自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:天堂与地狱上帝对一个牧师说,他要让牧师去

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

回覆:JFL 的帖子

sorry,我不是指開post的人有問題,而係鼓吹同99反面的人,令事情變得更疆!亦唔係指同人有爭議的人,我指的係「比我都同佢死過」的言論對事情無補於事!重有好多post都係話「比我實同99撐」「我一定會鬧我62」「你老公都好有問題」!只係覺得這些言論未必中肯,亦唔可以幫樓主去解決問題!我都唔會為左一個唔識的網上人而放在心!每個人有自己思考,當自己困住左,覺得是別人欠左你,唔開心的只會係自己!我只係覺得已經唔開心的時候,得到更多負能量唔係好事,會有情緒病,而情緒病由來係你自己對壓力,經歷有負面看法而累積!如果做人樂觀啲,放開啲,自己都開心啲!呢個係我自己對生活體驗,每個人都有壓力,面對不同的人,每一樣都看得重,辛苦的是自己!可能你都係覺得我比人寸親,不過真心講,我無放在心

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

回覆:tc001039 的帖子

打錯字,「同我有爭議的人」

大宅

回覆:我覺得婆媳版怨氣好深

家家有本難唸的經。。。

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:我也有去。有d+case+係身抱吾啱。不過好多

原帖由 imconfusing 於 13-04-22 發表
我也有去。有d case 係身抱吾啱。不過好多時婆媳怨氣是因為奶奶介入阿仔新抱的家庭。最多情況是奶奶對湊b有 ...
Agree! 新抱就算萬事都可以忍99,對於湊b,好難盲目跟99一套,分歧就此產生。有時敢怒不敢言,唯有網上發洩下,咁先無咁易情緒病

我是一隻喵

男爵府

我都覺得睇得婆媳多都憎自己99多d。。。其實都係好睇自己心態同睇法,做好自己做兒媳既本分就問心冇愧!真理係越辨越明!所以我都係游下公海吹兩咀,睇下煮乜比阿仔食,去潮板望梅止渴。。。。就輕輕鬆鬆鄧梓峰啦

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章

其實有時屋企唔開心野唔可以同屋企人呻....
網上都係一個好好既平台比佢地發洩一下.....
不過好多旁觀者既言論又真係好不負責任.....
呢d post無聊睇下就會覺得其實自己6299都唔算最差
凡是發生過的都存在,凡是存在過的都有價值。

珍珠宮

春季勳章 玩具勳章 畀面勳章

引用:其實我在各版都有留過言,但只不過講下同99

原帖由 AnnGartafield 於 13-04-23 發表
其實我在各版都有留過言,但只不過講下同99既問題,但好似佢地個啲怨氣咁重既就無。

但我媽咪系過來人,我 ...
Agree

珍珠宮

春季勳章 玩具勳章 畀面勳章

引用:其實有時屋企唔開心野唔可以同屋企人呻....

原帖由 叉包兔 於 13-04-23 發表
其實有時屋企唔開心野唔可以同屋企人呻....
網上都係一個好好既平台比佢地發洩一下.....
不過好多旁觀者既 ...
Yes,以為自己好慘,原來低處未算低,即刻心情好左

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+小豬澄+於+13-04-23+發表只可

原帖由 peachmossolb 於 13-04-23 發表
你試過比人襟住黎打就知,兜野比人扑落個頭到響過晒拍手掌
根本婆媳問題係源於個奶奶同老公關係唔 ...
我經歷過好多好多 但我唔記恨 恨一個人對我黎講太辛苦 男家對我係唔好但都比自己媽媽對我算好好 不過可能我比好多人好彩 我老公十分錫我同佢一點都唔愚孝 不過係面對佢自己家人時都只能無話可說 特別係同住時 無計寄人籬下一向賤過地底泥 有苦自己知 搬左之後海闊天空 同埋我反思自己有無處理得唔好既地方 係有既 無就一定呃人 就態度問題都算致命傷 個時我控制唔到會黑面

公爵府

醒目開學勳章

引用:嗰邊應該叫媳婦版因為只有新抱講冇99講

原帖由 豬仔mami 於 13-04-22 發表
嗰邊應該叫媳婦版因為只有新抱講冇99講

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呢班新抱老左,做左人99,可能又鬧個新抱如何不是

洋房

冇99的我感受唔到.但我有一個仔,將來可能有托皮係鬧我

珍珠宮

有d真係好不負責任,淨係講男家點衰,我唔係話要一味死忍,但都不至於要下下反枱姐

珍珠宮

有時屈在心內好辛苦才上 bk 呻, 由佢地啦, 好似我咁, 老公唔好, 奶奶唔好, 我麵是上來呻下, 真係好d, 唔係既, 會屈到病架

我奶奶對我都好差, 我忍了一次又一次, 佢變本加厲, 成日趁無人時走來罵我, 話我個種唔好都有架

所以, 如果女人未嫁, 自己也是有脾氣既, 就不如搵一個弧兒來嫁, 少一樣煩惱都好
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

Bella. 發表於 13-4-23 08:02
冇99的我感受唔到.但我有一個仔,將來可能有托皮係鬧我

搬開住, 會好d, 好多成日嘈係因為一齊住
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

引用:回覆+tc001039+的帖子我反而怕睇夫妻版~覺

原帖由 黃家小新抱 於 13-04-22 發表
回覆 tc001039 的帖子

我反而怕睇夫妻版~覺得嗰邊好多jm 好慘....同埋唔少男人都好衰.....
成日叫人離婚。

洋房

小詠 發表於 13-4-23 08:49
搬開住, 會好d, 好多成日嘈係因為一齊住

有時人夾人緣,我麻6個新抱
5個夾唔黎,只有一個夾得黎一齊住左十幾年

總結我見到夾得黎果個係智慧形+溫柔+賢淑+有自己事業

夾唔黎既,大陸新抱+愛駁咀+煮飯唔好食+全職主婦(懶果隻)

我希望將來我新抱係智慧形得黎唔好頂心頂肺

珍珠宮

引用:sorry,我不是指開post的人有問題,而係鼓

原帖由 tc001039 於 13-04-23 發表
sorry,我不是指開post的人有問題,而係鼓吹同99反面的人,令事情變得更疆!亦唔係指同人有爭議的人,我指 ...
那些鼓吹同99反面的人不負責任。

水晶宮

呻下冇所謂, 最緊要收下把口唔好下下叫人去死...

首頁

尾頁

跳至