自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

小豬澄 發表於 13-4-23 07:43
我經歷過好多好多 但我唔記恨 恨一個人對我黎講太辛苦 男家對我係唔好但都比自己媽媽對我算好好 不過可能我 ...
其實我都冇真係有個咁既'奶奶', 只係EX既呀媽黎
我問心我真係一D都冇做錯, 無論人地呀媽點樣黑面,發脾氣,我都只係笑住咁
就係因為我乜都冇做錯, 佢呀媽先更加搵D無厘頭既原因話我 EG下巴短, 唔係做護士
EX係愚孝..甚至會因為佢自己既原因同呀媽嘈完再發我脾氣

所以我覺得如人飲水, 冷暖自知
唔一定係一隻手掌拍唔響..

大宅

我好驚我阿仔第時娶正果邊的新抱教出來的女做我新抱, 我死梗la

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:我覺得婆媳版怨氣好深

婆媳問題從粵語長片時代己有。根本是本能反應。我細個同嘛嘛住已開始學識同一屋詹下住兩位非血源女性會有好多問題。我見到99即我阿嘛要將自己個套放在我媽身上。不過同時我亦成日聼阿嘛講點樣俾太嘛蝦。而家都我阿媽。受過之後咪又是俾說話新抱聼。至於我99一樣。都一樣俾老公嘛嘛蝦。我相信好多嘢詎已經忍住吾問吾講。不過間吾中都吾覺意講。所以我覺得呢d冇得改。女人思想構做問題。大家對住新抱不會記得己所不欲勿施於人。

真係要兩邉加埋個仔好識做先可以冇問題。但有几多情況三個人都理性?吾成日見問題亦少d. 我個人認為既然冇得解決不如不要成日見。咁仲可以留一線關係。

男爵府

引用:呢位樓主只用一個case(話個心抱同99嘈,打

原帖由 JFL 於 13-04-23 發表
呢位樓主只用一個case(話個心抱同99嘈,打咗C6一把) 就話成個板嘅JM怨氣好深,樓主冇睇到攞錢撻99嘅心抱點 ...
mouth:咪係,個d比jm插到體無完膚既case吾講,剩講話99點點點個d

大宅

引用:係呀,我自己覺得果邊好多人講野唔負責任,

原帖由 o_____o 於 13-04-22 發表
係呀,我自己覺得果邊好多人講野唔負責任,總之乜都係男家D人錯晒,講鬧奶奶打奶奶D,某D人會拍晒手,又有 ...
真係好多人講野唔負責任,曾經意外睇到同事嘅post,佢話佢為住小朋友好先唔會離婚,但覆人地d post 又係咁勸人離婚,講到好似好明白人地感受咁,仲有好多同現實都有d出入嘅post....

首頁

尾頁

跳至