論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

做左3年,好錫我的小朋友,但其他野變了:明知唔比仲要做,做野唔上心,開始唔驚僱主不斷試底線。唉,仲諗住再續約比長服佢,都係諗諗先

男爵府

BK Milk勳章

變質仲要諗

珍珠宮

真係要諗清楚, 佢地只會越來越差.

大宅

引用:做左3年,好錫我的小朋友,但其他野變了:

原帖由 steplovebb 於 13-02-21 發表
做左3年,好錫我的小朋友,但其他野變了:明知唔比仲要做,做野唔上心,開始唔驚僱主不斷試底線。唉,仲諗 ...
我個都係,對兩個小朋友好,但對我地就黑面,又無乜記性,已經有成半個月無乜同佢講嘢

複式洋房

回覆:steplovebb 的帖子

點解會變質既?請問係菲/印?佢識左d衰朋友?

大宅

回覆:jennywmc 的帖子

我直情唔想同佢講野

大宅

我都係... 做左三年幾, 之前一直都幾好, 好乖, 但宜家成日唔跟instruction做野, 自把自為, 放假出街d衫都同最初唔同晒...好明顯已經變左質了, 雖然有d唔捨得, 但都係決定完約要同佢

大宅

回覆:本來好乖好純的工人變質了

我果个刀係咁,所以決定炒佢。佢走時好后悔但冇求我地留佢。
到新果个overseas 到左,又homesick 又喊著stomach! 又喊要走,最後比机票送佢。再請果个新,等左个几月,錢同時間浪費左,仲耍唔知新果件点?
有時佢地錫d 細路,我比刀要將就下

大宅

引用:點解會變質既?請問係菲/印?佢識左d衰朋

原帖由 jennycpw1009 於 13-02-21 發表
點解會變質既?請問係菲/印?佢識左d衰朋友?
印印,變質可能因為己好清楚家庭運作,知道有咩可以偷雞走位,又知我地唔係惡,做錯野唔會好惡鬧佢,所以大膽左,開始唔驁我

男爵府

回覆:本來好乖好純的工人變質了

我個又系咁,已經有半年冇講\"早晨""我去瞓啦", 我系度睇電視,佢去瞓佢去熄電視但問都冇問過我,
叫佢每日起身睇下氣溫幾多然後mark底系日歷度,今個月都冇mark過一次
成Q埋手系胸前,唔系就插住褲袋
我唔會再續佢ga la

首頁

尾頁

跳至