烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

波子 發表於 13-5-5 09:16
慶祝阿囝生日及母親節, 去左黃竹坑工業大廈一間德國食品公司訂三文魚刺身, $183/公斤 (即是$83/磅), 我買 ...

想問樓主~你買果兩隻係咩ham~? 邊隻比較好食?

thanks~

男爵府

唔好意思呀樓主~~想問下呢...
你係即日攞即日食?
如果啲三文魚今日攞第二日先食又得唔得呢?

男爵府

波子 發表於 13-5-7 11:04
我星期六拎, 星期日才食, 當然即日切即日食最fresh!
佢地用真空包裝, 我覺得安全d, 同埋會比一包冰你, 用 ...
樓主你真係好好人啊~~~~

連刺身都有真空包裝咁又真係唔錯喎!
我啱啱打去問...佢問我咩地區~跟住話要800蚊先送貨~
而家同啲同事夾下! 睇下仲要買咩先~

波子  Welcome !  發表於 13-5-7 11:52

男爵府

波子 發表於 13-5-7 11:58
如果幾個人share一條三文魚, 都$7xx, 買多少少其他野好快夠$800.
係呀! 同事對三文魚最有興趣
唔知佢一條有無得分開兩包PACK 呢...
屋企得幾個人...食唔到半條咁多呢.....

男爵府

波子 發表於 13-5-7 13:53
較早前一班家長朋友搞大食會, 佢地買左一條, 分左 4 pack

T^T 我咁煩你都應我...實在好感動....
頭先我打去問左佢一次....
佢地可能係批發啦~唔使話好有服務態度同好落力咁SALE 我...
(我唔係想唱衰佢呀~只係覺得令我有點不知所措
不過其實佢都係有問有答既...只係有啲令人唔知比咩反應姐..)

我問佢"請問有邊隻香腸係特別好食或者係招牌可以介紹下"
對方"隻隻都好食架喎!你今次買呢兩隻..下次咪試另外果兩隻~~"
我"咁其實味道上有咩分別?"
對方"有啲係有香草呀咁"
跟住我問多幾句就收線了^^"

雖然佢無好熱衷咁PROMO..不過我會以我打不死既精神~我一陣會打去再問!!! 哈哈!!

男爵府

selko809 發表於 13-5-7 16:44
500蚊就送貨Ok喎!

要打去問下咩地區喔~我今日打去問送荔枝角~
一個話700以上~一個話要800以上~

男爵府

glorialeebaby 發表於 13-5-7 16:41
其實佢哋主要做批發,交貨比餐廳,酒店,快餐,Supermarket,員工又唔多,所以唔會有好好嘅customer servic ...

係呀~我都知...所以我都無話佢地乜野~
不過打去就要有心理準備~唔好以為佢地態度差就比佢地嚇窒左~

男爵府

波子 發表於 13-5-8 22:41
慕尼黑白腸好好食, 唔咸! 我買左1 kg, 有18-20條左右, 我同細妹 share, 有expiry date, 但不太長, 這是 ...

我都落左ORDER 喇...!!!
訂左雞尾腸, 芝士雞肉脆皮腸, 慕尼黑白, 英式金佰倫
仲有三文魚同樓主買果兩隻風乾火腿~~

約左星期六下午送貨呀!! 好期待呀......

吖~想請教樓主你~啲腸係咪煎到燶燶地就得? 其實佢本身係咪熟架呢?

男爵府

glorialeebaby 發表於 13-5-9 00:06
腸係熟㗎,熱就食得

唔該曬你~
咁你平時又點整黎食架~? 可以分享下麻?~

男爵府

波子 發表於 13-5-9 09:03
前晚煎左

你搞到我愈黎愈心急!!! 好想啲野快啲返!!!

波子  嘻嘻!  發表於 13-5-9 09:35

男爵府

sarahkyu 發表於 13-5-9 14:19
回覆 kicochunchun 的帖子

你好呀,我都係荔枝角返工,但我只想買少少腸,唔知可唔可以搭你買?? tks!! ...

Sorry 呀... 我落左單喇....
我已經改過兩次單...所以廢事再改了...

唔好意思....

男爵府

引用:朋友噚晚fax落order,++今日下午仍無人call+

原帖由 波子 於 13-05-09 發表

朋友噚晚fax落order, 今日下午仍無人call back跟進, 於是朋友打 ...
唔怪得啦!有人覆左我order但無人覆價錢!好驚佢聽日miss order呀!!

我要慶祝母親節

男爵府

波子!!!!
真係多謝你好介紹呀!
三文魚個個都讚呀! 又平又好食~~

連ham 都好抵食呀!
不過真係黑森林果隻好食過普通果隻喎!

買左慕尼黑白~脆皮芝士~金馬倫腸...
我鐘意唔好咁咸都香草味...所以鐘意慕尼黑白~
我啲親友就鐘意脆皮芝士...個個都話下次都要訂埋一份呀..哇哈哈~~~

不過我有個問題想問....脆皮腸其實個皮係咪真係脆架?
點解我煎完唔脆既....哈哈....

男爵府

波子 發表於 13-5-13 10:51
kicochunchun,
你地讚好食就好囉!
嘻嘻, 脆皮腸暫時未訂, 諗住黎緊呢個星期訂, 試左回報比你聽!: ...

其實我唔覺金馬倫好有香草味...
反而慕尼黑白仲重..
金馬倫反而係三款腸裏面有啲失色...
因為無慕尼黑白果種清啲同勁既香草味~
又無脆皮芝士既濃芝士味...
金馬倫似係得種油香同咸味重啲咁~

男爵府

引用:Quote:kicochunchun+發表於+13-5-13+10:57+

原帖由 波子 於 13-05-14 發表
今日試左芝士脆皮腸及兵加腸,脆皮腸塊皮真係唔脆,好濃芝士味。兵加腸唔咸,好濃香料味,但肥肉較多,都是 ...
哈!我地口味相似wor!!!
果日食唔曬啲腸都比我啲親戚拎走曬!不過都係鐘意脆皮芝士多!

男爵府

波子 發表於 13-5-14 22:34
佢地比漏罐酸椰菜我,聽日要追佢地!

試完話我知得唔得~~~

波子  OK !  發表於 13-5-15 11:39

男爵府

引用:上網search呢間係大昌旗下一間公司,即係又

原帖由 rainyrainyrainy 於 13-06-29 發表
上網search呢間係大昌旗下一間公司,即係又一個廣告post
但真係又抵又靚wor~我又唔介意多兩個呢啲廣告post呀!!

最後介紹埋啲日式刺身呀~安格斯呀~靚紅白酒呀咁!

波子  唔該晒!  發表於 13-6-30 00:31

男爵府

樓主~~~
我要報料呀!!!

近排我幫親烕訂左啲美國肉眼同羊扒呀!!!
我食過都ok!! 幾好牛味~羊我就食得一舊仔~未試真...但親烕都一致話掂!
我親烕話質量同mr steak 最貴果隻質素一樣~
佢係咁講咋~XP 我未去食過MR STEAK 呀!

男爵府

波子 發表於 13-7-29 20:16
我未試過牛排和羊架,下次試下

羊扒就一包六件~
牛扒2kg 就好似話十幾件~可以叫佢切埋~半吋厚~但要加多40/kg
不過一定要佢切啦~成舊石頭咁....自己點切....

首頁

尾頁

跳至