懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

上次8w私家照完,私家話反正我12w(4月中)去醫院做oscar有得照,所以唔駛我返去...唉,要等足一個月,好囉囉亂呀. 同埋我9w開始已經冇作嘔作悶,反而變得好開胃好大食,好似好唔正常咁,. 究竟除咗去照,有咩方法可以感受到BB仲健康成長緊呢?

禁止訪問

男爵府

你中意幾時就照
無話一定要KEEP一個月

子爵府

回覆:等到頸都長都未到下一次產檢......

放鬆d,好好enjoy e段時期,遲d你就會好辛苦,好想返轉頭

男爵府

係咁架喇,我都覺得哩十個月好耐咁,而家等生,好想見到bb呀....................

大宅

放心啦。慢慢享受rp10 個月啦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

冇見紅冇劇痛, 即係bb 響度. 唔好想太多啦.

早期成日去產檢都冇用, 而家只係等個胎變大之麻, 反而舟車勞頓, 不如安心休息安胎吧.

公爵府

引用:放鬆d,好好enjoy+e段時期,遲d你就會好辛

原帖由 bbq_swing 於 13-03-29 發表
放鬆d,好好enjoy e段時期,遲d你就會好辛苦,好想返轉頭
完全同意!啱啱驗到有左就想個肚快啲大,過左3,4個月都仲係嫌個肚未夠大,4-6個月係蜜月期,到左7,8個月個肚大啦就開始辛苦,個肚又大又重又攰,夜晚又訓得唔好,啊b會成日郁來郁去,小腿實晒,對腳又水腫,又好似返返懷孕初期嘅胃頂頂嘅感覺…… 咩都唔想做咁……

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都係丫,我10週就無晒所有唔舒服,一樣政府做完oscar再等一個月先返私家呀,其實無唔舒服就唔使太擔心啦,換個角度睇咪慳黎d產檢錢黎買野比bb囉

珍珠宮

畀面勳章

回覆 9827351 的帖子

我係...冇作嘔作悶 馬上又跑去照一次,

CHECK 左真係冇事先, 反而到後期................就懶得去照了

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

起初係4-6WK一次. 到32WK先2星期一次. 唔好太擔心. 到20WK開始你會有胎動.

無流啡OR紅就OK.

大宅

我睇岑德強醫生...
12w內都兩個星期照一次.....

佢話三個月後就一個月一次...直到臨生又變返兩個星期一次..
所以我而家都算放心...

大宅

懷孕初期係一個月一次咖啦

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我睇私家 12w前都要2w照一次

首頁

尾頁

跳至