自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

回覆 Leetamdamleung 的帖子

男爵府

點解可以咁嘔心

男爵府

回覆:今日聯合有大肚婆在洗手盤倒小便!!

伯爵府

mouth: 如果係我, 我會將小便倒廁所, 可能我有潔癖呱....洗手盤係洗污濁野, 不過, 盡可能都唔係洗一隻有C既手, 我會用tissue 抹左手上D C先洗手....

侯爵府

BK Milk勳章

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我會倒入廁所,但係如果比我見到人倒落洗手盤,我只會心裏"E"佢就算。我一向都覺得公共洗手盤吾會乾淨。

公爵府

好媽媽勳章

好肉酸囉

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:有少少公德都知咁係唔得架啦,仲要個厠所顯

原帖由 Leetamdamleung 於 13-04-23 發表
有少少公德都知咁係唔得架啦,仲要個厠所顯眼地方貼左兩張大海報提醒不能這樣做,結果佢當場比人圍插,不過 ...
應該唔係地度康講人掛〜

simple is the best~

男爵府

畀面勳章

我去聯合檢查時都見到!第一次見時都覺得啲人咁無公德心,但我發現大部份驗完小便嘅人都係倒在sink度果刻我心諗,係咪我有問題?排十幾個人就為左入廁格倒小便,但我真係接受唔到

水晶宮

點解咁多人覺得倒洗手盤無問題?
照咁邏輯,抱細路甚至自己坐上去痾又有乜所謂?

更何況人地超大海報寫住唔好將小便倒入洗手盤啦

我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

回覆:Leetamdamleung 的帖子

我會洗反加,如果唔洗拎隻紙杯入去咪仲好,點解要去買個膠杯?

男爵府

男爵府

我會返屋企先倒入toilet(可能健康院近我屋企),
返屋企都會洗返個樽再用(我用菲林筒裝)

珊瑚宮

:;pppp:

男爵府

BK Milk勳章

估唔到接受到的大有人在...無論如何,我覺得既然厠所有貼海報禁止,都應該尊重下個規則,而且當日仲有其他大肚婆攞住個樽排隊準備倒小便呢,佢亂倒小便的行為係令當時在場的人十分氣結的

侯爵府

我都係聯合做檢查. 次次庬印唔倒尿, 帶番屋企先倒, 因為唔想企係個廁所度又臭又要等廁格倒果少少尿

伯爵府

其實我係屋企驗紅d..都係倒去洗手位,之後我再沖返,之後再洗杯下次用,因為唔夠杯唔知邊度有得買.

不過係公家地方我唔會咁做,一定係倒去toilet,一黎比人見到勁樣衰,二黎個個都咁做真係勁多細菌

大宅

引用:我去健康院大把呢啲人 +

原帖由 口水包包 於 13-04-23 發表
我去健康院大把呢啲人
次次都見到有人咁做

首頁

尾頁

跳至