派對情報

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

由呀囡出世開始,我就愛上不停上網search
唔同3d蛋糕店既款同每逢朋友屋企人同事生日都會訂3d蛋糕送比佢,因為覺得款式可以由自己去設計好有意思,味道都各有特色
我覺得揀蛋糕都要好睇係送比何人,同對方鍾意食咩口味。
市面上較多人選擇既都會係糖皮,因為影相真係好靚,但就有d浪費因為一定唔會食層糖皮,就算小朋友肯食都最好唔好,因為實在太甜。
而另一種就係唧cream蛋糕,比較多人接受到,當然佢整到既款式就始終無糖皮咁多選擇!不過老實講,本人都會係鍾意食唧cream蛋糕多d
講到蛋糕店,我試過整餅人,餅之神,onda,Jnf,Carman cn baking,太子,同埋有d網上拍賣網站既蛋糕,價錢有平有貴
當中食得最多既係Jnf 同Carman,
其實Carman都有唧cream同糖皮,蛋糕通常係鮮果或芒果或朱古力海綿蛋糕,水準一向唔錯,而且見住佢真係越整越靚,價錢又唔貴,最緊要有態度非常之咁好,永無甩漏,同埋每次都容易聯絡。拎蛋糕方法:地鐵沿線,方便!

而Jnf其實佢係同其他蛋糕店唔同,佢都係整得好鬼靚架!個蛋糕主要係慕絲蛋糕或芝士蛋糕,我試過她的綠茶慕絲蛋糕,都不錯!不過佢同唔同既係蛋糕唔係計磅數的,係計寸數嚟收費,因為佢地唔係平常見到有幾層立體蛋糕或一大個公仔企係度個種3d蛋糕,而係一個平面蛋糕但上面整左好多由糖同朱古力整成既公仔同裝飾,不過你唔好話喎!佢整既公仔同裝飾真係好細緻同維肖維妙!佢其實既回禮macaron同cupcake都係好受歡迎的,不過最大既缺點係長期難揾!你預左要訂佢地既蛋糕起碼要send一個月到e-mail到,先會有回覆,可能太多生意,等佢地回覆真係要相當有耐性,預起碼2至3個月前就好send定e-mail,因為佢地都幾爆。有好多人話問佢地攞電話,其實就算有佢手提電話都無用,因為其實我有朋友都有試過問我攞個電話,但係都係得唔到回覆,所以都係乖乖地send email等佢回覆啦!拎蛋糕方法:沙田火車站,無送貨

大宅

而Onda就係我第一間訂嘅蛋糕店,我覺得佢嘅蛋糕個味道真係唔錯㗎!到而家我仲記得隻味道,係朱古力香蕉慕絲蛋糕,記憶中好似無其他3d蛋糕店有呢隻味道。記得揾佢訂既係一個城堡蛋糕,阿囡見到同埋D朋友見到都真係好開心囉!佢有好多款味道選擇,而且價錢唔好話好貴,不過網上面聽到都評語都話個師傅比較有藝術師既性格,態度差等等...但係我接觸過佢我覺得OK囉!因為都好有禮貌,正如我蛋糕收到幾日後,個師傅send信息嚟問滿唔滿意添!咁所以我覺得其實佢都唔係其他人講咁差,起碼有follow up call先啦!不過佢地成日都話個蛋糕款式最後同心目中既蛋糕唔同,其實我覺得佢某d款式真係幾靚架!可能有D款未必同別人心目一樣啦!都係個句,各花入過眼啦!拎蛋糕方法:可自己去沙田攞或選擇加錢送貨,不過如果係星期日,地方遠個運費都幾貴,不過因為蛋糕唔貴,計落同其他蛋糕店差唔多。

而整餅人比較難訂一間,因為佢要三個月前打電話去訂,而且係要朝早準時八點鐘九點鐘打去,個電話永遠係打唔通,因為好多人打去!有好多名人都係揾佢訂蛋糕。我個次訂到都係朋友住喺粉嶺附近,幫我晨早走去到訂,我仲記得個日係3號風球,諗起都有D唔好意思,訂到個下真係好開心!因為見到佢網上面嘅蛋糕真係簡直係鬼斧神工!都真係拎到蛋糕嘅時候真係好開心,因為佢整到我要求既款係好靚,而且見到佢擺喺蛋糕櫥窗裏邊嘅蛋糕全部都好靚好有藝術細胞!近排仲好似見佢上電視節目演野,佢整嘅蛋糕直頭係整乜似乜,好似見過有一次過整煎釀三寶樣既蛋糕,同埋整咗D燒烤爐嘅野食既蛋糕,完全係好靚好勁!不過老實講,我食過,同埋啲賓客食過佢哋嘅意見係個蛋糕有少少乾,而且味道都唔係想像中咁吸引,比較普通,不過講真攞嚟影相真係一流架!拎蛋糕方法:要自己入粉嶺拎

大宅

到餅之神啦都係相頭相當之好而且個味道亦都係唔錯既一間蛋糕店,蛋糕係主要整糖皮為主,相對地比較少唧cream蛋糕,但係都係比較受小朋友歡迎,因為佢無論係蛋糕的裝飾同埋味道甚是講緊係連蛋糕托個底都好靚!佢呢間既蛋糕係可以提供埋啲裝飾嘅公仔,因為有時我地唔知係邊度買嘅時候,呢間係比較方便,相對地價錢都係比較貴d,佢嘅味道包括有芒果慕士朱古力慕士或者生果嘅海綿蛋糕,味道都係唔錯!係bk就見得比較多媽鍾意訂呢間。拎蛋糕方法:係觀塘,可以選擇地鐵沿線送貨,方便。

太子餅店我自己就冇訂過係朋友訂嘅,佢既公主蛋糕好出名!味道都OK,價錢都比較貴!不過為獨個老闆娘態度聽朋友講就一般啦所以我喺度都唔多講啦!拎蛋糕方法:太子自取

網上拍賣蛋糕,試過幾次品質有好有唔好,有次要去到東涌攞,不過相頭同相片唔同,味道一般!亦都試個所謂酒店級師傅嘅蛋糕,最後
令人大失所望,所以都唔會post出來!名都無謂打

總括嚟講,選擇蛋糕真係好似乎對方既口味,我自己會諗下對方係咩人而去揀,當然蛋糕既味道,賣相既歡迎度,師傅既態度,衛生既程度都好緊要啦!希望幫到大家^_^

大宅

回覆:幾間3D蛋糕店試後評語

蛋糕相

大宅

hashtag影視迷勳章 畀面勳章

thanks for sharing

男爵府

Thanks for sharing

別墅

好靚呀,thanks for sharing

複式洋房

very useful reference, thx!!

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

suki1112 發表於 [url=tel:13-4-14 15]13-4-14 15[/url]:36
由呀囡出世開始,我就愛上不停上網search
唔同3d蛋糕店既款同每逢朋友屋企人同事生日都會訂3d蛋糕送比佢 ...

大宅

好媽媽勳章

請問公主城堡是邊間做呢?
同埋caeman係邊間呢?
若不方便公開可否pm我
謝謝!

大宅

引用:請問公主城堡是邊間做呢?同埋caeman係邊間

原帖由 sharonyuen 於 13-04-15 發表
請問公主城堡是邊間做呢?
同埋caeman係邊間呢?
若不方便公開可否pm我
唔使打pm字眼,可以係度講架!公主城堡係Onda,carman係facebook search Carman c n baking

大宅

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+sharonyuen+於+13-04-15+發表

原帖由 suki1112 於 13-04-15 發表
唔使打pm字眼,可以係度講架!公主城堡係Onda,carman係facebook search Carman c n baking

...
thx!

男爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

suki1112 發表於 13-4-15 11:37

...
Hello...我個女都係睇中onda個城堡蛋糕, 但佢個網頁係無顯示個價錢的...可否告知你訂這蛋糕的價錢, 謝謝!

大宅

suki1112 發表於 13-4-15 11:37

...

我打 Carman c n baking search 唔到嘅 ?

大宅

THX...

大宅

引用:Quote:suki1112+發表於+13-4-15+11:37+唔使

原帖由 evon688 於 13-04-15 發表
我打 Carman c n baking search 唔到嘅 ?
Sorry,應該係Carman c m baking

大宅

引用:Quote:suki1112+發表於+13-4-15+11:37+唔使

原帖由 duck.popo 於 13-04-15 發表
Hello...我個女都係睇中onda個城堡蛋糕, 但佢個網頁係無顯示個價錢的...可否告知你訂這蛋糕的價錢, 謝謝! ...
無記錯好似7佰幾8佰

男爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 suki1112 的帖子

thanks!

男爵府

thx yr sharing !

首頁
12345...10

尾頁

跳至