跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Kittymummy 的帖子

請問可不可以pm 我律師的關資料? 我都係攪來攪去都攪唔掂呀...

民房

Kittymummy 發表於 13-11-23 11:08
有,因為我老公的hkid card 上多左個英文名。所以跟本身葡國文件不一致。你去西九龍政府合署的入境署申請一 ...
Kittymummy: 你好!我都想幫囝囝入葡藉,麻煩send 葡國律師聯絡資料給我,謝謝!

大宅

麻煩你pm我葡藉律師資料,thx

民房

我都想幫個仔整 passport呀, 可否send email律師資料比我. Thank you.

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

回覆:想問申請兒子入葡藉手續,thx~!!!

-=-

大宅

Can u pm me details pls,i m goin to macau next week to do 婚姻轉錄 and my son's 出生証明 thks!!!

大宅

育兒性格勳章

想問如果先生連澳門居民證都未有, 可唔可以申請孩子入葡籍?

民房

回覆:Kittymummy 的帖子

我都想幫我仔仔攞番個護照,但我個case都好似幾複雜, 可否比相關律師資料我呢?
我係澳門出生,但冇係澳門住過,一點葡文都不懂,我已有葡萄牙護照,我兩公婆都係香港居民,但十幾年前同太太去美國旅行時係 拉斯維加斯 結婚,個仔係香港出生,衣家成3歲。想幫佢入 葡萄牙籍,過去澳門 葡萄牙領事館問過,又要唔知我去 三藩市定美國邊處的葡國領事館先辦婚姻轉錄,再幫個仔辦出世紙,攪到我一頭霧水, 但一直不懂如何尋找幫助, 希望你能幫幫我,pls!

男爵府

引用:我都想幫我仔仔攞番個護照,但我個case都好

原帖由 vaican.hk 於 15-01-21 發表
我都想幫我仔仔攞番個護照,但我個case都好似幾複雜, 可否比相關律師資料我呢?
我係澳門出生,但冇係澳門 ...
我諗佢要你係美國申請返張結婚證書副本(180日有效期)要拿去當地葡國領事館chop印!類似公證的意思!香港應該搵到人做!
我老公大陸出世,都要返大陸做公證出世紙先得,不過香港無人做大陸公證文件,要自己返去攪!

民房

回覆:ananlove 的帖子

您好!
如果過澳門揾律師幫手唔知會5會快捷d呢?同請問知唔知呢類律師係澳門一般可以邊度尋找到呢?

大宅

Kittymummy
你好!
可否pm律師資料?
因為我的case有D難度,想問一問。
謝謝!

別墅

我都想幫個仔整入籍呀, 可否send 律師資料比我. thx

複式洋房

新年快樂, 可否send email律師資料比我

感激Thx

複式洋房

happy cyn
想問可唔可以pm埋澳門邊個工會同律師資料比我? 因為我家姐情況又係咁 thanks

大宅

想問可唔可以pm埋澳門邊個工會同律師資料比我?
Thanks a lot

洋房

回覆 jam321 的帖子

單方父母有國藉,就可以申請.

洋房

可唔可以幫下手, 我已經成年 妹妹申請個陣,仲未成年.
可唔可以俾律師資料我? 我上網自己SEARCH到葡萄牙律師, 佢地都好似專幫人跟呢D
收費佢地話EURO600 一個人. 但問題我搞左好耐先拎到晒D文件, 如果又再交一次,好煩

洋房

請問有無人可以幫葡萄牙律師資料我?
因為我及妹妹跟媽媽入藉, 已等左1.5年. (2014-9月申請)
去年12月,我姨到葡萄牙直接問職員, 他們才取出說未處理.
今年3月我到澳門領事館問, 他們說仍然未有.
因為我們要先完成入藉, 才到領取公民證及護照, 不知等到何時.
本來想幫妹妹去歐洲讀書用.

感謝.

複式洋房

想問可唔可以pm埋澳門邊個工會同律師資料比我? thanks

民房

你好!可否pm律師資料?
萬分感謝! Thank you!

首頁

尾頁

跳至