2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

7個月的最后一個禮拜,feel 到BB動作比以前大咗,經常系三角位度踢和翻動,宮縮亦頻繁咗,由於BB系三角位郁動時感覺好似就唻踢穿羊水咁,有啲擔心系咪陀得太低,有幾多媽媽系咁嘅情況

大宅

我都係31週啦!! BB活動明顯多左!! 宮縮都多埋!! 不過我陀得正常, 唔低! 不過自己嚇自己!!
http://www.pregnology.com/faralong.php?

複式洋房

回覆:yukitam 的帖子

我都系拕得低,但最緊要係胎盤位置無問題就得啦!唔駛擔心㗎。上星期五29w1d去照,醫生話我個B已經有3lb2oz啦,個頭仔已經調左落下面骨盤入面。我同老公開頭都有點擔心咁早調頭係米正常,醫生話正常,正因為咁所以看上去好似拕得低,因為阿B真系在偏下面的地方嘛。不過都系果句,最緊要阿B而家健健康康正正常常就安心啦。

子爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

回覆:31周啦

我今日30W,識得同吾識嘅人都話我陀得低,要小心D,可能會早產哦,聽人講完都有D擔心!

大宅

回覆 Crystal03wong 的帖子

你個case又係同我一樣, 個個都話我拕得低, 不過我係第二胎, 醫生話唔關會唔會早產事, 只係因為我肚皮鬆喎....

大宅

我都係陀得低, 如果擔心可以行少d, 多d臥床!等老公做曬d家務!!! haha .... 好好享受my lee 個多月

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至