自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

回覆:想了解沒有用無痛分娩的順產媽媽

我生2胎都無用無痛,但係有打止痛針。我覺得最辛苦係陣痛未生得嗰時,可能我有好多年超級經痛既training,我覺得呢種痛我係接受到既

別墅

畀面勳章

我生三個都冇用無痛,好彩三個都好快出,三個鐘搞掂

大宅

我無用無痛,淨係聞笑氣。其實生產時嘅痛係可以忘記,見到仔仔健康成長,就乜痛都抵。

禁止訪問

引用:我用無痛,無痛過,勁輕鬆睇戲 +

伯爵府

初頭ok ,之後冇料到,我懷疑個麻醉師打錯動脈,生完之後一日先慢慢有知覺:;pppp:

珍珠宮

打無痛後遺症係腰骨痛~我聞笑氣已經好夠,果支止痛針廢既,仲拮到個pat pat痛左成日

複式洋房

引用:Quote:原帖由+chocolate10+於+13-04-23+發

原帖由 nama 於 13-04-23 發表
唔好用無痛,無晒感覺,唔識配合用力生㗎,好無奈!感到痛先配合到,自己生好有滿足感!

...
:我都係無用笑氣同無打無痛分娩,真係好有滿足感,我都入院24小時先生得一d都唔痛我連性別都叫姑娘唔好講仲有滿足感

複式洋房

回覆 effietly1125 的帖子

係呀!政府有無痛分娩,但不痛自己的確未必懂用力。

男爵府

回覆:chocolate10 的帖子

乜止痛都冇,好彩大女4度開始覺得痛,一個鐘左右生左,真係好痛,細仔穿水痛左兩個鐘(冇生女咁痛)都生唔到要吸出黎仲痛感覺似夾硬撕裂開下面咁吸出黎(係撕裂個種痛)

大宅

其實痛都係痛十零個鐘姐,生完回望反係好小事

複式洋房

回覆 halololo0721 的帖子

我也正想問,會否有人痛到暈左

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

其實唔係好痛,唔駛咁驚。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:我無用無痛,因為聽講真係會令腰骨痛,所以

原帖由 siumeow 於 13-04-23 發表
我無用無痛,因為聽講真係會令腰骨痛,所以寧願捱10個鐘,好過以後成世久唔久都痛。

其實由諗住生bb時已經 ...
係會腰骨痛,我大女半麻開刀都攪到腰骨痛左兩年,但順產生完細仔無事

男爵府

BK Milk勳章

到到到

男爵府

BK Milk勳章

冇用無痛同冇得吸笑氣.痛左差唔多18,19個鐘

公爵府

畀面勳章

引用:係咪好好超級痛?我去上完個生產講座之後仲

原帖由 chocolate10 於 13-04-23 發表
係咪好好超級痛?我去上完個生產講座之後仲驚,好似會痛死一樣。
你們究竟最痛時要忍多久?點樣去過那十幾 ...
冇打,不如你同自己講,個個女人都係咁生,點解人地忍到,自己忍唔到,我都係咁同自己講,同埋比個心理準備自己實痛既,不過好快就過去,我生左3個

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+siumeow+於+13-04-23+發表我

原帖由 我愛Corina 於 13-04-23 發表
係會腰骨痛,我大女半麻開刀都攪到腰骨痛左兩年,但順產生完細仔無事

...
恭喜你last samura(最後無事)一家健康快樂!不過諗唔明又會咁得意,順產生多個就唔痛

我唔會生第二個lu~好彩當時無打姐~

我是一隻喵

子爵府

2023年兔年勳章

係個肚度好廣泛嘅痛, 唔算太可怕, 因為知道會過去的。知道痛完嘅結果會好開心, 心中有希望就唔會怕。
我覺得生仔嘅痛係正面嘅, 你會有力量去克服。

大宅

我無用無痛,痛就一定不過我認為陣痛最難頂。生既時候最重要冷靜配合指示,我無剪架重好快生完!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:係咪好好超級痛?我去上完個生產講座之後仲

原帖由 chocolate10 於 13-04-23 發表
係咪好好超級痛?我去上完個生產講座之後仲驚,好似會痛死一樣。
你們究竟最痛時要忍多久?點樣去過那十幾 ...
我!我無做無痛、任何止痛、連笑氣都無聞。
我話就話痛左18粒鐘,係由dd痛開始計,大痛就6粒鐘左右啦,你話係咪好恐怖好惡頂,我覺得唔係既(我本身唔算係唔怕痛果d人)我覺得真係唔使咁驚,到時自然會忍到,個仔一出世就咩痛都忘記了

首頁
12345...8

尾頁

跳至