自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

回覆:我覺得婆媳版怨氣好深

情況同自由版一樣, 一講到大睦人, 都係怨氣好深, 而家仲要叫人唔好捐錢, 自己唔捐咪算law, 點解要做到咁小家叫人唔好捐

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我好少過去睇, 今日去睇一睇, 簡直係負能量爆燈呀
做人做到咁唔開心, 為乜啫?

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

凍檸檬茶 發表於 13-4-22 21:53
夫妻版夠恐怖啦個個淨係鬧男人

係囉, 夫妻版又係好搞笑, 無論個男人做乜都係男人錯晒

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:完全唔能夠理解,兩公婆冇本事,要痴99住,

公爵府

vivibabyvivi 發表於 13-4-22 23:52
係囉, 夫妻版又係好搞笑, 無論個男人做乜都係男人錯晒

其實版版都一樣有野呻~只係夫妻同99版呻得集中啲姐~

人地有自由冇理由去鬧人架~唔比呻要個討論區出黎做乜~

如果要鬧點解唔鬧埋其他版`

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+黃二少奶+於+13-04-22+發表完

原帖由 Ashley_ash 於 13-04-22 發表
同意,但個種聯合既怨氣係大到我唔敢兜口兜面講
我睇嫁咋,我唔會出聲,費時俾人圍剿

大宅

引用:我都無去睇.++因為我自己同+99+成個家族+關

原帖由 Nancy20090615 於 13-04-22 發表
我都無去睇. 因為我自己同 99 成個家族 關係好好, 唔能够理解.
X2

侯爵府

引用:我唔講邊個post,亦不在這評論對與錯,不過

原帖由 tc001039 於 13-04-22 發表
我唔講邊個post,亦不在這評論對與錯,不過見啲人回復話比我會同個老公死過,又比我會打佢點點點。。。。我 ...
睇o個個可以不負責任咁留言,但對當時人又未必有用,分分鐘搞散人地頭家,一家唔知一家事,所以我都好少過去o個邊,就算留言多數都係勸人有事坐低慢慢傾。

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+imconfusing+於+13-04-22+發

原帖由 小詠 於 13-04-22 發表
做奶奶既唔好多事,唔好多言,但多笑,自然和諧
不只是咁嘅意思,新抱都係。吾好要求奶奶為你做乜,男家的事也不要多言,見面笑下便算。自然和諧。

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

所以好多時齋睇唔敢覆,佢哋真係好恐怖

禁止訪問

畀面勳章

引用:情況同自由版一樣,+一講到大睦人,+都係怨

侯爵府

唉!岩岩走一圈睇,五分鐘後即走,怨氣太勁,又吾講道理,費時留言添丫。

子爵府

其實我在各版都有留過言,但只不過講下同99既問題,但好似佢地個啲怨氣咁重既就無。

但我媽咪系過來人,我睇住佢同我阿嫲相處20多年,我可以講,有時啲99真系攞你命八千!我見盡我父母點樣受氣,無啦啦俾我阿嫲發脾氣、趕走,到我阿嫲20年後既今日超級後悔,要不停同我阿媽講對唔住。我亦見我阿婆對我舅母好好,做完手術傷口都未埋,都要幫我舅母湊細路,孭住個孫做家務、出街買餸,到最後我舅父舅母搵到錢去旅行都無我阿婆份,繼續在屋企幫手洗廁所,到生肺癌先可以休息一下,但我舅母都唔會照顧佢,系我媽咪同我日日由觀塘趕去青衣照顧佢、幫佢沖凉餵藥。

有啲人話你點對人,人就點對你,婆媳關係系雙向,但我可以講:唔一定!

伯爵府

呢位樓主只用一個case(話個心抱同99嘈,打咗C6一把) 就話成個板嘅JM怨氣好深,樓主冇睇到攞錢撻99嘅心抱點比其他JM摌到上天花板,亦冇講有D港女新抱埋怨冇金器,生B冇利是冇滿月酒,點比其他JM話,因為樓主在某topic比人gut咗兩句,就在外面開個咁嘅topic, 似乎樓主你嘅怨氣都不相百仲喎!

大宅

針唔吉到肉唔知痛,大把野唔係一句有血緣關係要尊重就可以冇問題,亦唔會做好自己就冇事發生。我前男友個呀媽就用好多莫須有既野加落我度, 個陣我都睇婆媳版,驚第時會唔會變左我要上去呻。分左手,而家男朋友個媽咪超級好,就會變左隔岸觀火。

有d野當時人先會感受到,如果剩係叫人地冷靜,互相體量,只不過係何不食肉糜。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

只可以講一隻手掌拍唔響

侯爵府

hashtag影視迷勳章

有時針唔吉到肉唔知痛…晌bk 呻下揾d 共鳴都好丫…

老餅會員上科林只求開心!

男爵府

引用:針唔吉到肉唔知痛,大把野唔係一句有血緣關

原帖由 peachmossolb 於 13-04-23 發表
針唔吉到肉唔知痛,大把野唔係一句有血緣關係要尊重就可以冇問題,亦唔會做好自己就冇事發生。我前男友個呀 ...
認同

大宅

引用:只可以講一隻手掌拍唔響

原帖由 小豬澄 於 13-04-23 發表
只可以講一隻手掌拍唔響
你試過比人襟住黎打就知,兜野比人扑落個頭到響過晒拍手掌
根本婆媳問題係源於個奶奶同老公關係唔好,加上奶奶太愛個仔。如果咁都叫自己有份拍手既話,咁最錯就係愛上左人地個仔。
我呢d無啦啦乜都冇做過,只不過係鍾意左人地個獨生子,見到你呢句'一隻手掌拍唔響', 都唔知比咩反應你好。唯有祝福你他日唔會有d咁既遭遇。
一個做乜都錯既角色,真係好慘架。

珍珠宮

回覆:tc001039 的帖子

永不踏入

首頁

尾頁

跳至