親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

如果三個大人六月曼谷遊,應該買香港航空特價(七百幾未連稅)機票再自己訂酒店抵d,還是上網買套票化算?

男爵府

特價機票都不會平好多,我個FD買去台灣國泰機點知俾人安排左港龍都要1500,仲要是夜晚6點機去,返黎果程夜晚9點幾機。。。。。

我係永安買都係1640,仲要國泰機 早上10:40去 , 夜晚6點幾機回黎,起碼係我自已擇幾點, 她果D無得擇嫁

大宅

回覆 kathyyu312 的帖子

唔明點解買香港航空特價機票要改其他航班? 重要補錢?
我都訂咗7張港航暑假去台北, 會唔會到時有問題? 第一次自由行, 唔好到時有事.

男爵府

回覆:買香港航空特價機票再自己訂酒,還是買套票化算?

因為去沖繩個價好平,我見大家都係傾去沖繩.

但係我見去泰國個價又唔係差好遠,所以我唔知應該揀套票還是分開買會好d

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

lai_123 發表於 13-2-27 23:28
回覆 kathyyu312 的帖子

唔明點解買香港航空特價機票要改其他航班? 重要補錢?

佢寫住"我個FD買去台灣國泰機點知俾人安排左港龍都要1500" , 唔係指香港航空喎!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

衰婆 發表於 13-2-27 22:43
如果三個大人六月曼谷遊,應該買香港航空特價(七百幾未連稅)機票再自己訂酒店抵d,還是上網買套票化算?

...

港航bkk連稅要$1477,唔算最平,Airasia早兩日出左bkk promote,連稅870,計埋什費應該1050左右一個人,咁一定分開買抵

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果買到平機票, 梗係分開訂啦, 計埋稅都係千五唔駛, 酒店就自己再booking.com / agoda果啲訂

如果package個價係未計稅, 而且酒店限左唔係太多揀~

其實就算你唔係買平機票, airline都有機會改航班, 我試過cancel左我果日班機, 叫我遲一日(最後比我改早一日啦), 亦試過由直航變轉機~

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kathyyu312 發表於 13-2-27 23:15
特價機票都不會平好多,我個FD買去台灣國泰機點知俾人安排左港龍都要1500,仲要是夜晚6點機去,返黎果程夜晚 ...

CX同KA有啲航班係聯營, 佢唔係自己上網買? 係旅行社幫佢訂咋?

男爵府

引用:Quote:衰婆+發表於+13-2-27+22:43+如果三個

原帖由 chunchunbb 於 13-02-28 發表
港航bkk連稅要$1477,唔算最平,Airasia早兩日出左bkk promote,連稅870,計埋什費應該1050左右一個人,咁一定 ...
如果我決定坐港航住T21六月出發...咁宜家應該分開訂還是買套票? 因為係第一次自己攪,所以唔敢訂AA。。

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

衰婆 發表於 13-2-28 14:38
如果我決定坐港航住T21六月出發...咁宜家應該分開訂還是買套票? 因為係第一次自己攪,所以唔敢訂AA ...

我以你自行分開訂為例~(2/6/13-6/6/13)因為6月頭未踏入旺季~
港航機票@$1477
T21@$862/晚(現在agoda訂有特價房)($440/位/晚)X4晚=$1760
$1477+$1760=$3237/位~唔算最平既,不過不失啦我上年暑假坐AA,住evergreen,2大1小去6日6000埋單

珍珠宮

BK Milk勳章

我而家唔會買package的, 因為酒店可自己揀, 唔洗比package 限住, 轉酒店又得, 揀d好酒店又得, 最主要唔想係咁多HK人住既

男爵府

引用:Quote:衰婆+發表於+13-2-28+14:38+如果我

我最後訂咗六月尾 hk airline $1585/1位
酒店住好d 頭兩日住T21之後兩日住
renaissance bangkok hotel ratchaprasong
滙豐卡响agoda.com訂房再有6%折扣
試吓兩間酒店,如果好住下次就帶埋小朋友一齊

chunchunbb    發表於 13-3-3 14:38

大宅

引用:Quote:原帖由+chunchunbb+於+13-02-28+發表

原帖由 衰婆 於 13-03-03 發表
renaissance ba ...
hk airline 係咪包曬所有野架?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:衰婆+發表於+13-2-27+22:43+如果三個

港航bkk連稅要$1477,唔算最平,Airasia早兩日出左bkk promote,連稅870,計埋什費應該1050左右一個人,咁一定 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+衰婆+於+13-03-03+發表我最後

原帖由 jackie_tak 於 13-03-26 發表
hk airline 係咪包曬所有野架?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+chunchunbb+於+13-02-28+發表

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

回覆:買香港航空特價機票再自己訂酒,還是買套票化算?

我覺得AA好過香港航空,上年暑假香港航空d機delay得好犀利。

首頁

尾頁

跳至