婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

有沒有人,或是親友患過有關神經線的毛病;例如三义神經痛,彧其他神經線毛病.因為若是有神經線毛病;比較

難以查出,需要一段長時間才能查出病因.

三义神經痛是會面部痛,就算是風吹都會痛.是第七對神經;

第九對神經就是舌咽神經,我曾經患此病.經歷五年才能找出病因.開刀以後;情況有好轉

真是死過番生,苦不堪言.請問有沒有人曾患此病,大家交流一下?

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:有冇人曾經患過有關神經線的毛病?

我剛剛是右邊面神經缐發炎?

子爵府

回覆 CarCarmum 的帖子

是否食藥就好番?

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:有冇人曾經患過有關神經線的毛病?

醫生好保險,食薬係睇睇救倒幾多就幾多。醫學上唔知咩病源?

大宅

我有時會一邊面痛,但唔知係咪三叉神經痛

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

舌咽神經即係點?

子爵府

回覆 lovebobo 的帖子

一邊咽喉像被火燒般灼痛,每天都像喉嚨發炎,看過許多醫生;做過許多檢查,經過五年時間.忍受許多痛苦;

最後找到原因;是腦部舌哂咽神經被血管碰撞,開刀把血管和神經線分開,用一些軟的物件放在兩者之間.

手術就完成了.真是死過番生.亦曾經想過自毀.幸好有家人的支持.現在比以前好多了.

禁止訪問

回覆:weeweed 的帖子

子爵府

回覆 sweet2008 的帖子

我都有去過台灣一個痛症科醫生度打過針.當時真是天天祈禱,求天主俾我一係快速死去;一係找到原因;自殺

方法都想好了,不過沒有勇氣實行.

首頁

尾頁

跳至