嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

買左舊幾水。之前有個jm話上面黑點就係全化學成份

男爵府

回覆:cherub rubs cream

有人用過嗎?

大宅

回覆:cherub rubs cream

我阿囡由3個月嗰時成面奶癬,用咗之後靚哂,而家都有keep住用咗半年

男爵府

引用:我阿囡由3個月嗰時成面奶癬,用咗之後靚哂

原帖由 Sookey 於 13-03-13 發表
我阿囡由3個月嗰時成面奶癬,用咗之後靚哂,而家都有keep住用咗半年
我女女都有用,比較清爽,夏天用好。但真係唔知原來成支都係化學品

大宅

引用:買左舊幾水。之前有個jm話上面黑點就係全化

原帖由 Sarahsiuwong 於 13-03-13 發表
但盒寫無化學成份。我女唔用此cream

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

Sarahsiuwong 發表於 13-3-13 14:49
但睇佢ingredients又唔似係全部化學成份喎.....不如搵番廠商或者供應商了解下丫~
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

禁止訪問

引用:買左舊幾水。之前有個jm話上面黑點就係全化

子爵府

回覆 Sarahsiuwong 的帖子

你可以自己逐個成份查下有無問題, 用落BB到真係唔好懶又唔好信網上流傳啊! 我之前都係因為查BB牙膏所以宜家對成份特別敏感.

呢個網站希望可以幫到你, 但因為唔係強制性所以唔係所有牌子都有資料.
你可以打牌子, 又可以打成份去CHECK下件產品有幾多分(0-10).
0係最安全, 無任何化學或有害成份. 10份就最差.

我試過打牌子cherub rubs 但係整個產品無做過分析所以要逐個成份查.
我見你張相打星星話係organic所以唔查住查左無星星o個d先, 我平時都係咁做

查成份
http://www.ewg.org/skindeep/search.php?query=CETEARYL+ALCOHOL%2F+CETEARETH-20

查牌子
http://www.ewg.org/skindeep/search.php?query=jack+n+jill

建議你 bookmark 條link去手機到(以前我傻, 影左相回家查), shopping開見到想買的skincare可即時查, 好方便.

首頁

尾頁

跳至