論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

標榜基道教作招來,第一個工人請的時候已sell斷約,菲工人來到第一日著低胸睡衣…煮麵都要教,好多基本野都唔識! 第二個菲完約,之前講過要去奶奶度唔鐘意,算啦! 其實都諗緊方法舒緩下佢既workload ,等佢熟左,俾佢自己在家照顧,等佢唔使兩邊走咁辛苦! 但我無講到佢既問題,第一佢黎第一個星期已打我個大仔既手掌,大仔話我知,我再問佢,佢都話有,禁我咪俾機會佢羅,因再請真的很麻煩! 第二佢黎之後,由於佢試過話唔做,我就有啲怕左佢又話唔做,所以啲用完既野如: 碗碟,衣服(佢唔肯用手先),小朋友啲玩具,我自己洗返,小朋友啲粥仔我老公前一晚煮定第二日,同佢講野笑晒口,叫佢做任何野都 pls前pls後,thx前thx後,驚死佢再話唔做! 最後唔做嗰日,我沖緊涼都聽到我個仔大叫,出到黎我見到佢地一我個仔坐一邊近window,佢就唔理佢,就係我好直接同認真叫佢同小朋友相處要有耐性…等等一堆道理,最後佢就話I cannot get along with ur child, 我唔做了!
我唔會再係呢間公司請工人,黑店,唔想再有受害jm!

別墅

回覆:黑店~歡x (Chxxxful) 港島區

我都係呢間野既受害者,話係教會agent,原來仲衰!我个衰印请佢時見佢係基督徒以為好D啦(因为佢食埋豬)同埋朋友話教友应該聽話D,呢D完全错晒!!各位jm真係唔好去呢度揾,打去agent叫佢follow up 姐姐,佢懒理囉,總之一肚氣

大宅

回覆:knhung1980 的帖子

我都係苦主,2011年找Polly,她專sell斷約,上了檔要炒了那菲傭,之後叫她換人,等了多月先知她無做(唔知係咪比人complain辭職了)。因現在agent費太貴,剛剛打去"x欣"想找個海外replacement ,她又回來了。然後看見此post, 都唔知好唔貪平信一次?(但斷約我一定唔請)

大宅

係, 呢間的確係黑店, 至少唔係我認為, 因幾年前我已是受害之一, 這間標榜基督教的人做事, 影哀晒基督教, 掛名而已, 專sell斷約, 大話連篇, 仲反轉幫口的工人, 唉!
不知所謂

大宅

回覆:mamatt 的帖子

真係影響基督教的聲譽!

大宅

佢個老闆,好似係Gixx! 睇返啲jm係其他post講,宜家啲agent真的串聯啲工人遲職,可以離譜到做一兩個月唔做,以前出生率無咁高,邊有咁多工人動不動就遲職,動不動就話辛苦!

大宅

回覆:黑店~歡x (Chxxxful) 港島區

嘩,咁都得,點解啲agent咁鐘意sell埋啲斷約架……我岩岩朋友介紹左個agent我識,果個都係咁叫我用斷約工人,我唸大公司可能有保障啲,啲工人會穩定啲,起碼有培訓

複式洋房

呢間完全無售後服務!一年前我都經朋友介紹在呢間公司請工人,我有2個小朋友,1個3歲,另1個8歲。agent 同我講以我嘅狀況完約嘅工人係唔會做,agent 不斷介紹啲斷約工人比我。最後比佢說服請咗個菲,但做咗2個月就話唔做,佢話同小朋友唔夾。之後同agent講,但根本都無乜follow件事!之後又比佢說服再用四仟蚊再請個又斷約嘅菲,但同我講如再唔啱可只補文件費可再換,3個月後個菲話辛苦又唔做,佢話想照顧老人家!我同agent講,但真係得個講佢完全無理件事!我唸住再請,點知所謂嘅文件費又係要四仟蚊!其後我發現個工人喺呢個agent搵工,成件事真係好恐怖!唔怪得成間公司咁多菲喺喥比人揀,原來大部份係斷約!佢咁做生意無錯係會賺到好多手續費,但標榜基督旗號就真係唔要得!

大宅

回覆:Louis19972006 的帖子

我剛剛上星期走左嗰個工人,今日都俾我發現左又係佢間公司搵工,仲話我個仔打佢,我個仔得四歲半咋,作得就作!

大宅

你個工人叫乜名?我驚間野介紹俾我

大宅

回覆:Piggyhui 的帖子

Bago Evelxx Marxxx

大宅

黎第一星期已打我大仔手板!

大宅

跟你果個叫咩名?我打電話去果個叫polly的成日會聽電話的。佢哋的確不斷俾斷約我睇,但我全部唔要,都試過幾次send咗完約cv俾我,但我老公去到就話走咗塞咗其他俾我老公見

別墅

gigx 應該唔係老闆,我係揾佢請,姐姐做左l个月多D就話唔做,打俾gigx 一D follow up 都冇,叫佢幇我再揾佢都冇call back 過我,佢咁既服务態度真係好得啰,好明顕係想等D新水鱼上門好過做我生意啰,因为一年内换人再揾佢會收平少少,所以佢唔SO我,各位JM千祈唔好上當呀,个衰印而家揾緊工,小心,小心!!
佢叫 Feibx Vanlx Rahex Wanex Born 1981

大宅

回覆:Monbb0518 的帖子

但我留意到,佢有啲親生姐妹係chxxrful度做, 同其實再搵平好少,都要$3800,再請都唔算平了! 同埋佢好推薦斷約工人!

禁止訪問

大宅

回覆:kinkis 的帖子

印可能好啲! 同您係唔係唔使佢湊bb?

禁止訪問

引用:印可能好啲!+同您係唔係唔使佢湊bb?

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至