興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

部電腦應該張顯示咭壞左,又內置又外置唔知乜黎唔識換,
唯有買部新喇~
對於電腦除左識上網之外其他完全唔識...
行左轉深水埗,拎左d 宣傳單,可唔可以幫下眼?

用途: 基本只用黎上網文書睇戲,唔打機乜都唔做咁濟~
預算: $3000之內 (主機only)

正都電腦:
$2550
A) 處理器: Intel G2020 2.9GHZ 3MB 55W
記憶體: 4GB DDRIII 1333 RAM
主機板: ASUS P8B75-M LX PLUS
硬碟機: 500GB SATA3 7200RPM
讀碟機: 24X DVD+-RW
顯示咭: GEFORCE GT610 2GB DDR3
6 CHANNEL HIGH DEFINITION AUDIO & GBE LAN
機箱電源: M-ATX CASE WITH GTR GTR SFX 250 PSU

$2399
B) 處理器: Intel PENTIUM G860 3.0G 3M
記憶體: 4GB DDRIII 1333 RAM
主機板: ASROCK B75M-ITX
讀碟機: 24X DVD+-RW
顯示咭: ONBOARD DVI HDMI VGA OUT
6 CHANNEL HIGH DEFINITION AUDIO & GB LAN
機箱電源: GTR CASE WITH SFX250W

Centralfield
$2480
A) 處理器: Intel Core i3-3220 Processor處理器
記憶體: 4GB DDRIII 1600
主機板: Gigabyte H61M-HD2
讀碟機: 24X DVD+-RW SATA
網絡咭: 內置高速網絡晶片(GIGABIT LAN 10/100/1000MB/S)
顯示咭: 內置INTEL HD2500 高清圖像處理器
機箱電源: 任選 ATX機箱 /超靜音 TYPE-R 400W電源

$2880
B) 處理器: Intel Core i3-3220 Processor處理器
記憶體: 4GB DDRIII 1600
主機板: ASUS P8H61-M LX3 PLUS主機板
硬碟機: 500GB 硬碟(SATA3,16MB)
讀碟機: 24X DVD+-RW SATA燒碟機
網絡咭: 內置高速網絡晶片(GIGABIT LAN 10/100/1000MB/S)
顯示咭: 2GB GEFORCE GT610立體顯示咭
音效: 內置5.1聲道音效晶片
機箱電源: 任選 ATX機箱 /超靜音 TYPE-R 450W電源

雖然我估越貴越好,但都想大家比D意見!
我完全唔識電腦,如果有其他比以上更好既我都會考慮,謝謝喇!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

Centralfield Set A

複式洋房

回覆:rebornarmy 的帖子

Centralfield set A

大宅

H61無原生usb3.0

別墅

回覆 rebornarmy 的帖子

請問你自己是否已有OS Win XP 或 Win 7
你的價單沒有, 要另買需再加錢

個人意見只供參考$3000筆直買廠機
可買LENOoO or DoLL
cpu pentium G630 or G820 or G2020 (最好買i3 3220 D牌+$388)
Ram dd3 4g x 1 基本需要 (最好有8g 自己後加 約$165)

HD 500g
DVD rw
USB 3.0
Win8 64bit(最好有Win7 會送office starter)
Card reader (free)
Keyboard (free) 如買d牌要注明是中文的
Mouse (free)
要自己去腦場講下價L牌不包送貨
Gx 或 2x
D牌也可在腦場訂包送貨code 660S-D648 $2999

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:rebornarmy 的帖子

唔識。就買廠機啦

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

子爵府

Dell la.
Vostro 270S only $3499 with i5. Best buy recently.

複式洋房

唔識電腦都係買廠機啦

個人建議買lenovo thinkcenter系列

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章

回覆 rebornarmy 的帖子

我都有你的問題
好幾年前,我同事叫我買dell,因為有上門維修服務,所以就去左dell買左部desktop,(touch wood地--都ok啦),現在部機好響!我想換機--同事又幫我睇左dell,但今次另外有d同事就話dell唔好,叫我買hp,所以,現在正在煩惱中!

子爵府

我可能都會買廠機吧,大家都咁建議
我而家呢部都係2008年係深水埗間漢科買
覺得都幾好,夠我用~ 不過真係有D咩壞左就好煩~

大宅

好媽媽勳章

回覆:麻煩幫幫眼,想買部desktop

千其唔好買Dell,上個星期買左部270s,用左幾日就話個底板壞左,依家仲攪緊退款,煩

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至