,話golden program係冬天先會出的,其他時間通常佢地介紹客人用參油。
在韓國時遇上濕度 0%時用golden program就覺得岩岩好,但我估如果本身唔係太乾,hk over 50%濕度個d天氣應該唔岩用。

joeypong  濕度得0%????  發表於 13-1-30 12:36

男爵府

Debbie媽 發表於 13-1-26 20:57
髮尾油用咗未?好用嗎?
我地係韓國酒店時用左好用先買返hk架...我朋友底部d頭髮原本諗住電到壞死晒梳唔到要剪左佢,用完都俾佢梳得開。
不過我平時冇用髮尾油所以冇其他產品可以做compare。

依隻我覺得好在搽完不會油立立,而且吹頭後明顯不會再打kick,有光澤左呢就唔知關油事定洗頭水事。

男爵府

Debbie媽 發表於 13-1-26 09:29
人參味勁唔勁? gmarket 有個seller送咗啡色俾我,都有小小参味
我同事個外甥,超重7kg, 佢有執過d行李,但都超 ...
補多句...去韓國呢如果去玩去飲飲食食加shopping就幾好!
但如果單純去首爾買野買skincare飛一轉就唔太抵,最近d won又貴...首爾d物價都上升好多,除非某d大貨既box set裝,否則..都係gmarket抵d 又唔洗托

公爵府

畀面勳章

misseleve 發表於 13-1-26 21:10
補多句...去韓國呢如果去玩去飲飲食食加shopping就幾好!
但如果單純去首爾買野買skincare飛一轉就唔太抵, ...

見d人成日買蘆薈GEL, 我就唔會買, 蘆薈GEL韓國同香港買差唔多,又唔係平好多, 又要抬餐死情願慳 D quota買其仔野, gmarket仲幫你送上門

男爵府

剛落單買護髮油多謝介紹

男爵府

引用:剛落單買護髮油多謝介紹

原帖由 homa. 於 13-01-26 發表
剛落單買護髮油多謝介紹
好用嗎?有冇相?

男爵府

Corney619 發表於 13-1-26 23:57
好用嗎?有冇相?
冇用過, 只係見樓主介紹有興趣試下

男爵府

點解我好多時按比錢,佢驗証成功,但最後係買唔到,咁佢到底有無過我數? 因為係已購買到都見唔到買左

大宅

之前有jm問Étude House, 我覺得哩隻蝸牛mask唔錯,分上下兩張,超薄貼面,full完又白又滑。依家補番張相

Lilypie Baby Ticker

男爵府

引用:點解我好多時按比錢,佢驗証成功,但最後係買

原帖由 twinsjenny 於 13-01-27 發表
點解我好多時按比錢,佢驗証成功,但最後係買唔到,咁佢到底有無過我數? 因為係已購買到都見唔到買左 ...
你睇返my gmarket>shipping有冇個張單,我之前試過credit card入左密碼過埋,但最後gmarket show張單cancelled. 同銀行check係冇過數,要搵gmarket cs搞

別墅

回覆:misseleve 的帖子

呢個係咪啡色功效?

大宅

引用:Quote:CyanCyan777+發表於+13-1-26+11:38+

原帖由 misseleve 於 13-01-26 發表
我問過佢地專櫃個sales,話golden program係冬天先會出的,其他時間通常佢地介紹客人用參油。
在韓國時遇上 ...
我睇返佢話係for damaged skin,我諗我真係damaged得好緊要。官網仲叫人連續用28日做一個療程呢,我諗唔係好多人受到咁補,但用嚟急救真係幾work

首頁

尾頁

跳至