懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

淨係戒凍飲戒茶戒咖啡,已經不停有人話一定有咗,但又唔可以認,要返工的jm們你地有遇過嗎?

333s  同事太8了 /心理作用?  5个月才見肚. 3个月常人無分別. 除非大吃大喝.  發表於 13-3-14 17:10

大宅

9827351 發表於 13-3-14 16:53
淨係戒凍飲戒茶戒咖啡,已經不停有人話一定有咗,但又唔可以認,要返工的jm們你地有遇過嗎? ...
有, 因為我行得好唔自然

伯爵府

回覆 9827351 的帖子

我未夠三個月. D媽咪級同事已睇得出我有咗.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

你唔想講, 咪話遲d 佢地就知. 你越強調話唔係, d 人玩多你幾次添啦.

我以前有人問, 我會照認.

大宅

畀面勳章

我只係有啲八掛同事. 平時水機我會自己換水, 但係啱啱有左無耐, 同啲熟既同事講左. 咁叫佢幫我換水. 啲八掛同事即刻係度講...使唔使呀換水都點人換, 跟住問幫我換水個同事...點解要幫我換水...真係激到我丫. 啲人真係得閒成咁.

大宅

我6-7w時我大廈啲清潔姐姐已經估到, 仲恭喜我亞媽.

而我一知有咗就同老細講, 佢要安排定啲假期同人, 又要同同事夾, 瞞住會衰過唔瞞.不過我無同啲客講, 有啲一睇就睇得出.

大宅

八掛同事即刻係度講...使唔使呀換水都點人換,

回覆 jennyuen 的帖子

佢地唔只八卦,仲係好衰添

男爵府

我有左兩個月時,多左放假及病假,有個女同事就成日見我放完假返黎就勁問我咩事,佢好x煩架!
有次頂佢唔順話左佢知有左,佢就成日走埋黎講有bb d野,一日掛係口唇邊!又成日摸我個肚,好x憎佢!

男爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章

引用:我有左兩個月時,多左放假及病假,有個女同事

原帖由 goodpoooh 於 13-03-14 發表
我有左兩個月時,多左放假及病假,有個女同事就成日見我放完假返黎就勁問我咩事,佢好x煩架!
有次頂佢唔順話左 ...
好討厭

複式洋房

回覆:有冇未夠3個月既jm,返工時比同事發現同平時有唔同

我初時有左成日嘔, 又睇多左醫生, 同事有試探我, 我無答佢或遊花園幾次, 佢地都估到咩事, 無再問我了~ jm要保持心境開朗, 好怕將來bb苦口苦臉, 要笑多d, bb都靚d

大宅

我都有幾個麻x 煩同事問過,我話黎緊m 喎。 之後佢地就冇再問。

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

有人問就會答〜

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

男爵府

我仲好笑,逐一發現時加句"係呀,但唔好講出去"'但其實有八成同事發現我都講呢句,搞到個個而為自己一個知

大宅

一唔飲咖啡就穿煲lu~

伯爵府

d 八卦但又立心不良既同事最煩,係都要懶醒係咁問你係唔係, 答佢唔係又話係架喇,怕小器呀,怕咩呀,唔洗講都知啦! 得架喇,明架喇,三個月呀麻,遲d 你咪又係要講! 真係好乞人憎!!

係明係知就唔好再講啦!!

大宅

畀面勳章

引用:+本帖最後由+9827351+於+13-3-14+17:33+編

原帖由 9827351 於 13-03-14 發表

回覆 jennyuen 的帖子
無錯,係好衰

大宅

我未有人問過, 已11w 啦,因我表現得好正常,都係咁行黎行去. 而另有一個已公開了的同事喺公司全情投入成日講bb 野,注意唔到我我都好怕啲三姑六婆同事問長問短,e 家咁𣎴知幾好

男爵府

我有左頭幾個月嗰時啲同事都無發現到

公爵府

回覆:9827351 的帖子

有人發現呀,因我由高踭轉平底難,皮膚又突然十級差,我同啲同事好好感情的,佢地問我,我就陰陰咀笑話: 咪鬼問啦 ! 咁佢地即刻醒水知啦~~

大宅

我見過有個人係剛剛有,我估唔超過個半月,但她的行為舉止已告訴全世界她已有bb了:拒絕提起有點重量的東西、穿平底鞋丶行路龜速、摸肚挺腰、常sick leave••••••••其實都好誇張,大家都知佢有,但冇人出聲,扮唔知算了!

首頁

尾頁

跳至