爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

唉!太太下月生得,自己又要上北京一個月...慘!

有冇同病相連的爸爸?
Lawbut
該用戶已被刪除

Re: 唉!太太下月生得,自己又要上北京一個月...慘!

大宅

no money no milk for baby.... :-(
Lawbut
該用戶已被刪除

大宅

有!我個仔上年11月出世,早左3個星期,當時我響印度做繄野。好彩我外母陪住我老婆,我就電話遙遠監察。

詳情見[小啤子日誌@Bobonation]

大宅

to Sumdad...u are right

to junkone...this is my first child and I really don't want to regret if things are happened...
Lawbut

大宅

[size=large]吾有兩女,
侍產長女於產房,
小女兒則無,
忙碌也,
終生引為憾事 . . .
:-(

大宅

孩子出世,
不能 take two,
銀紙可以 take two !

洋房

由 lawbut 於 2006-07-21 12:46:17
有冇同病相連的爸爸?
---------------
if your wife say okay, then no problem la.

anyway, Beijing-HKG many flights every day, just fly back when your wife go to hospital. and then go back to Beijing after 2-3 days in HKG

我最愛我老婆  :-)

複式洋房

人生交叉點!!
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

sum 爸此言有理,諮詢夫人是否介意因業務而不能侍產,回應一定說不介意,還很是關心地表示應該必要去的,可是心中卻滿不是味兒,明白了嗎 ?

sumdetectivebaba 寫道:
[quote]Evolution 寫道:
if your wife say okay, then no problem la.
I don't think so. You know, women changes their mind and emotions so quickly that they may blame you afterwards![/quote]

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我都認同.
如果老公問我,我可能都會半叫佢去,又半唔想佢去.
但真係生得又好辛苦,又痛到想死時,我一定勁想佢係身邊支持我~
同埋我老公都接受唔到小b出世果刻,佢唔係身邊,冇左一家親既feel.佢會後悔一世.
如果生時老婆有咩意外,老公唔係身邊.....仲內疚一世添.....

yunhai 寫道:

sum 爸此言有理,諮詢夫人是否介意因業務而不能侍產,回應一定說不介意,還很是關心地表示應該必要去的,可是心中卻滿不是味兒,明白了嗎 ?

[quote] sumdetectivebaba 寫道:
[quote]Evolution 寫道:
I don't think so. You know, women changes their mind and emotions so quickly that they may blame you afterwards![/quote][/quote]
該用戶已被刪除

大宅

bb 安好健康嗎 ?

hang&fidella 寫道: 我同情你, 我情況比你更慘
我是長在北京工作, 老婆從懐孕到生, 我只能一個月回港一次
第1 個bb還好, 我plan好假期在港等他出生 . 第2 個bb早了一點, 我仲返到香港, 老婆打電話比我話水穿了要生了,仲安慰我說她成,不用担心

大宅

各位,
昨夜在外同老婆用 Skype and Webcam 講电話時,家裹有点事發生,但又幫唔到手,睇住老婆手足無措嘅樣,所以小弟今日冇話比老婆知一早番HK,(預左千夫所指)...老婆一見到我,就開心到 cry....(第一次見老婆開心到cry)...好感動。至於幾時再番上大陸,遲D再算。多謝甘多位C兄回應!!
Lawbut

大宅

C兄,你真你比我更慘!!
多口問句,請問做邊行?
hang&fidella 寫道:
我同情你, 我情況比你更慘
我是長在北京工作, 老婆從懐孕到生, 我只能一個月回港一次
第1 個bb還好, 我plan好假期在港等他出生
第2 個bb早了一點, 我仲返到香港, 老婆打電話比我話水穿了
要生了,仲安慰我說她成,不用担心
Lawbut

首頁

尾頁

跳至