跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

請問有媽媽都係今年9月讀PN班嗎?
想問問你們會上8月的班嗎?
有沒有經驗媽媽分享下,是否必須上呢個預備班?

我要番工,家中工人1湊2,我不放心讓工人1拖2搭車接送番學(因8月班冇校車)
現正考慮join唔join 8月班

男爵府

畀面勳章

回覆:海濱迦南Pre-nursery招手區

請問有冇媽媽可以俾d意見呀?

男爵府

畀面勳章

有冇人可指點下?

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你問左8月班冇校車呀?

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我仔3年前有返,覺得有用㗎,諗住今年都俾阿女返

印象中阿仔嗰時都有校車,只係開頭幾日冇,我一陣打去學校問下先

男爵府

畀面勳章

引用:我仔3年前有返,覺得有用㗎,諗住今年都俾

原帖由 竹兒 於 13-05-15 發表
我仔3年前有返,覺得有用㗎,諗住今年都俾阿女返

印象中阿仔嗰時都有校車,只係開頭幾日冇,我一陣打去學 ...
即係8月班係已放心俾佢坐校車?

水晶宮

引用:Quote:原帖由+竹兒+於+13-05-15+發表我仔3

原帖由 依媽媽 於 13-05-16 發表
即係8月班係已放心俾佢坐校車?
我要返工,冇得唔放心啦!咁以我大仔坐左3年,我覺得冇問題嘅

尋日打左去學校問,佢地要等校車公司回覆,因為我大仔都仲喺迦南,正常8月佢地都有暑期班,如果冇校車,我真係好難搞呀!(因為哥哥返兩小時,妹妹頭兩星期就一小時)

你小朋友將會讀上午定下午?

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+依媽媽+於+13-05-16+發表即係

原帖由 竹兒 於 13-05-16 發表
我要返工,冇得唔放心啦!咁以我大仔坐左3年,我覺得冇問題嘅

尋日打左去學校問,佢地要等校車公司回覆, ...
上午
如果有校車,我先可以考慮too!
我家妹妹才幾個月大,我唔會俾工人湊出街!

水晶宮

引用:Quote:原帖由+竹兒+於+13-05-16+發表我要返

原帖由 依媽媽 於 13-05-16 發表
上午
如果有校車,我先可以考慮too!
我家妹妹才幾個月大,我唔會俾工人湊出街!
暑期班上兩小時,但預備班頭兩星期係一小時(除非小小朋友好適應先會兩小時),所以校車會趕唔切接呢兩批人,而家要等回覆,唔知幾時先知。

男爵府

畀面勳章

有冇人會唔上的?
我阿媽不停叫我唔洗番😔

水晶宮

引用:有冇人會唔上的?我阿媽不停叫我唔洗番

原帖由 依媽媽 於 13-05-18 發表
有冇人會唔上的?
我阿媽不停叫我唔洗番😔
我估實有但應該唔多人唔返,我見我十仔嗰時好多人返㗎!

但9月先開學,會一嚟返3小時咩?應該唔會掛

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+依媽媽+於+13-05-18+發表有冇

原帖由 竹兒 於 13-05-18 發表
我估實有但應該唔多人唔返,我見我十仔嗰時好多人返㗎!

但9月先開學,會一嚟返3小時咩?應該唔會掛
即係9月一開學就冇家長陪架啦?

男爵府

畀面勳章

我老公又話唔洗上8月班;話我要上8月班係我擔心而已,係我用我的角度去諗

男爵府

畀面勳章

剛才再打去問過..... 8月安排唔到校車.... 即係唔洗諗, 冇得番8月預備班了~

9月初初幾日都有得家長陪番學.... 咁唯有9月先番學啦~
另外, 主任話9月都有可能初初安排唔到校車, 都係要家長接送呢~

水晶宮

引用:剛才再打去問過.....+8月安排唔到校車....+

原帖由 依媽媽 於 13-05-21 發表
剛才再打去問過..... 8月安排唔到校車.... 即係唔洗諗, 冇得番8月預備班了~

9月初初幾日都有得家長陪番學. ...
係㗎!我仔嗰時都係9月有幾日冇校車,嗰時叫工人接送

咁9月一開始就返3小會適應㗎?我覺得預備班有用,會返,老公請假囉

男爵府

畀面勳章

竹兒 發表於 13-5-21 10:50
係㗎!我仔嗰時都係9月有幾日冇校車,嗰時叫工人接送

咁9月一開始就返3小會適應㗎?我覺得預備班有用,會 ...
9月初初都係番1個鐘先... 都有少少適應期~
我冇得揀.... 因為我另一個b得幾個月大... 我唔放心工人帶2個出街, 重要轉車, 唔係一程車到.... 除非 by taxi ~

我唔可能請半個月早上假去接送番學........ 唉~

水晶宮

引用:Quote:竹兒+發表於+13-5-21+10:50+係㗎!我

原帖由 依媽媽 於 13-05-21 發表
9月初初都係番1個鐘先... 都有少少適應期~
我冇得揀.... 因為我另一個b得幾個月大... 我唔放心工人帶2個出 ...
我都明,因為我仔讀k1時,我女都係得4個月,不過好彩k1有校車,如果早一年生,就會好似你咁唔知點。

你屋企有冇人幫到你?9月都一樣有段時間冇校車喎

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+依媽媽+於+13-05-21+發表9月

原帖由 竹兒 於 13-05-22 發表
我都明,因為我仔讀k1時,我女都係得4個月,不過好彩k1有校車,如果早一年生,就會好似你咁唔知點。

你屋 ...
唉〜
所以依家等22/6開家長會,睇下9月個時間表.....

男爵府

畀面勳章

重有冇其他同學仔?

別墅

Hi,我仔都係9月迦南N1,我會俾阿仔返8月堂,我朋友話有D用喎

首頁

尾頁

跳至