自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

係咪好好超級痛?我去上完個生產講座之後仲驚,好似會痛死一樣。
你們究竟最痛時要忍多久?點樣去過那十幾小時? 我將會七月在政府醫院生,希望聽下你們的分享。
我有這能力生嗎?

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

回覆:想了解沒有用無痛分娩的順產媽媽

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

到,我打無痛要成個鐘先生效,對我黎講,笑氣work過無痛

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

我用無痛,無痛過,勁輕鬆睇戲

侯爵府

瞓得好勳章

引用:我用無痛,無痛過,勁輕鬆睇戲 +

原帖由 Jayelle 於 13-04-23 發表
我用無痛,無痛過,勁輕鬆睇戲
真係唔痛嫁?咁你點知幾時生得??入左產房你又點知幾時要用力???

伯爵府

我三胎都順產!有“笑氣“都夠止痛架!

侯爵府

樓主唔係問"無"用無痛順產嘛?

珍珠宮

係好好好痛但可以忍受〜大痛時比較難忍因為痛得好密三五分鐘痛一次,第一個仔痛咗兩日(大痛三個鐘左右),第二個痛十個鐘(大痛一個鐘左右)

伯爵府

個姑娘話,有啲bb有藥物敏感,但媽媽用有無痛分娩後累到bb要出世即刻搶救……唔知佢係咪嚇我咁講?但我打用無痛分娩,都OK啊!

子爵府

引用:係咪好好超級痛?我去上完個生產講座之後仲

原帖由 chocolate10 於 13-04-23 發表
係咪好好超級痛?我去上完個生產講座之後仲驚,好似會痛死一樣。
你們究竟最痛時要忍多久?點樣去過那十幾 ...
唔好用無痛,無晒感覺,唔識配合用力生㗎,好無奈!感到痛先配合到,自己生好有滿足感!

子爵府

畀面勳章

我生2個都無用無痛,第2胎仲直頭無用任何止痛方法…其實,痛既時間個個唔同無得計,但果種痛,係好好好好好好好好痛既m痛,最慘係一宮縮,呀b想衝出黎,但宮頸未開哂唔屙得,又唔可以夾實唔比佢衝,因為谷住唔比佢出黎個宮頸會腫,大件事既要開刀果種感覺唔叫痛…

子爵府

2011至尊種植勳章

個人感受喎,樓主本身怕唔怕痛先?如果怕痛可能會辛苦啲。我本身唔太怕痛,大仔聞笑氣都夠,通咗10個鐘先生,細仔就因為佢太心急出世,笑氣都未聞4個鐘內(由屋企到醫院生出)攪掂。其實最痛係生頭出來個一下,跟住好快就出到個身。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+Jayelle+於+13-04-23+發表我

原帖由 sasa0516 於 13-04-23 發表
真係唔痛嫁?咁你點知幾時生得??入左產房你又點知幾時要用力???
最痛果陣似M痛,當真係feel到痛就已經係生得,即刻叫醫生黎,半個鐘左右就生左。生果陣姑娘問我覺唔覺得急c,急就痾啦,但我真係唔覺,咁唯有好努力想像自己急黎痾

男爵府

我第一胎無痛生左6個鐘 第二胎無無痛生左17個鐘 用無痛縫針超痛(我覺得),無無痛乜都feel吾到 (因為生已經好痛)…第二胎都到好攰 吾夠力生 生左好耐…

禁止訪問

陪月勳章 BK Milk勳章

侯爵府

引用:樓主唔係問"無"用無痛順產嘛? +

原帖由 idonno 於 13-04-23 發表
樓主唔係問"無"用無痛順產嘛?
係喎,無睇清楚,咁我走囉

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

我無用無痛,因為聽講真係會令腰骨痛,所以寧願捱10個鐘,好過以後成世久唔久都痛。

其實由諗住生bb時已經準備捱呢一關,我亦知道總會痛完,所以全程好冷靜,跟醫生指示去push. 因為痛既期間我同自己講要盡量放鬆,所以保留體力用黎push, push左幾下bb就成隻出晒黎

可能我一向有做艱苦既運動訓練,比較捱得,而且腹肌有力,所以可以冷靜快速地完成。

在此呼籲準備結婚生bb既jm多做運動,一來又fit又健康,2來生產過程真係easy d, 對母子都有好處

我是一隻喵

公爵府

我覺得笑氣no use

果種痛又唔會"c"嘅, 係似有舊好大的便便, 你好想大佢出嚟, 但係又唔出咁lor, 果種痛唔係下面妹妹位痛, 就算BB出嚟, 妹妹位都唔會好痛.

believe yourself la, 準媽媽! 呢度好多媽媽都經歷過, 唔洗驚!

祝你產程順利!

珍珠宮

答對了!真的好似會痛死一樣

子爵府

好媽媽勳章

你唔使咁驚,個個唔同,我咩都冇用就順產生左,最痛都係就黎生出來嗰幾個鐘,痛下停下,不用怕

首頁
12345...8

尾頁

跳至