家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

由2005年開如月供2000元, 今日cut, 我要蝕差不多兩萬元, 真係介仲差過放銀行, 好彩上bk看了大力分析, 忍痛分手.....

別墅

我都快將加入你『割基』行列

珍珠宮

畀面勳章

回覆:剛cut了一份基金

我都剛忍痛cut 左兩份,無左差不多$60000
Agent sent message 說一大堆垃圾,嘥氣

大宅

畀面勳章

回覆:SandyWu 的帖子

我陪你剛剛隱痛cut咗冇左45000仲要過咗年先比返錢我,前後三星期

禁止訪問

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

SandyWu 發表於 13-1-28 14:56
我都剛忍痛cut 左兩份,無左差不多$60000
Agent sent message 說一大堆垃圾,嘥氣:igiveup ...

你個agent講了乜野?
我要為小朋友做個好榜樣, 所以2015年要好好為自己和小朋友預備!!

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:SandyWu+發表於+13-1-28+14:56+我都

原帖由 cherryho1021 於 13-01-28 發表
你個agent講了乜野?
佢問我係咪唔滿意佢唔多理我D基金,又say sorry 又話内疚

跟住咪話基金係長期投资,不如上番D輸少D先cut

又話可换其他agent 同我再follow , waste air

我個agent 仲要係我弟婦

小諾諾   親戚~~  發表於 13-1-28 23:56

珍珠宮

畀面勳章

引用:要蝕咁多錢,我唔捨得cut+ +

原帖由 Ms.cheung 於 13-01-28 發表
要蝕咁多錢,我唔捨得cut
我之前又係咁拖,但唔cut 又停供只 有陰乾,仲有十幾年等算吧

大宅

MommyPanel勳章 BK Milk勳章

我同你情況差不多,2005年開始月供$1800, 今個月cut 無左2萬幾,而家等收cheque, 唉,諗住早日收手早追返呢2萬蚊吧, 努力前面....

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

SandyWu 發表於 13-1-28 15:40
佢問我係咪唔滿意佢唔多理我D基金,又say sorry 又話内疚

跟住咪話基金係長期投资,不如上番D輸 ...

唔熟唔食...
我要為小朋友做個好榜樣, 所以2015年要好好為自己和小朋友預備!!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Ms.cheung+於+13-01-28+發表

水晶宮

brave

珍珠宮

畀面勳章

引用:我同你情況差不多,2005年開始月供$1800,+

原帖由 cx255 於 13-01-28 發表
我同你情況差不多,2005年開始月供$1800, 今個月cut 無左2萬幾,而家等收cheque, 唉,諗住早日收手早追返呢 ...
我地同病相憐

唯有重新儲過

男爵府

Dear sis, can share with me the 大力的分析嗎? I have invested much much fund ($15,000 per month) from 2007, up to now, the result is poor and poor, I don't want to ask how much I can get back if take at this moment!!!!!!

大宅

回覆:JONJU 的帖子

Jonju, 我分享唔到大力的分析,因我未細看,但好多jm分享了經驗,佢地都蝕好多。你每月投資gum大,不如的起心肝去睇下蝕幾多,有冇得斷臂。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 小肥寶寶 的帖子

我供了1年多d, 每月$1300 , 賺緊 2000 幾

小諾諾    發表於 13-1-28 23:58

珍珠宮

畀面勳章

引用:Jonju,+我分享唔到大力的分析,因我未細看

原帖由 MyCastle 於 13-01-28 發表
Jonju, 我分享唔到大力的分析,因我未細看,但好多jm分享了經驗,佢地都蝕好多。你每月投資gum大,不如的起 ...
我就係睇完先的起心肝,長痛不如短痛

大宅

畀面勳章

引用:Dear+sis,+can+share+with+me+the+大力的分

原帖由 JONJU 於 13-01-28 發表
Dear sis, can share with me the 大力的分析嗎? I have invested much much fund ($15,000 per month) fro ...
你點解唔check下我都係前兩年開始來呢到學嘢!自己衡量過再供都係蝕,供了4年停供2年,個數點都去唔返本金…我唔等了!拿來月供股票食息好過

珍珠宮

畀面勳章

引用:回覆+小肥寶寶+的帖子 我供了1年多d,+每月

原帖由 ilovematthew 於 13-01-28 發表
回覆 小肥寶寶 的帖子

我供了1年多d, 每月$1300 , 賺緊 2000 幾
D$係賬面$,以前我都以为自己賺㗎

大宅

引用:Quote:原帖由+ilovematthew+於+13-01-28+發

原帖由 SandyWu 於 13-01-28 發表
D$係賬面$,以前我都以为自己賺㗎
咁者係點,點睇先啱?

首頁

尾頁

跳至