跳至

首頁

尾頁

複式洋房

之前每晚食住支奶訓,跟住病左幾日冇曬胃口連果支訓前奶都唔食,諗住之後病好會食返啦,點知真係唔食仲咁啱又買多6罐奶粉添㗎mouth:你地d BB有冇類似情況呀?

珍珠宮

MommyPanel勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

可能真係開始介夜奶, 不過都21個月, 差唔多啦~

我仔比較早自己介左, 他在上年4月已經介左夜晚嗰餐奶....
只飲早上嗰一餐奶(11安), 下午點幾和6點幾食粥(而家食飯了...)

複式洋房

引用:可能真係開始介夜奶,+不過都21個月,+差唔多

原帖由 mlyuen 於 13-03-25 發表
可能真係開始介夜奶, 不過都21個月, 差唔多啦~

我仔比較早自己介左, 他在上年4月已經介左夜晚嗰餐奶....
佢依家連早奶都唔飲最驚佢晤夠營養

珍珠宮

MommyPanel勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 jjjjjade2000 的帖子

咦...早奶都唔飲, 又真係驚唔夠營養....
我仔最近里個星期都冇咩胃口, 早上嗰餐奶都飲唔晒, 飯又食得少....
所以我最近次次都沖開奶茶俾他飲...不過奶就飲得晒, 但都係唔係好肯食飯仔.....唉...唔知係咪最近天氣成日落雨, 個人濕呢...?可能要飲D去濕茶好D.....

侯爵府

女女之前病左開始飲少左奶,夜晚個餐直情無飲,到第二朝先飲4oz左右,同埋點半既5oz,飯又唔多食。而家好左d ,又開始飲返夜奶............
I never mind the rain from the sky, as long as I have the sun in your eyes~

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

侯爵府

我個女自從15個月無飲人奶後就無飲奶粉, 因她不喜歡
但佢又唔肯飲水, 結果要迫佢每朝飲支奶, 現在28磅, 我諗OK

子爵府

引用:我個女自從15個月無飲人奶後就無飲奶粉,+因

原帖由 Ah_Mi 於 13-04-08 發表
我個女自從15個月無飲人奶後就無飲奶粉, 因她不喜歡
但佢又唔肯飲水, 結果要迫佢每朝飲支奶, 現在2 ...
我囡又係飲人奶至21個月,之後都吾多肯飲奶粉,而家早晚逼佢飲每日飲到10-12oz,飯又食得少,水果零食就食吾停口,但依然好瘦24lbs

侯爵府

我女病好之後,又開始飲奶,每日三次,未見佢想介奶,有時重同我講想要多d.............
I never mind the rain from the sky, as long as I have the sun in your eyes~

複式洋房

回覆:多多綠茶 的帖子

我個仔呢期又叫我沖奶俾佢之前一啖都唔飲,停左成2個月又飲返。

首頁

尾頁

跳至