婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 我成日陰道炎...都未斷尾..!!試過的朋友入唻傾傾丫~

hi happyrainbow,
最近有朋友介紹一隻叫負離子衛生巾, 它有消炎抗菌功效, 而且除臭, 每包巾附有陰道測試卡, 用前後也可測試是否發炎, 它有預防發炎和治療輕微發炎之效, 朋友自己試過陰道炎用佢好返, 如你想知詳細, 我試下幫你問佢。

民房

Re: 我成日陰道炎...都未斷尾..!!試過的朋友入唻傾傾丫~

Johnnylaisma 寫道:
最近有朋友介紹一隻叫負離子衛生巾, 它有消炎抗菌功效, 而且除臭, 每包巾附有陰道測試卡, 用前後也可測試是否發炎, 它有預防發炎和治療輕微發炎之效, 朋友自己試過陰道炎用佢好返, 如你想知詳細, 我試下幫你問佢。

好呀....唔該哂你呀!!你幫我問下丫??

大宅

I also wanna know too!!

Thanks!!

happyrainbow 寫道:
[quote]

好呀....唔該哂你呀!!你幫我問下丫??[/quote]

大宅

happyrainbow & tweety88,

PLS CHECK PM

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Johnnylaisma,

唔該比資料我丫

複式洋房

可否告知詳情

大宅

Hi erica1974914 & 小草,

PLS CHECK PM

別墅

erica1974914 寫道:
可否告知詳情[quote]
[/quote]

我都想知詳情呀.....可否pm埋俾我呀?

子爵府

其實可以食紅莓膠囊∼一粒粒藥咁,不過唔係藥,係由紅莓濃縮而成∼係天然食物∼我自己之前成日尿道炎∼我食緊生命力的尿道淨體素∼90粒一樽,二百幾蚊食成個月,紅莓汁因為有糖份,糖份有利細菌生長,所以我覺得成紅莓藥丸(再提一次,形狀係藥丸,但唔係藥∼∼∼)..到而家唔洗日日食...只係性行為前後幾日食,都無再尿道炎啦∼另外你係網上打蔓越莓(即係我地說的紅莓,亦即係cranberry)就可以有一堆資料,不妨參考∼

另外,成日陰道炎反覆發作係因為你陰道可能因為塞完藥,令陰道正常細菌都殺埋∼令陰道生態失去平衡∼你可以補充多d乳酸菌幫助陰道建立返正常細菌去自我對抗惡菌∼而乳酸菌有好多種,有d好似益力多係for腸胃∼你可以在網上打 陰道乳酸菌膠囊咁就search到d資料,我本身係一個台灣健康網站買左陰道乳酸菌膠囊∼你可以試下,並且睇下其有關資料了解下∼
有時成日塞西藥係真係會破壞陰道自我平衡能力∼好菌壞菌一齊殺,咁陰道反而防衛能力低左,因為正常陰道係要有益菌去對抗壞菌的,就好似大腸咁,唔可以咩菌都無,咩菌都無晒就反而有事∼

大宅

Pls also send information to my email address: [email protected], thanks a lot.

大宅

jlmaz 寫道:
其實可以食紅莓膠囊∼一粒粒藥咁,不過唔係藥,係由紅莓濃縮而成∼係天然食物∼我自己之前成日尿道炎∼我食緊生命力的尿道淨體素∼90粒一樽,二百幾蚊食成個月,紅莓汁因為有糖份,糖份有利細菌生長,所以我覺得成紅莓藥丸(再提一次,形狀係藥丸,但唔係藥∼∼∼)..到而家唔洗日日食...只係性行為前後幾日食,都無再尿道炎啦∼另外你係網上打蔓越莓(即係我地說的紅莓,亦即係cranberry)就可以有一堆資料,不妨參考∼

另外,成日陰道炎反覆發作係因為你陰道可能因為塞完藥,令陰道正常細菌都殺埋∼令陰道生態失去平衡∼你可以補充多d乳酸菌幫助陰道建立返正常細菌去自我對抗惡菌∼而乳酸菌有好多種,有d好似益力多係for腸胃∼你可以在網上打 陰道乳酸菌膠囊咁就search到d資料,我本身係一個台灣健康網站買左陰道乳酸菌膠囊∼你可以試下,並且睇下其有關資料了解下∼
有時成日塞西藥係真係會破壞陰道自我平衡能力∼好菌壞菌一齊殺,咁陰道反而防衛能力低左,因為正常陰道係要有益菌去對抗壞菌的,就好似大腸咁,唔可以咩菌都無,咩菌都無晒就反而有事∼

請問有念珠菌可否吃這些膠囊,因我上星期驗身,報告話有念珠菌,是否陰道發炎?醫生叫我食藥一星期,今天覆診後,醫生又話未好,又要我再食一個星期藥,下星期又要回去覆診,今天費用475元,真係好貴,又要食藥又唔好,唔知點算?真係好煩呀!

複式洋房

halo~
我都想知詳情...
可唔可以PM埋我呀??
THXS~

複式洋房

.

我都想知詳情呀

複式洋房

請話我知邊隻呀, thanks!
:-D :-P :-o

大宅

Would you please PM me the information? Thanks!

複式洋房

I went to the Youth Health Care Ctr today for the treatment of 陰道炎.
I got the Canesten 1 (for Vaginal Suppository) & the Triacomb Cream (for External Application) after consultation.
The Dr said that if the 種菌 test reveals that only 念珠菌 is present, the above medical treatment is okay for most situation, else needs some oral-pills to be taken when re-visiting the Dr.
The total cost is $270.
The Dr is very very nice (not the twos at the reception, cruel and rude), the place is cool too.
I am planning to book the bodycheck next week.

複式洋房

畀面勳章

hi~唔該pm埋我呀∼我真係有好嚴重既陰道炎..睇醫生睇左成千蚊都係好返半個月咋...plz!!

複式洋房

畀面勳章

咁個隻LACTACYD呢??
我用左幾個月啦喎∼有問題架??

子爵府

Fansfamily 寫道:
請問有念珠菌可否吃這些膠囊,因我上星期驗身,報告話有念珠菌,是否陰道發炎?醫生叫我食藥一星期,今天覆診後,醫生又話未好,又要我再食一個星期藥,下星期又要回去覆診,今天費用475元,真係好貴,又要食藥又唔好,唔知點算?真係好煩呀!

果d活性乳酸菌膠囊對念珠菌都可以的~佢唔係藥來的~係幫你補充番陰道正常益生菌等你陰道抵抗力好d~你可以去yahoo打~乳酸菌膠囊有相關資料~

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實陰部本身帶弱酸性, 能有一定既抗菌能力, 但如果長時期用清潔液既話, 可能會令陰部本身既抵抗力減低, 所以最好唔好長時期用.

試下飲紅莓汁丫, 幾好架, 可以減低下陰感染架

首頁

尾頁

跳至