樓市動向

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我原本是申請四人公屋,但四人實在等太耐。於是剛剛申請了轉為三人,我想問幾時可以知道正式轉了3人,同埋我想知G126....市區3人大概什麼時候審查?

公爵府

引用:我原本是申請四人公屋,但四人實在等太耐。

原帖由 文文李 於 13-05-17 發表
我原本是申請四人公屋,但四人實在等太耐。於是剛剛申請了轉為三人,我想問幾時可以知道正式轉了3人,同埋 ...
可以減人架咩?

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:公屋申請期間減人

正常唔可以減人架喎

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:正常唔可以減人架喎 +

原帖由 pinkcat922 於 13-05-18 發表
正常唔可以減人架喎
係囉!如果可以減人,3人減到2人咪快好多有得拎樓?應該唔得嫁!審查時會check到,問你點解唔如實報人數時點答?

男爵府

回覆:公屋申請期間減人

直系家庭先唔可以減人,但申請名單上有家姐細佬呢啲係可以刪減的~

複式洋房

回覆 yuko0421 的帖子

我家中的兒子剛剛滿了18歲,所以可以刪除他的名字嗎?原本是四人家庭申請。

禁止訪問

引用:回覆+yuko0421+的帖子我家中的兒子剛剛滿了

男爵府

引用:回覆+yuko0421+的帖子我家中的兒子剛剛滿了

原帖由 文文李 於 13-05-19 發表

我家中的兒子剛剛滿了18歲,所以可以刪除他的名字嗎?原本是四人家庭申請。 ...
可以,佢夠左18就刪得,刪完順手幫佢排單人……

別墅

我等緊市3,兩年內一定上唔到,no127,而家想生第二個,但加多個又有排等,唔知生唔生好,過多兩年就高齡喇,如果生左唔十名得唔得啊?請jm們俾D意見thx

男爵府

引用:我等緊市3,兩年內一定上唔到,no127,而家

原帖由 阿寶媽咪 於 13-05-19 發表
我等緊市3,兩年內一定上唔到,no127,而家想生第二個,但加多個又有排等,唔知生唔生好,過多兩年就高齡喇 ...
生左1定要加!有得揀我都唔想4人名單唔生又高齡,你考慮清楚

別墅

多謝你,為咗呢個問題真係困擾左好耐,如果唔生,將會係我人生中嘅遺憾!

首頁

尾頁

跳至