自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

Jovi Arts

今日帶仔仔到Jovi Arts學畫畫, 得悉畫畫老師Miss Lee昨天因癌症離開左人世, 真的非常傷心, 當佢先生告之有關消息時, 我重喊左出嚟, 難得佢仍強忍眼淚繼續教學生. Miss Lee 係一位很難得的美術老師, 對小朋友十分好, 畫畫又好, 點解上天咁殘忍, 天嫉英才.

:-( :-( :-(

雖然MISS LEE離開左, 但係我會繼續讓小朋友係 Jovi Art 學畫畫, 希望佢早日安息.

如果大家有興趣可以睇下佢既網址, 佢真係一位好難得的老師.

Jovi Arts

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

Re: Jovi Arts

真係令人很傷心 ~~ :cry: :cry: :cry:
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

大宅

blessing...
又一位藝術人離世,李女士很有建樹,可是她也算是年輕喲!

子爵府

:-( :-( :-( :-(

子爵府

個網站好靚呀! 真係好可惜, 難得係佢咁叻, 學費都收得咁平!

大宅

請問殯儀事務經已安排了嗎 ?

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

Jovi Arts

實在可惜!

:-( :-( :-(
tigerboy - born in october 1998 - i'm proud to be his mama!

民房

太可惜喇,咁遲先識佢,如果可以早d識就跟佢學畫,但佢無成人畫班 :-( :-( :-(

大宅

真係好突然既消息....好可惜。又少了一位有心的藝術教育工作者。
我的小朋友仍舊在排隊入這間畫畫學校, 唔知仲要排幾耐。 :-(

別墅

yunhai 寫道:

請問殯儀事務經已安排了嗎 ?

yunhai,

我地一班家長當日都有問Miss Lee丈夫需否幫忙, 而他表示會稍後以通告通知各家長有關安排, 我與我先生都打算出席, 但唔知帶唔帶小朋友好, 不知大家有何建議?

由於小朋友年紀還少, 對Miss Lee的離開不太懂得傷心, 其實Miss Lee真的很疼愛跟她畫畫的小朋友, 又常常鼓勵他們參加比賽, 令我的小朋友成長不少. 猶記得當日小兒要叩門找小一, Miss Lee更即時寫了一封很好的推薦信予我(送小朋友上課時同她說, 接小朋友時已準備好), 所以我非常感激她.

Miss Lee丈夫表示會繼續攪好畫室(他也是藝術家), 因為畫室是Miss Lee的心血, 所以我好希望各位家長可以繼續支持.

大宅

gracecharm,

感謝資訊,吾人和其他藝術人談及李女士,皆感到可惜及悲哀,我們很是欣賞及認同李女士對藝術界之貢獻。

[size=x-small]gracecharm 寫道: [quote]
yunhai 寫道: 請問殯儀事務經已安排了嗎 ?
yunhai, 我地一班家長當日都有問Miss Lee丈夫需否幫忙, 而他表示會稍後以通告通知各家長有關安排, 我與我先生都打算出席, 但唔知帶唔帶小朋友好, 不知大家有何建議? 由於小朋友年紀還少, 對Miss Lee的離開不太懂得傷心, 其實Miss Lee真的很疼愛跟她畫畫的小朋友, 又常常鼓勵他們參加比賽, 令我的小朋友成長不少. 猶記得當日小兒要叩門找小一, Miss Lee更即時寫了一封很好的推薦信予我(送小朋友上課時同她說, 接小朋友時已準備好), 所以我非常感激她.... Miss Lee丈夫表示會繼續攪好畫室(他也是藝術家), 因為畫室是Miss Lee的心血, 所以我好希望各位家長可以繼續支持. [/quote]

複式洋房

I am shocked to hear of her passing. I worked with her once and I appreciated her attention to detail. She was so gentle, nice and helpful. Western people say "Good people die young" and I think that's true in Jovi's case.
I called her husband and he said he would call me back after he'd made the arrangements for her funeral. Is anyone else planning to attend? :-(

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

My boy joined their course and I'll go to the funeral. Let's keep in touch !!

CC

別墅

CCheng 寫道:
My boy joined their course and I'll go to the funeral. Let's keep in touch !!

CC

ME TOO!!

大宅

收到卓sir的信件, 得悉Miss Lee已離世, 很難過......

若知道funeral的安排, 煩請告知, 謝謝!

gracecharm 寫道:
[quote]
CCheng 寫道:

CC

ME TOO!![/quote]

別墅

[quote]
KiwiMum 寫道:
收到卓sir的信件, 得悉Miss Lee已離世, 很難過......

若知道funeral的安排, 煩請告知, 謝謝!

[quote]

已收到卓sir的通知, Miss Lee將於8月23日 下午5時至晚上9時在沙田大圍*寶福紀念館4A妙如堂設靈, 8月24日上午11時大殮.

*免費穿梭巴士, 每10分鐘一班, 大圍火車站新強記對面

複式洋房

Thank you, gracecharm.

大宅

gracecharm, 謝謝您的資料!

小女已從其他小朋友口中得知Miss Lee已上了天堂......:cry: :cry: :cry:

gracecharm 寫道:

已收到卓sir的通知, Miss Lee將於8月23日 下午5時至晚上9時在沙田大圍*寶福紀念館4A妙如堂設靈, 8月24日上午11時大殮.

*免費穿梭巴士, 每10分鐘一班, 大圍火車站新強記對面

首頁

尾頁

跳至