烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+icecream1405+於+13-04-27+發

原帖由 amber-darling 於 13-04-27 發表
有無好介紹? 呢度講唔講得架? 唔講得就pm我啦
依家無出去玩喇,好多年前就有,依家口卑最好應該都係pure yoga喇!我後來無出去上堂之後,係買左2隻碟自己係屋企做的。。。d動作以前有學過,所以都跟到!

大宅

引用:Quote:原帖由+icecream1405+於+13-04-27+發

原帖由 amber-darling 於 13-04-27 發表
放馬過嚟!!
今日食和牛,春雞,沙律

大宅

我就係想要一本咁嘅天書呀衰鬼!!!!! 你俾個出版商名嚟吖,等我搵個源頭 hahaaa~ 問過三聯,無哦.... :naugh ...
作者

洋房

回覆:今日燉左鮑魚花膠雞湯潤下 ^^

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

侯爵府

引用:Quote:原帖由+amber-darling+於+13-04-27+

原帖由 icecream1405 於 13-04-28 發表
睇見都知好濃好好味呀,你D湯聽日肯定杰到好似果凍咁!!我發覺煲湯呢, ...
yes yes yes 尤其是D淮山,杰杰哋~ 其實我好鐘意食蓮子百合茨實呢類,豆類嗰D我好鐘意架~ 我好懷念個湯,自己煲個感覺係唔同的 嘻嘻~ 宜家有人order話想飲羅宋湯呀 hahaaa~ 好啦,等我this weekend又挑戰下呢個湯

侯爵府

引用:Quote:原帖由+amber-darling+於+13-04-27+

原帖由 icecream1405 於 13-04-28 發表
萬里機構
thanks thanks thanks!! I will check this out

侯爵府

依家無出去玩喇,好多年前就有,依家口卑最好應該都係pure yoga喇!我後來無出去上堂之後,係買左2隻碟自己 ...
等我研究下,再返嚟consult你問你意見 hahaaahaaaa~!! 我淨係以前貪得意同D女仔朋友去上過堂,但會skip lessons,好唔認真,anyway 以前工作大過天...

侯爵府

今日食和牛,春雞,沙律
嘩嘩嘩~~~~~~!!! 你一晚點食到咁多嘢呀!!! 我下次過嚟幫你手!!!! Hahaaahaaaaa~!!!! btw 我煎牛扒都有一手架,但都係靠估,真係唔知係扒靚,定我都有兩手 wakakaaa~!!! 想請教下師姐你有無竅門咁呢?

大宅

引用:Quote:原帖由+icecream1405+於+13-04-28+發

原帖由 amber-darling 於 13-04-29 發表
yes yes yes 尤其是D淮山,杰杰哋~ 其實我好鐘意食蓮子百合茨實呢類,豆類嗰D我好鐘意架~ 我好懷念個湯,自 ...
羅宋湯我又好like,不過要買好多材料好麻煩,又好鬼重,煲大煲d,第二日可以整羅宋湯通粉做早餐

大宅

引用:Quote:原帖由+icecream1405+於+13-04-28+發

原帖由 amber-darling 於 13-04-29 發表
嘩嘩嘩~~~~~~!!! 你一晚點食到咁多嘢呀!!! 我下次過嚟幫你手!!!! Hahaaahaaaaa~!!!! :ed ...
煎牛扒都無乜竅門喇,係睇過d㕑師教,煎完唔好即刻切,要等幾分鐘後先好切,咁就算塊扒煎到好生,都唔會有血水流出來。。。我試過又真係㗎喎,重有發覺用陶瓷刀切,比用扒刀靚好多呀

首頁

尾頁

跳至