自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

成日都見到人講呀邊個邊個封幾多錢,我到而家都未打開啲利事。

平時收到都塞哂入手袋,過埋新十五先拆。

你問我人地封幾多比我,真係唔知。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:好奇一問,乜收到利事會即拆架咩?

未拆

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我都未拆但琴晚去食飯,等位期間見到對小情人係度拆利是,c6話唔係要拆利是比飯錢牙

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

公爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

唔會即時拆~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我家姐當晚返屋企會拆黎睇一睇

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我見過有bk媽話要睇下有幾多, 如太大封, 下年要自己要加碼封大封俾番人地d細路! (呢個解釋幾positive)

WChan  我都係咁哦, 因為人地真係封得大就唔好意思啦!  發表於 13-2-15 23:03

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:成日都見到人講呀邊個邊個封幾多錢,我到而

原帖由 滿意媽 於 13-02-15 發表
成日都見到人講呀邊個邊個封幾多錢,我到而家都未打開啲利事。

平時收到都塞哂入手袋,過埋新十五先拆。
唔係十五先可以拆咩〜

simple is the best~

大宅

引用:我見過有bk媽話要睇下有幾多,+如太大封,+下

原帖由 cy101 於 13-02-15 發表
我見過有bk媽話要睇下有幾多, 如太大封, 下年要自己要加碼封大封俾番人地d細路! (呢個解釋幾positive) ...
我諗緊如果下一年個媽咪見到你上年俾咁小又俾小啲你咁咪變左個循環

子爵府

BK Milk勳章

我會睇一睇人地比幾多, 如果多的話, 下年加碼比返佢~~~

sleepingbeauty  我都係咁諗.  發表於 13-2-15 17:14
wancy_2000  me2  發表於 13-2-15 16:59

珍珠宮

一時時,等錢洗懶禁機就即拆

水晶宮

拆左, 不過利是封咁普通 唔知邊個俾...

侯爵府

2024年龍年勳章

收到利是我會睇下幾多錢, 之後會過十五先拆

bookge  me 2  發表於 13-2-15 22:56

別墅

自己的未拆,個女的有時會拆開裝下。我自己俾人一般$50x2,但試過過後發現朋友封$100x2俾個女,我覺得好唔好意思。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我會妝下老闆比我個封

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔會即拆,仲儲埋幾年無拆就算折都係睇下回幾多比人〜

男爵府

yeesumyin 發表於 13-2-15 16:04
我會妝下老闆比我個封

我都係'妝' 公司封開工利是 實在忍唔住想知

伯爵府

環保接龍勳章

我都有裝老闆O個封, 之後再放埋一邊十五先拆, 開心兩次.

其他都冇裝.

子爵府

唔拆但會偷睇

別墅

我都係過左十五先拆, 不過有時真係想知邊個封幾錢, 但又唔想裝, 我會寫個名係封面, 到拆既時候咪知囉。 我唔會封封寫, 淨係寫想知嗰幾封。

子爵府

somafa 發表於 13-2-15 16:10
我都係過左十五先拆, 不過有時真係想知邊個封幾錢, 但又唔想裝, 我會寫個名係封面, 到拆既時候咪知囉。 ...

我今年都係咁..

首頁

尾頁

跳至