0-6個月

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

pls,pm

別墅

回覆:HIPP, 你地食德版定英版, 邊隻好D

德國版市面比較少出售,多數都係英國版,而且英國平少少,如果無乜特別需要英國版已經OK, 分別德國版 1號 600g, 英國版 1號 800g , 德國版仲有 HA 低敏選擇,同埋 Good night 奶粉。視呼個人要求同埋BB需要而選擇。

別墅

引用:德國版市面比較少出售,多數都係英國版,而

原帖由 tabo705 於 13-06-22 發表
德國版市面比較少出售,多數都係英國版,而且英國平少少,如果無乜特別需要英國版已經OK, 分別德國版 1號 6 ...
德國版 Pre , 英國版 1,2

別墅

引用:德國版市面比較少出售,多數都係英國版,而

原帖由 tabo705 於 13-06-22 發表
德國版市面比較少出售,多數都係英國版,而且英國平少少,如果無乜特別需要英國版已經OK, 分別德國版 1號 6 ...
請問Tabo705, Hipp 德版在哪裡 order? Could u pls pm me as I want to order HA formula for baby! Many thanks!

水晶宮

點樣可以分到德版定系英版??

大宅

引用:Quote:原帖由+octobell+於+13-06-18+發表Hu

原帖由 tata719 於 13-06-18 發表
想問你第二個月係唔係已經全hungry la? 全hungry便便有無唔同?
Ok. 一直天天便便

大宅

引用:點樣可以分到德版定系英版??

原帖由 dinosaurmum 於 13-06-24 發表
盒上文字看不明,又是600g

大宅

德版600g

大宅

引用:Quote:原帖由+octobell+於+13-06-18+發表Hu

原帖由 tata719 於 13-06-18 發表
想問你第二個月係唔係已經全hungry la? 全hungry便便有無唔同?
Hungry=2, 1&2are for the first six months, if bb always feel hungry, you may change to no.2

別墅

最易分,就係個盒寫德文,而唔係英文,第二樣分別,英版只有800g, 德版pre 及 1 號有 400g / 600g , 2 號開始 800g , 如果想更加清楚,可以去返德國官網祥細睇睇分別,英版係平啲啲又多 200g , 但好多人好追求德版,除非必要款式如低敏,或者乳糖奶,否則其實都無乜必要。

水晶宮

tabo705 發表於 13-6-27 19:37
最易分,就係個盒寫德文,而唔係英文,第二樣分別,英版只有800g, 德版pre 及 1 號有 400g / 600g , 2 號開 ...

多謝你咁詳盡嘅解釋啊~~
THS~~

大宅

回覆 octobell 的帖子

請問你地由1轉2時係點樣轉??我已經一個月前臨訓一餐食2,最近一星期就每日加多一餐食2,不過呢兩日發覺便便唔同左, 有形狀但未至於硬, 好似泥膠咁, 唔知有無關係, 你地有無咁情況??

大宅

回覆 fupigpig 的帖子

請問你地由1轉2時係點樣轉??我已經一個月前臨訓一餐食2,最近一星期就每日加多一餐食2,不過呢兩日發覺便便唔同左, 有形狀但未至於硬, 好似泥膠咁, 唔知有無關係, 你地有無咁情況??

珍珠宮

引用:回覆+fupigpig+的帖子請問你地由1轉2時係點

原帖由 justisjo 於 13-07-11 發表
回覆 fupigpig 的帖子

請問你地由1轉2時係點樣轉??我已經一個月前臨訓一餐食2,最近一星期就每日加多一 ...
係㗎,我仔之前試過食過holle 1都似泥膠。我諗只係hipp 1嘅蛋白特少易消化先會稀便便,我轉得都快㗎,而家全部hipp 2就一日一兩次大便,痾得唔辛苦嘅。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+bbmike+於+13-05-10+發表回覆

原帖由 octobell 於 13-05-10 發表
英是800德是600,購買地方pm你
可否pm me ar

大宅

fupigpig 發表於 13-7-11 22:02
係㗎,我仔之前試過食過holle 1都似泥膠。我諗只係hipp 1嘅蛋白特少易消化先會稀便便,我轉得都快㗎,而家 ...

咁請問你係每日加多食2號既餐數咁轉, 定係一餐奶將1, 2號溝埋咁轉??

珍珠宮

引用:Quote:fupigpig+發表於+13-7-11+22:02+係㗎

原帖由 justisjo 於 13-07-11 發表
咁請問你係每日加多食2號既餐數咁轉, 定係一餐奶將1, 2號溝埋咁轉??
開頭係一日轉一餐新奶(2號比較飽肚,放睡前嗰餐),如冇問題,就慢慢加新奶次數,例如第一二天1次新奶,第三四天2次新奶,但一定唔可以一支奶兩溝啊。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+bbmike+於+13-05-10+發表回覆

原帖由 octobell 於 13-05-10 發表
英是800德是600,購買地方pm你
Hi Octobell, 請問可否pm哪裡買hipp? Thanks!!

大宅

引用:Quote:原帖由+octobell+於+13-05-10+發表英

原帖由 Beckov 於 13-07-20 發表
Hi Octobell, 請問可否pm哪裡買hipp? Thanks!!
pm了

洋房

回覆 octobell 的帖子

Pls pm me where u buy hipp~thx

首頁
12345...9

尾頁

跳至