自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

以下名稱在fb search即可。

我的 fb有過百個like。當中有些名人page已經很少update。不過,好多真係好好睇:mrgreen: 遲些fb 會轉版面, 好似一個個人雜誌頁面, 我覺得 idea都唔錯。

「尖東忌廉哥」
隔日無見,就會好掛住佢,我同阿女最鍾意睇佢個傻樣。:mrgreen:

「我の四千金 (四胞胎的故事)」
有無人睇住 Nana、Emma、Sasa、Audrey大?近月來四姊妹愈來愈多溝通,一齊好好玩……睇住佢地大就好開心。

bluetulip  四千金我都有like  發表於 13-3-14 23:05

侯爵府

回覆:Facebook最鍾意睇哪些Page?

亞歴山大

超得意

男爵府

最近一個星期, 我fb很多朋友都 share 一個專門收集舊教課書的專頁內的照片。

不論是六、七、八十後成長的, 都一定對兒時的教科書有印象

那個專頁叫「舊課本」版主很有心, 會翻開書本的內容介紹。那時候的水彩插圖真的很靚。中文用字亦很優雅, 我強烈推薦:mrgreen:

有關「舊課本」資料:

About
我愛收藏舊課本和教學材料,當中可以看到從前的校園生活、舊香港的價值觀、教育制度和自己。

Description
將來的夢想係開一間小小民間教學博物館,既然發夢無咁早,咁就不如響facebook開住過page同大家分享一下、交流一下先啦,敬請多多支持和指教。

子爵府

引用:亞歴山大+ 超得意

原帖由 lovelyliz 於 13-03-14 發表
亞歴山大

超得意
係,好cute 好靚你,我都係最近先知

珍珠宮

畀面勳章

小米米 發表於 13-3-14 22:35
最近一個星期, 我fb很多朋友都 share 一個專門收集舊教課書的專頁內的照片。

不論是六、七、八十後成長的, ...
好特別咁喎一陣睇下先

侯爵府

引用:以下名稱在fb+search即可。我的+fb有過百個

原帖由 小米米 於 13-03-14 發表
以下名稱在fb search即可。

我的 fb有過百個like。當中有些名人page已經很少update。不過,好多真係好好睇: ...
我鍾意睇4千金

珍珠宮

四千金

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

複式洋房

四千金同亞歷山大乎我都好鐘意睇!!

別墅

四千金之間的互動好得意

男爵府

原來很多人都睇四千金!!

睇住她們四個豆丁大, 媽媽都好公平, 都會每個小朋友都影獨照。

我覺得睇這類親子fb page, 我很怕那些 show off 自己小朋友穿戴如何, 去哪裡旅行,( 不過, 有d 旅行日子, 好似要番學……) 那些我有like, 八卦野都望一兩眼囉, 咁出名:mrgreen:

真正follow 的, 簡簡單單望下小朋友幾搞笑,好似四千,或者用心教孩子的yennie , 自己都好佩服, 好似yennie, 可以自學做出好靚的立體蛋糕, 怎樣幫女整頭髮, 我望塵莫及:mrgreen:

男爵府

有關食……

我愛睇「肥丁手工坊」:mrgreen:

網絡分享, 要尊重作者, share 相片、資料要落credit :mrgreen:

不過, 甚麼叫原創, 甚麼叫參考加以創作都未曉, 走上bk 亂嘈, 那個page, 唔睇無損失:mrgreen:

我愛肥丁, 是睇了她那麼久, 真心覺得她喜歡煮, 喜歡分享, 影相有品味, 食譜簡單文字易明, 最重要她很真心與大家分享, 唔小氣囉:mrgreen:

伯爵府

環保接龍勳章

我好少睇PAGE, 多數都係打機咋.

珍珠宮

畀面勳章

小米米 發表於 13-3-14 23:54
有關食……

我愛睇「肥丁手工坊」

肥丁我有追開,佢之前教整水餃皮好靚
我另外有睇台灣既HippoMum,佢整便當好靚架

男爵府

回覆 的帖子

嘩 ! 你的母乳漫畫好靚呀!

我都是餵母乳,養大三隻化骨龍

你不如在fb 開個page宣傳啦, 我覺得一定好好反應, 唔好打咁多機:mrgreen: 畫多幾幅展現母乳媽的天份

伯爵府

BK Milk勳章

引用:回覆+草+的帖子 嘩+!+你的母乳漫畫好靚呀

原帖由 小米米 於 13-03-15 發表
回覆 草 的帖子

嘩 ! 你的母乳漫畫好靚呀!

男爵府

tomatoMM 發表於 13-3-15 00:13
肥丁我有追開,佢之前教整水餃皮好靚
我另外有睇台灣既HippoMum,佢整便當好靚架

睇緊肥丁學浸酒, 之前跟佢學做梅酒, 好好飲:mrgreen:

即like你那個了:mrgreen:

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:原來很多人都睇四千金!!睇住她們四個豆丁大

原帖由 小米米 於 13-03-14 發表
原來很多人都睇四千金!!

睇住她們四個豆丁大, 媽媽都好公平, 都會每個小朋友都影獨照。
過獎過獎!
我都講下我會follow嘅 page...
有個叫old Hong Kong lovers香港集體回憶
好多舊相,好正!以前香嘅香港個天藍好多,好有外國小鎮feel
我鐘意睇舊相,想知多啲我婆婆同媽咪以前住嘅香港係點
我婆婆都88,佢話以前喺大陸搭 "火船"嚟香港㗎
以前深水埗有間叫南洋紗廠,佢有次見工咁啱就正苦叫人登記名
我婆婆唔識字,佢叫黃玉珍,佢排隊時個朋友話幫佢填咗表
佢無睇到,原來個朋友只填咗"黃玉"兩個字
自始我亞婆就叫黃玉啦
嗰次佢因為想搵工,特登報細咗8年
呢啲咁嘅往事,真係當年嘅香港先會發生

伯爵府

環保接龍勳章

回覆 小米米 的帖子

我都有PAGE的, 而家掛住打機, 少左UPDATE, 今日都有UP呀, 多數都係D無聊畫記得兩個女的事.
我仲好想再出母乳漫畫, 不過真係好忙, O黎緊PS3入手會更忙, 可能連BK都唔得閒上.

公爵府

BK Milk勳章

我都有睇四千金

寶貝囡提早係12月8日出世喇~37w1d~7.4磅

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都幾鍾意睇四千金,佢地有d影片好好笑好得意

首頁

尾頁

跳至