自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

nicolatinlok 發表於 13-2-26 15:12
我都係得7w幾ja...未知仔定女, 不過我估都係仔架勒..
大b而家16個月...
...

仔女都冇緊要,只要健康就好,我個女而家成條頂心杉,
發脾氣時想殺咗佢。7周幾你要小心唔好抱仔仔啦,
我果陣初初陀個女時個仔都未夠一歲,真係想像唔到咁辛苦。
而家兩個都已經返小學,另一種辛苦激氣。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

禁止訪問

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章

回覆:醫生計錯預產期

伯爵府

引用:就算M唔準,預產期難計,之後照超聲波都會計

原帖由 fefemom 於 13-02-27 發表
就算M唔準,預產期難計,之後照超聲波都會計番嗰B大約幾週,冇理由差成個月,真係離譜喎。 ...
我之前照超聲波,每次都有講幾多week!會唔會朋友超細b??但醫生都無奶油出錯,以家母子平安就得!

伯爵府

有經驗,自己都唔知?

禁止訪問

別墅

小心證據會隨時間消失! 祝你朋友小朋友身體健康.

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

minikin 發表於 13-2-27 08:45
有經驗,自己都唔知?

我老公話佢信任醫生WO..不過我都覺得講唔去...so都覺得佢自己都有責任..

禁止訪問

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

rose-mag 發表於 13-2-27 07:20
仔女都冇緊要,只要健康就好,我個女而家成條頂心杉,
發脾氣時想殺咗佢。7周幾你要小心唔好抱仔仔啦,
我 ...

係呀..我已盡量少抱, 不過我ftm...老公又返工, 我又冇人幫手..真係好難話唔抱or 勁rest lor...

子爵府

pandapo 發表於 13-2-27 09:10
小心證據會隨時間消失! 祝你朋友小朋友身體健康.

我地已經叫左佢即告..佢又話唔得閒...講真...呢度d人做野就係咁...so我好唔like佢地...

珍珠宮

畀面勳章

好恐怖

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

好恐怖,如果5係媽媽發現。。。。甘個bb咪。。

侯爵府

別墅

開名得唔得?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:聽朋友講歐洲果邊讀醫好兒戲,唔似香港咁要

原帖由 rose-mag 於 13-02-27 發表
聽朋友講歐洲果邊讀醫好兒戲,唔似香港咁要好叻至入到醫科,
所以歐洲果邊醫生就好似普通一份工咁係人都讀 ...
我呢邊讀醫都要好咋先讀到,會考要滿分先收

不過細野無香港咁好,但大野如cancer,好快會得到治療,唔會好似係香港等咁耐mouth:

但生bb,只係照2次,除非出去私家or有特別事。

大宅

rose-mag 發表於 13-2-27 07:10
聽朋友講歐洲果邊讀醫好兒戲,唔似香港咁要好叻至入到醫科,
所以歐洲果邊醫生就好似普通一份工咁係人都讀 ...
唔係呱..? 係英國都要好TOP 既學生先讀到medicine 架wor!
德國有d 地方例如heidelberg 既醫科好出名好勁架wor!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ddkylie 發表於 13-4-30 02:53
唔係呱..? 係英國都要好TOP 既學生先讀到medicine 架wor!
德國有d 地方例如heidelberg 既醫科好出名好勁架w ...

朋友住丹麥,識朋友做醫生,佢以為係好TOP學生,
點知朋友話係人都讀到,唔駛成績好,而佢見過D醫生真係好唔掂。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁

尾頁

跳至