母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

有無人知呀?我已經攞咗舊電出嚟,再差電,都仲係顯示batt,係咪要攞去尚健?今日無得泵奶呀,一陣要衝返屋企

子爵府

好媽媽勳章

回覆:christyshek 的帖子

好似要拿電出來數分鐘,才再裝上去

大宅

畀面勳章

引用:好似要拿電出來數分鐘,才再裝上去

原帖由 wendy_ho 於 13-04-22 發表
好似要拿電出來數分鐘,才再裝上去
係?我返屋企試下,thx

複式洋房

陪月勳章

回覆 christyshek 的帖子

唔駛驚,我試過好多次。將舊電攞出嚟,重新再charge過,其間要bump的話可插濕電照bump, 大概要charge10 個鐘,charge 到冇batt 為止.

大宅

回覆:求救!freestyle出現batt,可以點搞?

繼續用到完全沒電不能開機,再插電充就OK

大宅

畀面勳章

唔該晒,我試下先

大宅

之前去整機嗰陣師傳話出現BATT, 而叉電嗰陣個粒電嘅icon係由三格變一格咁係放電中, 放哂電佢先會再叉過, 成個cycle要24小時.
佢話最好用到佢冇哂電先再叉, 會快啲.

珍珠宮

引用:有無人知呀?我已經攞咗舊電出嚟,再差電,

原帖由 christyshek 於 13-04-22 發表
有無人知呀?我已經攞咗舊電出嚟,再差電,都仲係顯示batt,係咪要攞去尚健?今日無得泵奶呀,一陣要衝返屋 ...
叉番24小時就ok!唔好拎粒電出來,一拎又要叉番24小時

大宅

畀面勳章

唔該晒大家,部機差完無事了

男爵府

今日輪到我batt了..即係點解決?一路唔理佢差夠24小時??定照用哂d電先???

大宅

畀面勳章

引用:回覆+christyshek+的帖子今日輪到我batt了.

原帖由 walinglingwa 於 13-04-23 發表

今日輪到我batt了..即係點解決?一路唔理佢差夠24小時??定照用哂d電先??? ...
我沒有用晒舊電先差,因為我返緊工係屋企一路差緊,所以想試下得唔得先,差咗20幾個鐘,期間差住電用,諗住唔得就用晒舊電再差,點知放工返到屋企就無事了,你都試下啦,唔洗驚的

別墅

我想問下正常叉緊電個icon係點? 叉完又係點?

平時用濕電多都冇留意

大宅

畀面勳章

引用:我想問下正常叉緊電個icon係點?+叉完又係點

原帖由 siubibi 於 13-04-23 發表
我想問下正常叉緊電個icon係點? 叉完又係點?

平時用濕電多都冇留意
咁樣嘅

大宅

我都係出現BATT字, 但插濕電佢都bump唔到,係咪真係壞左?

大宅

畀面勳章

引用:我都係出現BATT字,+但插濕電佢都bump唔到,

原帖由 Mama2013 於 13-05-29 發表
我都係出現BATT字, 但插濕電佢都bump唔到,係咪真係壞左?
我插濕電用到㗎,一係你試下差足24小時睇下點先啦,希望你部機快啲無事啦

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

christyshek 發表於 13-4-23 15:20
我沒有用晒舊電先差,因為我返緊工係屋企一路差緊,所以想試下得唔得先,差咗20幾個鐘,期間差住電用,諗住 ...
sorry.. 隔左咁耐先黎問你, 咁我想問你即係有無拎到舊電出黎先再叉呀?
我好驚要拎1k出黎比尚健呀 >.<

大宅

畀面勳章

引用:Quote:christyshek+發表於+13-4-23+15:20+

原帖由 puilam714 於 13-07-23 發表
sorry.. 隔左咁耐先黎問你, 咁我想問你即係有無拎到舊電出黎先再叉呀?
我好驚要拎1k出黎比尚健呀 >.<
...
我有拎呀,拎咗再差到無batt為止

公爵府

引用:Quote:原帖由+puilam714+於+13-07-23+發表s

原帖由 christyshek 於 13-07-23 發表
我有拎呀,拎咗再差到無batt為止
即係拎完放返入去佢都會閃batt架?我依家趕緊返屋企叉左先再去99度接b。。叉多幾個鐘都好過無...

中途照用ok?

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+christyshek+於+13-07-23+發

原帖由 puilam714 於 13-07-23 發表
即係拎完放返入去佢都會閃batt架?我依家趕緊返屋企叉左先再去99度接b。。叉多幾個鐘都好過無...

中途照 ...
係呀,中途可以濕電用,但你分開差好似無用喎,要連續差到無為止吖

公爵府

引用:Quote:原帖由+puilam714+於+13-07-23+發表

原帖由 christyshek 於 13-07-23 發表
係呀,中途可以濕電用,但你分開差好似無用喎,要連續差到無為止吖
如果差到12至14hr夠唔夠呢?我依家行緊返屋企聽朝8點3出門口

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊