論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日终於出手炒咗個賓,安樂晒!大家小心咪請錯,她會留到十八號前搵工!佢罪狀包括:

1) 偷嘢,乜都偷一餐,包括:主人嘅信,銀行月結單(應該用嚟借財仔),身份証影印本,化裝護膚品,文具,帽,貴價食物,利是封,咖哩粉,cushion,總知當屋裡面所有嘢都係佢嘅,從來不問自取,理直氣壯!
2) 煮嘢食難食到死,勁污糟,時時食到我地肚痾。
3) 話佢煮得難食就加料,狂落味精,食到我嚴重水腫。踢爆後仲狼D,一个月用一包味之素。
4)經常偷懶,你喺度,就做完基本後,九秒九飛入房,你出街,佢又出去周圍去。再唔係就播音樂,上網,睇DVD,歎到呢!
5)借落周圍街數,我地有排烦!
6) 清潔就極馬虎,鐘意就做,唔鐘意就唔做!
7)吞金滅餸,攞埋晒D不明來歷嘅單claim錢!
8) 电话不離手,一個月千幾蚊電話費,成日唔交款俾人追。收final reminders收到手軟。
9)刻薄我地幾仔乸,好野例如煲湯鲍鱼就攞起一半,仲係全部糖心位,剩低邊位碎濕濕我地幾個分。煲花膠就唔出聲就唔分俾你。
10) 影埋晒d橫臥梳化,脚踏你d silk cushion嘅相,仲post 上facebook!
11)講大話唔斬眼,信佢一成,雙目失明!
12)永不認錯,一定賴人,唔關佢事。唔見嘢,問佢,一定扮晒懞,唔明你講乜,唔記得,唔知道!

總知斷約工人,冇得親口同前任顧主傾吓,一定有问题,大家唔好心急,引隻米奇入屋,咁就有牌煩!

totheend    發表於 13-2-5 18:59

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:今日終於炒咗個偷竊狂嘅賓,大家小心請錯ShirlXy TortXsa

咁大鍋mouth:

男爵府

引用:今日终於出手炒咗個賓,安樂晒!大家小心

原帖由 muimui10 於 13-02-05 發表

今日终於出手炒咗個賓,安樂晒!大家小心咪請錯,她會留到十 ...
淨係第一條已經係死罪

男爵府

回覆:今日終於炒咗個偷竊狂嘅賓,大家小心請錯ShirlXy V. TortXsa

大宅

極品呀.........你忍左佢幾耐?

大宅

你無裝ip cam咩?竟然乜都敢偷既!

大宅

畀面勳章 陪月勳章

回覆:今日終於炒咗個偷竊狂嘅賓,大家小心請錯ShirlXy V. TortXsa

真係極品

大宅

佢喺我度做咗兩年幾,开頭嗰一兩年,我做緊份地獄工,要通顶再通顶,冇乜时间睇,转咗工,返番正常,就知道出事啦,引狼入室。不过,我终於明白点解佢地號稱信主,又可以偷嘢偷得咁理直氣壮,因為不问自取,有借冇还,我地叫做「偷」,佢地叫做「借」。俾你发现而追究,係你地小氣,唔肯分享。明明係偷,都要幻想係朋友送!请问我几时同佢做咗朋友,几时话送过俾佢?總之要同你平起平坐,佢揀完食剩,就留俾你。我地呢D在職主婦,好受氣!

禁止訪問

BK Milk勳章

男爵府

回覆:muimui10 的帖子

睇得出你忍佢好耐,登你辛苦!

大宅

引用:你無裝ip cam咩?竟然乜都敢偷既!

原帖由 cj040710 於 13-02-05 發表
你無裝ip cam咩?竟然乜都敢偷既!
我個小朋友己經大個,所以搬屋時冇考慮裝ip cam。之前小朋友细时,奶奶幫手揍,所以都冇裝。想知裝ip cam係咪要有電源,我天花板得燈位,冇extra電源,唔知可以點搞。有冇人可以話我知大概點搞。唔該晒!

大宅

真是想打鑊金佢,有冇佢張相可以post出嚟睇吓,等所有人都知得清楚d呀!

大宅

佢搵緊工啦,仲要話\"break contract with valid reason",偷嘢就係佢嘅valid reason囉!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:今日终於出手炒咗個賓,安樂晒!大家小心

原帖由 muimui10 於 13-02-05 發表

今日终於出手炒咗個賓,安樂晒!大家小心咪請錯,她會留到十 ...
請問叫咩名?請開佢名,以免其他僱主中招

大宅

譴返啦呢D人.

大宅

回覆:yly2 的帖子

个名差唔多開晒,爭兩個字母。

大宅

引用:真是想打鑊金佢,有冇佢張相可以post出嚟睇

原帖由 SnakeAda 於 13-02-05 發表
真是想打鑊金佢,有冇佢張相可以post出嚟睇吓,等所有人都知得清楚d呀!

...
加相

大宅

係咪本身海外菲黎?

大宅

引用:Quote:原帖由+SnakeAda+於+13-02-05+發表真

原帖由 muimui10 於 13-02-08 發表
加相
pk

大宅

我之前個印印都係賤人兼偷咗我太太好多件貴衫。

首頁

尾頁

跳至