嬰兒醫護

跳至

首頁
23456...8

尾頁

珍珠宮

Re: 有無bb有小腸氣, 可以點

bemily,
唉……鄧你慘
無辦法啦,如果有鼻水,麻醉會好危險o架,好容易倒流,引致窒息
你之前排左幾耐?依家話要排到幾時?

侯爵府

我打電話去診所問左姑娘, 佢話只要無發燒就ok 勒, 如果有燒先要改期

珍珠宮

可能係咪唔同醫生,有唔同的睇法?
我個麻醉師問左我好多次呢個問題,先俾我個仔做手術
bemily,你快d問下個醫生,係下係咪唔使改期?

大宅

我個仔仔2,3周時, 發現個肚臍有個波波, 睇醫生後, 醫生話係小腸氣, 但到數月後就無, 不過要小心變硬或變紫色, 就立即睇醫生.
到咗3個月時, 個波波就無咗, 但現在係BK睇到, 有些擔心.

我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

侯爵府

又可能我地係大仔, 我地要6個hours前唔準食野, 4個hours前唔可以飲水tim呀

侯爵府

carlsson,
唔使擔心, 有d bb會散架, 你每次去睇e 生or打針時, 再比e 生check 下law

珍珠宮

我發覺Prof Yeung同瑪麗的practice好唔同,好似噤食的時間、對水囊的睇法等等,可能又係好似你所講,大仔同BB的分別,所以最重要都係相信醫生的臨床判斷
hihirita 寫道:
又可能我地係大仔, 我地要6個hours前唔準食野, 4個hours前唔可以飲水tim呀

侯爵府

其實都無所謂既, 至緊要全安同順利就ok 勒 [quote]
Froggy_joe 寫道:
我發覺Prof Yeung同瑪麗的practice好唔同,好似噤食的時間、對水囊的睇法等等,可能又係好似你所講,大仔同BB的分別,所以最重要都係相信醫生的臨床判斷 [quote]

複式洋房

Froggy_joe,

Thanks for your care.

我昨天帶仔仔去看醫生,他說暫不要做手術住,因為可能d麻醉藥會帶病入肺,變成肺炎仲大鑊,所以我便通知瑪麗d姑娘,他們也說危險,所以要改期lor...我之前排了2個多月,現在還在等姑娘電話confirm 時間,今次都唔知要排幾耐啦...你呢你仔仔排左幾耐先有得做呀?

hihirita,

你仔仔幾大呀,我仔仔2.5歲,可能都要空肚耐d喎...
Emily :oops:

珍珠宮

bemily,
原來你o個個係大B。
我o個陣由睇專科至到做手術三個星期,因為BB得兩個月,唔識喊痛,怕危險,所以排得比較快。
但相對來說,以大B黎計,都算好快o架啦。
希望你BB快d好返啦。

子爵府

個位唔知叫乜, 即係好似左面三角位,
佢未識講痛唔痛呀, 不過醫生話佢唔會痛

bobo620,
你囡囡係邊個位突出黎呀?佢痛唔痛?

複式洋房

Froggy_joe,

Thanks!

I hope so...

侯爵府

Froggy_joe,bemily

攪到我都有d驚tim, 雖然我仔仔而家d惑冒好番, 但呢d天氣隨時再中招 :cry:

bemily,

我仔仔就黎2歲4個月, 同你仔仔差不多

珍珠宮

唔驚唔驚。醫生話無OK就得o架啦,佢地讀咁多書,又咁專業,唔信佢地信邊個喎∼∼
hihirita 寫道:
Froggy_joe,bemily

攪到我都有d驚tim, 雖然我仔仔而家d惑冒好番, 但呢d天氣隨時再中招 :cry:

bemily,

我仔仔就黎2歲4個月, 同你仔仔差不多

侯爵府

係既係既 [quote]
唔驚唔驚。醫生話無OK就得o架啦,佢地讀咁多書,又咁專業,唔信佢地信邊個喎∼∼
[quote]

複式洋房

I agree too!

大宅

hihirita,

Don't over-worry, everything will be over very soon!
Just trust Professor Yeung!

jlie

侯爵府

又比你知道我騰雞tim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jlie 寫道:
hihirita,

Don't over-worry, everything will be over very soon!
Just trust Professor Yeung!

jlie

珍珠宮

hihirita,
我成日好驚嚇親你

大宅

小 腸 氣 即 疝 氣 , 是 因 腹 壁 有 天 生 缺 憾 或 因 腹 壁 有 弱 點 , 以 致 腹 內 器 官 沿

首頁
23456...8

尾頁

跳至