懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題.

所以我地想搵個好嘅私家醫生評估一下依家係唔係適合懷孕.

之前一胎淨係喺政府檢查, 照結構照過一次超聲波, 之後只係用手按壓檢查, 生之前一個月仲話阿B個頭已經向下, 點知到真係生得先知個頭仲係向上, 要緊急開刀...

呢一胎我地想政府同私家兩邊睇, 咁老婆會安心D, 但係唔知中環(或者其他港島地區)有邊啲好嘅醫生. 有無人可以推介俾我? 謝謝.

別墅

回覆:老婆開刀生完, BB剛8個月大, 又剛發現中獎

你可以去試吓睇陸國輝醫生,佢好好,診所在中環。

50246419  我都係睇佢,我出世果陣都係佢接生,好好既醫生  發表於 13-5-7 10:04
leanleana  陸國輝醫生  發表於 13-5-6 17:19

別墅

我都係開刀隔8個月有左,家下哩胎都26weeks啦

男爵府

晞柔麻蜜 發表於 13-5-6 16:11
我都係開刀隔8個月有左,家下哩胎都26weeks啦
健康院之前話最好等一年先再有BB, 所以我地依家有D擔心, 想問清楚同檢查清楚.

大宅

唔洗驚,我2011年開刀生完大女,9個月大又發現有左小b,而家31週。問過私家醫生,無問題,亦唔算太密。

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:如題.所以我地想搵個好嘅私家醫生評估一下

原帖由 whklung 於 13-05-06 發表
如題.

我bb六個月大,我都中咗。因我開刀嘅問過醫生得唔得,醫生話危險一定有,驚到時個刀口會爆,所以一定要開刀。我c6話要確定對我無危險先會要。個醫生話危險程度唔會導致我哋唔要個bb。如果順產就隨時可以再生,但開刀就要隔一年。

公爵府

如題.

哇!到生先知頭向上

大宅

引用:你可以去試吓睇陸國輝醫生,佢好好,診所在

原帖由 iplamnoel 於 13-05-06 發表
你可以去試吓睇陸國輝醫生,佢好好,診所在中環。
又平又好, 我之前都係睇佢

子爵府

如題.

我又係大b八個月時又有咗,而家小b就嚟38週喇,後日會開刀出世了

別墅

回覆:rabbitboyboy 的帖子

我都系隔8个月,但我想39周先开刀,医生话太迟啦!

複式洋房

我五係開刀,,但個b 4敆月大既時又有左,,

子爵府

我9.5個月時有了第二胎,妹妹剛出世了。我兩胎都係私家開刀,之前問過中西醫,話產後3個月可以懷孕,所以我地無擔心懷疑過。

子爵府

引用:我都系隔8个月,但我想39周先开刀,医生话

原帖由 晞柔麻蜜 於 13-05-06 發表
我都系隔8个月,但我想39周先开刀,医生话太迟啦!
點解想39週先開?你唔驚會提早作動?

別墅

回覆:rabbitboyboy 的帖子

想等到8月1號啊!

首頁

尾頁

跳至