論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個工人基本上全個下午係冇嘢做好得閒,佢就會一日到黑係自己房做私人嘢,如果我有嘢做我就會大嗌佢個名請佢出黎,但我見有啲媽媽唔比工人成日坐房,一定要坐係廚房除時standby...你地係點?

別墅

回覆:superlammy1031 的帖子

廚房

男爵府

瞓得好勳章

回覆:你地工人如果冇嘢做,佢會係廚房定返自己房做自己嘢?

佢冇野做都會係廚房扮有野做架

水晶宮

我工人由天未光忙到天黑,不停找家務做,地都抹多次,全屋一麈不染,成日叫佢休息下都唔聽,超勤力

anna_my_baby    發表於 13-4-6 02:29
Xmasxxx    發表於 13-4-5 13:06
stepchk    發表於 13-4-5 11:32
antique    發表於 13-4-5 10:33

水晶宮

superlammy1031 發表於 13-4-5 07:32
我個工人基本上全個下午係冇嘢做好得閒,佢就會一日到黑係自己房做私人嘢,如果我有嘢做我就會大嗌佢個名請 ...
其實點解佢咁得閒?你係咪應該安排返佢嘅工作?

珍珠宮

廚房,成日開水喉洗手洗布

珍珠宮

在房玩電腦,因為我姐姐打理屋企幾好,一般12:30前可以完成家務,咁下午比時間佢休息,到3:30佢去買餸之後又開始工作。

禁止訪問

畀面勳章

引用:我個工人基本上全個下午係冇嘢做好得閒,佢

男爵府

2018復活節勳章 陪月勳章 畀面勳章

係廚房到休息, 到晚上佢沖完涼就返房休息

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都係廚房,佢定時定候才會入房坐下休息的

珍珠宮

好媽媽勳章

我姐姐係返房, 坐係地下睇書,
睇到要叫佢, 先出下嚟.

其實如果佢耐唔耐出下嚟望下, 我都無咩所謂,
佢睇完書, 再呆坐,
大女自己bathing完, 我要叫佢先識出嚟執下野.

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

我件實係在自己房,因為廚房有cam我可以睇到

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我工人好少無野做,如果無咩做佢會返房囉,但係我都無刻意叫佢出黎standby,因為佢唔係成日會得閒。我有時見到屋企有咩要抹要執會一次過交帶佢做,其實一間屋都可以好多野執同抹,點會有咁多時間得閒。

水晶宮

我唔會無野做都要人地坐係廚房standby,
但係,點會無野做?
就算得三百尺既屋,都會有基本既家私,要日日抹,有衫要日日洗,日日燙,炊具爐頭都抽油煙機應該日日洗啦.鞋櫃既鞋,逐對拎出來抹下啦.就來又換季,拎定D夏天衫出來,燙定D先,隨時有得著.
如果有小朋友,仲多野做呀.

禁止訪問

畀面勳章

引用:我工人好少無野做,如果無咩做佢會返房囉,但

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 WoonwoonChan 的帖子

咁我會吩咐佢每日要做d乜野,叫佢每晚同我寫低聽日做乜
扮做左睇到架嘛,咪叫佢即時再做,同佢講睇下點解做左都好似無做咁,即場睇住佢做

大宅

無野做佢會自己返入房做自己野, 你有野叫佢, 佢先出黎.

平日要湊囡, 我唔會比太多野佢做, 如果我放假自己湊囡時, 佢係唔會有機會返入房休息 :;pppp:

男爵府

我係度,坐在kitchen玩手指,吾係度,更會坐在kitchen講電話,完約會bye bye

伯爵府

superlammy1031 發表於 13-4-5 07:32
我個工人基本上全個下午係冇嘢做好得閒,佢就會一日到黑係自己房做私人嘢,如果我有嘢做我就會大嗌佢個名請 ...

我不介意佢係自己房休息, 但不可關門.

男爵府

我工人冇房,訓廳,平時我返工0係龐見佢坐0係自己張床玩電話,今日我開始放產假,佢竟然訓左0係到玩電話

首頁

尾頁

跳至