跳至

首頁

尾頁

民房

沙田媽咪會(part 8)

發發發發發發發發

大宅

Re: 沙田媽咪會(part 8)

到!

伯爵府

好媽媽勳章

男爵府

畀面勳章

考第三!

YY:
芝芝好番d,你生日就開心d!
祝你生日快樂呀!
今晚老爺同你去邊樹威呀?

ABCD媽:
真係辛苦你了!好好休息下啦!
我完全感受到你既辛苦,早兩個星期諾諾又係發燒,食

各位Auntie/Uncle請多多指教!

伯爵府

好媽媽勳章

LOKLOKMA,yy
生日快樂

我個仔好左好多好多的了
我問清楚醫生
佢現在無傳染危險才出院
傳染高危反而係燒緊果時

男爵府

多謝ABCD媽 & loklokma!!!!!
今晚不想外出,會叫pizza外賣在家吃。

男爵府

yy、loklokma:

大宅

YY,
呵呵呵! 唔怪得你話有意思
happy birthday
今晚一家三口過,咪仲sweet

男爵府

樂媽:
個蛋糕好靚呀! 多謝!

ee仔:
多謝!今晚99和工人都會一齊食,不過之前老公和芝芝生日,老公都要出trip,今次終於一家三口一齊食飯,已經好開心。

大宅

tszlok:
做mug 個你張相好似唔開心敢

loklokma:
happy birthday to lok lok

大宅

先來打個招呼

再來祝沙田媽咪會8開張大吉,大人細路健健康康!

My Blue Sky 我的楠楠和天天 想起那天.............老公,我好肚痛,應該作動了。 咁你等陣先,我要沖涼洗頭同攞埋啲書去睇呀!你知啦,要坐好多個鐘加麻。@_@

男爵府

早...

男爵府

各位靚太你地好呀! 我好快會搬入沙田啦, 可唔可以比我入會呀! (唔該豁免入會費喎!)

你地好似已經好熟咁, 希望我唔太遲啦!

沙田我一d 都唔熟, 完全係因為阿女升小一, 而間小學在沙田, 所以就冒中中搬入來了! 希望大家多多提點指教!

首先想請教下沙田邊度有d 好的phonic class, 我個女上開letterland, 未上完, 而家想搵番係新城市附近的. (其實最好可以上門教, 因我重有個細仔要照顧) 你地有無好介紹呀? 另外, 就係畫班了, 佢地兩個都好鐘意畫畫, 我一直都想比佢地學番畫畫的. 有無人上過d 好畫班推介呀?

唔該哂! 最多有機會請你地飲茶呀!

伯爵府

好媽媽勳章

ALLIE
放心..呢到免會費的..哈哈
只要你成日入來傾
就會好快熟的了..哈哈
你個囡囡升邊間小一呀?
畫班果d我真係唔熟了
等其他媽咪答你

樂媽
做乜仍唔開心呀
開心下啦
再唔係...比個難題你幫我諗諗
禽晚開始...亞仔全身起紅點
我就想帶他回醫院
老公同我亞媽就話呢d係食得多西藥的反應
無乜野的
話我過份擔心
我今早問睇開的中醫
佢叫我拿拿聲送他回醫院
唉......人生叉叉點呀
佢用冷毛巾抹一抹身...就會退好多好多架喎
真係搞唔明

男爵府

hi ALLIE

cd媽:
果然係好難...呢d yy會叻d喎....

大宅

ALLIE :
HI

ABCD媽:
佢用冷毛巾抹一抹身...就會退好多好多架喎
真係搞唔明
全身起紅點>>可能係是疹,因高燒OR嘔得勁過後,都會有起紅點現象 .

樂媽 :
唔開心
約下我地飲下茶鬆一鬆

YY :
煩請幫我問問張醫師
小女玩到熱一頭汗時,但手仔唔會熱係涼wor , 敢好冇問題呢

男爵府

hi! hi! hi! hi! 多謝哂你地hi 我, 幾驚無人理我呀!

ABCD 媽咪, 你個仔係咪食左好多抗生素呀? 另, D 紅點係點架? 一粒粒, 一pat pat ? 有無水? 痕唔痕? 有無發燒?

複式洋房

HIHIHIIH
i m a new comer as well.
Q1 就係畫班:
Lemon tree in Royal Ascot - a famous and nice teacher named Brother Bird.
I like the ways they teach...they might let children listen to Starry Starry Nite...and appreciate Van Gogh's ideas...
For phonics , since i am an english teacher, i teach my son ..yet he hates me sometimes ahhahahah
There are several nice learning centres in Shain New
Town Plaza...the building near the Hotel Royal Regal.

Have fun and welcome to Shatin

Lemon falls? Makes Lemonade.

伯爵府

好媽媽勳章

ALLIE
我個仔近期真係食左好多抗生素
連打的食的...到今日已經係第10日
因佢上星期肺炎住左7日醫院
d點係紅色..唔會凸出來...唔痕的..唔係一patpat
係一點一點小紅點o甘
無水
無燒

男爵府

abcd媽:
d仔會否和芝芝一樣出風lan? 睇醫生好喎!

suki:
oh.......收到!

首頁

尾頁

跳至