懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我啱啱去照超聲波度頸皮厚度,但bb則埋一面,醫生用支照聲波掍,用力”鐘”我個肚,話要另bb 轉,鐘咗十幾下倒(鐘得好快,3秒鐘十幾下),bb 真係轉咗身…… 但比佢鐘個時幾實都幾痛 , 啱啱去小便見分泌有血絲,好驚呀,點萛呀?有冇jm比醫生咁樣鐘過呀?

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:點解醫生咁既?有冇事架?

我第一胎都係阿女背脊向我,醫生叫我行幾個圈再照ja...之後我食左粒朱古力就轉左!你不如去急症睇一睇啦,我未聽過要咁"鐘"個肚囉!

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

子爵府

咩力度先?我試過會大力小小禁落去 初初照完個肚會d陰陰痛 之後無事 而家次次照完都無呢個感覺架啦

大宅

我有試過,不過應該唔關事,你擔心就去睇醫生

大宅

carmen0807 發表於 13-4-15 15:12
咩力度先?我試過會大力小小禁落去 初初照完個肚會d陰陰痛 之後無事 而家次次照完都無呢個感覺架啦

...
力度好難形容,大概由平面禁落寸半深倒,好快既,3秒禁十幾下。

男爵府

正常呀!我嗰陣都係咁!

男爵府

我試過幾次,我估係正常手續

大宅

有呀...開頭我都覺得好似好大力...但醫生推左幾下bb又真係轉左身...之後都無痛無流血

大宅

引用:我啱啱去照超聲波度頸皮厚度,但bb則埋一

原帖由 9827351 於 13-04-15 發表

我啱啱去照超聲波度頸皮厚度,但bb則埋一面,醫生用支照聲波 ...
唔怕架bb 有羊水保護住,佢中你個肚都係羊水浪到bb 要轉到岩位,,我個陣照結構時30週,醫生都係中我個肚要佢轉身,醫生都係想睇清楚,度清楚,點會搵你個肚黎教飛。放心,無事架,唔駛擔心

侯爵府

係甘架喎,試過勁多次,不過我都冇事,我估樓主係心情影響先會甘啫。

大宅

我都係咁比醫生中,但呀B都唔轉身,要坐同飲水,佢先轉

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

9827351 發表於 13-4-15 14:58
我啱啱去照超聲波度頸皮厚度,但bb則埋一面,醫生用支照聲波掍,用力”鐘”我個肚,話要另bb 轉,鐘咗十幾 ...

我都係呀,喺屯門做個姑娘又係話阿B側左身度唔到
用個機係咁"中"我個肚十幾下,我有少少痛
但佢話唔會整親阿B喎,之後阿B真係轉左身度到
但過左2,3日我就流血流啡,唔知關唔關佢咁"中"個肚事
我流左2個星期左右先停

大宅

我照結構個陣,個政府姑娘都係咁鐘,係咁chok要check 有幾多隻手指, 我個女點都唔肯放手,搞到我c6 好心痛

男爵府

我都試過照唐氏時因為阿仔個位置唔啱,姑娘用手撞左我個肚幾下。

複式洋房

我都係呀,在政府照 Oscar 時,姑娘聲都唔聲,突然用果枝野勁大力 chok 我個肚, chok 左子多次好耐阿 b 都唔轉身,我覺得要 chok 都出句聲先丫,勁無禮貌

大宅

回覆 9827351 的帖子

我都係呀~~~我仲慘,我兩個B都另轉左,結果係咁比個醫生"鍾",勁唔舒服呀!~~不過當我見到其中一個B好搞笑咁揮手想抗議同反抗,我即刻條氣順哂

珍珠宮

我仁安冼醫生照oscar及結構,其間bb有啲位睇唔到,醫生叫我去尿後再照,之後醫生只係好細力掂下我個肚,好似掂豆腐咁細力。

大宅

我終於睇咗醫生啦,因為持續有血絲好擔心,好彩BB冇事,原來咁多jm都有比醫生鐘過,即係正常手法,我放心晒,今晚有覺好瞓喇

別墅

回覆 9827351 的帖子

我早畿日第一次去威爾斯檢查都系~我仲要系鍾好多次啊~個B唔肯合作,同埋D姑娘都畿惡下。。。仲要串,第一胎咩都唔識,真系搞到有D陰影。。。

首頁

尾頁

跳至