母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Bb快兩個月大,半人奶,吾湯吾水,換來人肉

原帖由 Fish777 於 13-02-26 發表
Bb快兩個月大,半人奶,吾湯吾水,換來人肉奶咀隱。日頭餵完奶玩完,吾啜瞓吾到,但每5-10min醒又喊過,吾 ...
我仔仔成日都係咁,早上返工前,晚上放工後,臨訓前,都要啜,唔畀會發脾氣,大喊。其實我好enjoy, but c6唔想咁,話會變得太依賴。btw, 我已經餵差不多14個月,全人奶。

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

子爵府

引用:Quote:naomichoi+發表於+13-2-26+19:01+我

原帖由 Fish777 於 13-02-26 發表
咁你日頭番工不在冇得啜點算,我b而家係每餐奶之後醒一陣就要啜著瞓,醒了又啜 ...
其實Bb好聰明,我係度先會咁扭,c6話我唔係度時仔仔好正常,食奶樽飲奶。不過我地無畀奶咀,佢都唔食

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

子爵府

引用:其實你返咗工bb+會習慣無媽咪就揾佢嘅照顧

原帖由 mcrabbit 於 13-02-26 發表
其實你返咗工bb 會習慣無媽咪就揾佢嘅照顧者,你返來就黏住你,當然要啲時間適應但唔好因為bb 需要啜啜而放 ...
講得好岩,仔仔見我同c6放工返到屋企,即時勁好笑容,要抱抱。但平時都肯跟工人姐姐

子爵府

引用:其實我都係~之前俾佢啜住訓都冇咩野~反而啜

原帖由 forgiveness_87 於 13-02-26 發表
其實我都係~之前俾佢啜住訓都冇咩野~反而啜通哂
但而家成日甩口就喊~即我一定要坐起身俾佢啜住訓~晚晚冇得 ...
如果佢係想啜住訓,not hungry,咁由得佢喊,唔好畀佢見到你, 等喊到訓著。半夜更加係,醒左唔好即時抱,唔好同佢講野,只需拍下佢。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊